Şimdi Ara

800TL APU SİSTEM YARDIMCI OLUN!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler 800 tl ye apu sistem yaptım çok yüksek oyunlar oynayan biri değilim bf4 bf3 watch dogs vb oyunlar oynamam lol dota2 gibi oyunlar açıcak bi sistem zaten 2-3 sene idare etsin sonra ekran kartı ram yükseltme yapılır hazırladım sistem şu;

-amd a8 5600k
    -msı a55m-e33 fm2+ a55 anakart
    -gskıll 4gb ripjaws 1600mhaz ram
    -everest eagle ec337 400w kasa
    -segate 500gb harddisk
    -bide dwd

sorularım şu
    -bu işlemci en fazla hangi ekran kartını destekler ?
    -zaten lol vb oyunlar oynayacağımdan amd a6 da yeterli olur mu?
    -anakart sata3 ü destekliyomu?

ve son olarak 1.000tl yap da sistem şöyle yap demeyin lütfen çünkü bütçe 750-800tl kadar olduğu için ekran kartlı sistem toplama lüksüm yok ilerde ekran kartı ve ram yükseltilecek.
    şimdiden herkese teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: f0wl3r

beyler 800 tl ye apu sistem yaptım çok yüksek oyunlar oynayan biri değilim bf4 bf3 watch dogs vb oyunlar oynamam lol dota2 gibi oyunlar açıcak bi sistem zaten 2-3 sene idare etsin sonra ekran kartı ram yükseltme yapılır hazırladım sistem şu;

-amd a8 5600k
    -segate 500gb harddisk
    -bide dwd

sorularım şu

ve son olarak 1.000tl yap da sistem şöyle yap demeyin lütfen çünkü bütçe 750-800tl kadar olduğu için ekran kartlı sistem toplama lüksüm yok ilerde ekran kartı ve ram yükseltilecek.

720p medium ayarda her oyunu akici oynatir. Ramleri overclock yaparsin birde gpu ya overclock yaparsan akarsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O işlemciyle r7 260x kullanabilirsin. Zaten daha iyisine o psu yetmez hatta r7 260x için de yetmeyebilir. 750ti alarak psu almadan kullanabilirsin. Anakart sata 3 desteklemiyor. Baya eski üretim bir anakart galiba.
  • @f0wl3r

Anakart sata 2 destekliyor.
    HD 7560D youtube'ta oyun performans videolarına bakabilirsin.
    R7 250 takılabilir.
  • Guzel sistem harddiski ikinci el al 50 liraya artan paranla anakarti asus a88xm yap 185tl mi ne :) lol'u ultra 50fps uzerinde oynuyor denendi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece işlemci değiştirip aynı sistemi haftaya cuma arkadaşa almayı düşünüyoruz.

Sizce A8 7600 ile bir sıkıntı çıkar mı?

http://www.vatanbilgisayar.com/amd-a8-7600-soket-fm2-38ghz-4mb-cache-65w-32nm-islemci--r7-gpu.html 300 TL

09.11.2014 itibariyle satış fiyatları (vatan)
    -amd a8 5600k__________________240
    -msı a55m-e33 fm2+ a55 anakart___120
    -gskıll 4gb ripjaws 1600mhaz ram___137
    -everest eagle ec337 400w kasa____111
    -segate 500gb harddisk___________130
    -bide dwd______________________50

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechatronik -- 9 Kasım 2014; 16:17:12 >

• vatanda biri sata 3 te oluyo yazmış yorumlara
  • Sata 3 desteklememesi sata 3 disk takamaman anlamına gelmiyor zaten. Sadece taktığın diski sata 2 sınırında kullanırsın yani en fazla 300 mb yazma ve okuma hızı olur. Tabi bu ssdler için geçerlidir hdd kullanacaksan arada bir fark yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mechatronik

Sadece işlemci değiştirip aynı sistemi haftaya cuma arkadaşa almayı düşünüyoruz.

Sizce A8 7600 ile bir sıkıntı çıkar mı?

http://www.vatanbilgisayar.com/amd-a8-7600-soket-fm2-38ghz-4mb-cache-65w-32nm-islemci--r7-gpu.html 300 TL

09.11.2014 itibariyle satış fiyatları (vatan)
    -amd a8 5600k__________________240
    -msı a55m-e33 fm2+ a55 anakart___120
    -gskıll 4gb ripjaws 1600mhaz ram___137
    -everest eagle ec337 400w kasa____111
    -segate 500gb harddisk___________130
    -bide dwd______________________50

Bence hdd ve dvd ikinci el alınmalı o kadar düşük bütçeye ve anakart asus a88xm ile değiştirilmeli.

• quote:

vatanda biri sata 3 te oluyo yazmış yorumlara

@Turuncu Sakal durumu özetlemiş.
  • çok iyi anladım sağol
  • quote:

Orijinalden alıntı: gtx295

quote:

beyler 800 tl ye apu sistem yaptım çok yüksek oyunlar oynayan biri değilim bf4 bf3 watch dogs vb oyunlar oynamam lol dota2 gibi oyunlar açıcak bi sistem zaten 2-3 sene idare etsin sonra ekran kartı ram yükseltme yapılır hazırladım sistem şu;

-amd a8 5600k
    -segate 500gb harddisk
    -bide dwd

sorularım şu

720p medium ayarda her oyunu akici oynatir. Ramleri overclock yaparsin birde gpu ya overclock yaparsan akarsin

Aynı işlemci, aynı anakart, aynı rami kullanıyorum. Her oyunu akıcı oynatmıyor, bazı oyunlarda 1024x768 çözünürlük en düşük ayarlarda bile 18fps ile kasıyor

• f0wl3r kullanıcısına yanıt
    O işlemci r7 260x-r7 265 gibi kartları kaldırır. Sana açık konuşmam gerekirse r7 260x taksan gene aldığın kasa kaldırmaz psusu kötüdür tahminim bu apu işi snn yatar bence yada gtx750 ti alcan apudan performans alınması isteniosa 2 tane ram kullanılıp 2133-2400 mhz hızından ramler kullanılması gerekli ki a10 7850 aldın diyelim 2 tane 2400 mhz ram aldın verdiği performans r7 250 gddr3 ekran kartı kadar ki bnm aşağıdaki sistemde attığım ekran kartı r7 250 gddr3 ten %60-70 daha performanslı ordan sen mukayese et diye sölüyorum. Bunları sağlamayacaksan bence fantezi olur. Lol ve dotada tatmin eder ama bence o fiyata ekran kartlı sistem topla 2-3 sene sonra zaten kim öle kim kala ya bu yazcağım sisteme eklemeler yaparsın i5 işlemci bide o zaman çıkan ekran kartlarından bi tane işini daha iyi görür diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 11 Kasım 2014; 13:48:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

O işlemci r7 260x-r7 265 gibi kartları kaldırır. Sana açık konuşmam gerekirse r7 260x taksan gene aldığın kasa kaldırmaz psusu kötüdür tahminim bu apu işi snn yatar bence yada gtx750 ti alcan apudan performans alınması isteniosa 2 tane ram kullanılıp 2133-2400 mhz hızından ramler kullanılması gerekli ki a10 7850 aldın diyelim 2 tane 2400 mhz ram aldın verdiği performans r7 250 gddr3 ekran kartı kadar ki bnm aşağıdaki sistemde attığım ekran kartı r7 250 gddr3 ten %60-70 daha performanslı ordan sen mukayese et diye sölüyorum. Bunları sağlamayacaksan bence fantezi olur. Lol ve dotada tatmin eder ama bence o fiyata ekran kartlı sistem topla 2-3 sene sonra zaten kim öle kim kala ya bu yazcağım sisteme eklemeler yaparsın i5 işlemci bide o zaman çıkan ekran kartlarından bi tane işini daha iyi görür diye düşünüyorum.

Her yerde neden 2 ram kullanın deniliyor, 2 ram takınca apunun performansı nasıl artacak anlamıyorum bir türlü, birde bu işlemciler en fazla 1866mhz ram destekliyor, gskill rami 1866 mhz hızında sorunsuz kullanıyorum ama performansa etkisi gözle görülür değil
    Birde yazdığınız pentium g3240 işlemci resmi sitesinde 1333 mhz ram desteği var görünüyor, 1600 mhz gereksiz olmaz mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdic -- 11 Kasım 2014; 13:55:41 >

• asdic A kullanıcısına yanıt
    Yabancı forumlarda 2 tane bellek kullanınca bellek bant genişliği arttığından ve apuda bunu kullandığından dolayı performans daha fazla olduğu sözediliyor mantıken bakarsak öle olması lasım zaten genelde apu incelemelerine bakarsanız 2 tane bellek kullanılır hep ama tek belleğin ne kadar performans düşürdüğü hakkında çok bilgim yok.

Bellek hızı konusunda gpu ram hızından beslendiğinden ne kadar bellek hızı artarsa o kadar performans veriyor bende tam performansla kullanılmak istiyorsa yüksek hızlı kullanılması lazım dedim yoksa 1600 mhzdede çalışır ama tam performans almak zor.

g3240 ram olayı çok sıkıntı bir durum değil 1600 mhz dede çalışır artısı pek hissedilmezki baktığın zaman 1333 mhz ile 1600 ram fiyatları arasında 5-10 tl fark var ondan yazdım isterse anakarta takınca zaten anakart ilk 1333 mhz görür büyük ihtimal öle kullanır 1600 mhz yapmadanda kullanır sıkıntı yok arkadaş isterse g3220 + 1333 mhz 95-100 TL lik olanlardanda tercih edebilir 20 tl kar etmesi açısından.

• quote:

Yabancı forumlarda 2 tane bellek kullanınca bellek bant genişliği arttığından ve apuda bunu kullandığından dolayı performans daha fazla olduğu sözediliyor mantıken bakarsak öle olması lasım zaten genelde apu incelemelerine bakarsanız 2 tane bellek kullanılır hep ama tek belleğin ne kadar performans düşürdüğü hakkında çok bilgim yok.

Bellek hızı konusunda gpu ram hızından beslendiğinden ne kadar bellek hızı artarsa o kadar performans veriyor bende tam performansla kullanılmak istiyorsa yüksek hızlı kullanılması lazım dedim yoksa 1600 mhzdede çalışır ama tam performans almak zor.

g3240 ram olayı çok sıkıntı bir durum değil 1600 mhz dede çalışır artısı pek hissedilmezki baktığın zaman 1333 mhz ile 1600 ram fiyatları arasında 5-10 tl fark var ondan yazdım isterse anakarta takınca zaten anakart ilk 1333 mhz görür büyük ihtimal öle kullanır 1600 mhz yapmadanda kullanır sıkıntı yok arkadaş isterse g3220 + 1333 mhz 95-100 TL lik olanlardanda tercih edebilir 20 tl kar etmesi açısından.

Şöyle 2 tane karşılaştırma videosu buldum az önce fps 2 katı olmuş dual ram kullanınca, ben tek ram kullanıyorum ama en kısa zamanda aynı ramde bir tane daha alacağım bakalım ne olacak, dah önce alacaktım ama pek inanmamıştım performansı çok artıracağına

1. Tek ramle

http://www.youtube.com/watch?v=z4xGH-pEeas

2. Çift ramle

http://www.youtube.com/watch?v=kT9A6HStN5g

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdic -- 11 Kasım 2014; 14:18:23 >

Bellek bant genişliği 2 kat artar dual kullanınca ama oyunda etkisi sanki 2 kat olmaması lazım tabi denemedimde hani bu ekran kartlarının belleklerinden düz bir hesap yaparsam tahmini tabi teoride %35-40 arası olması lasım ama tabi bu apu nolcağı belli olmaz ama 2 kat farkta yoktur sanki gibime gelio eğer öyleyse apu zaten alınmaz yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 11 Kasım 2014; 14:34:33 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bellek bant genişliği 2 kat artar dual kullanınca ama oyunda etkisi sanki 2 kat olmaması lazım tabi denemedimde hani bu ekran kartlarının belleklerinden düz bir hesap yaparsam tahmini tabi teoride %35-40 arası olması lasım ama tabi bu apu nolcağı belli olmaz ama 2 kat farkta yoktur sanki gibime gelio eğer öyleyse apu zaten alınmaz yani.

Şimdi ben dual ram yapmayı düşünüyorum merak ettim nasıl bir artış olacak, peki elimdeki ram gskill ripjaws 4gb 1600mhz cl9 ram, yanına illaki aynısından mı koymam lazım, kingston 1600mhz cl9 4gb ram koysam sorun olur mu
    Alacağın kingston 1600 mhz cl9 ise sorun çıkmaz ama cl10-cl11 ise snn gskilide cl10-11 çalıştırır bu sefer performans düşer aynısından almanı yada aynı cl ram almanı öneririm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.