Şimdi Ara

8051 yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 8051 entegresiyle bi proje hazırlamaya çalışıyorum.

Tabi sorunları aştıkça yenileri çıkıyor ortaya :)
    Başka bi sorum da:

Şimdi yaptığım projede değerini kullanıcının belirleyeceği bazı bilgiler olacak. tabi işlemci beslemesi kesildiğinde kullanıcının belirlediği bu bilgiler tamamen sıfırlanıp default değerlerine geri dönecek.
    Misal şimdi yaptığım proje şifreli kilit benzeri bişey olarak düşündüğümüzde kullanıcının sonradan değiştirdiği bu şifreyi nasıl daima saklarız. veya kilitin o zamana kadar kaç kere açılıp kapandığını tutan bi sayacımız varsa. işlemcinin elektriği kesildiğinde bu bilgilerin kaybolmamasını nasıl sağlarız?
    Hafıza pili benzeri bir durum şart mıdır? yoksa tıpkı flash belleklerimiz veya hafıza kartlarımızdaki gibi bi düzenek kurmak mümkün müdür?
    Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• 24C64 aradığın entegre

catalyst semiconductorun 8051 <-> 24C64
    application arattır

bu application assemblerde yazılmış
    8051 C ile programlıyorsan C' ye çevirmen gerek

24C64 uygulaması zor gelirse 48Z08 zero power RAM alırsın
    elektrik kesildiğinde unutmaz yalnız daha pahalıdır
  • sistemi değiştirmeye pek gerek yok eeprom a ya da flash hafızaya değerini yazabilirsin.. eğer assambler kullanıyorsan flash a yazmak kolay ancak c kullanıyorsan flash a izin vermek pek kolay olmayabilir yine de dahili eeprom u kullanabilirsin bu şekilde nette araştırabilirsen örnek yazılımlar çıkar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: necoinside

sistemi değiştirmeye pek gerek yok eeprom a ya da flash hafızaya değerini yazabilirsin.. eğer assambler kullanıyorsan flash a yazmak kolay ancak c kullanıyorsan flash a izin vermek pek kolay olmayabilir yine de dahili eeprom u kullanabilirsin bu şekilde nette araştırabilirsen örnek yazılımlar çıkar..

dediğin gibi dahili eeprom a yazmaya çok uğraştım.
    şimdi code bellek yani program kodlarının bulunduğu belleğe bi türlü veri atamıyorum C ile bi türlü.
    C ile code bellekten istediğimiz satırdaki veriyi okuyabiliyoruz ama oraya bi müdahalede bulunamıyoruz.
    yada benim bilmediğim başka bir yöntem var. o yöntemi bilen varsa deyiversin bana lütfen. :)

kullanacağım 30-40 karakterlik bellek alanı için 2048 karakterlik ek bir eeprom bağlamak en son tercihim olacak. tabi yukarıdaki arkadaşın önerdiği entegre de seri olduğu için 2 tane timer dan birini buna ayırmam gerekecek ki onları da kullanıyorum.

aynı sorunu başka bir başlık altında da anlattım aslında orda da yarıdm etmeye çalışanlar oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Th3r4p1sT -- 20 Aralık 2010; 2:19:23 >

• Bir haftadır araştırıyorum uğraşıyorum bi türlü olmadı şu iş :D

Yerli yabancı baya bi kaynak baktım. Anladığım kadarıyla keil bir startup kodu dosyası sayesinde başlangıçta tüm bellek bölegelerini temizliyormuş.

Yabancı kaynaklar bu STARTUP.A51 dosyası üzerinde değişiklikler yaparak temizleme engellenebilir diyor. ama ne gibi değişiklikler yapacağımızı söyleyen bi kişi çıkmamış. :(

Bu iş ile uğraşmış olan arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.