Şimdi Ara

BSM devresi hakkında yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
9.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar, bi konuda yardımınıza ihtiyacım var.
    Elimde 3 adet ncr18650b lion pil var, ben bunları seri bağlayıp 9.6v olan şarjlı tornavidata bağlamak istiyorum. Lion pillerin tehlikesinin farkındayım o yüzden aklımda iki seçenek var:
    1- 6 tane pil yuvası ve 3 tane tp4056 şarj devresi alıp 3 sarj devresini 3 pil yuvasına, geri kalan pil yuvasınıda seri bağlayıp tornavida bataryasına yerleştirmek amacım. Pilleri şarj ettikten sonra tornavida kullanacam boşalıncada çıkarıp şarj edecem. Biraz zahmetli iş. Ancak piller vidalamada çalışırken özellikle tornavida zorlanında yüksek gerilim veya akım çekim çekiyor bu şekilde de pillerin zorlanması veya aşırı hızlı deşarj olması pillere zarar veriyor hatta patlamasına neden oluyor diye okudum. Bu doğru mudur, şayet doğru ise ne yapmam gerekir bu konuda, akım sınırlayıcı veya belli bir akım altına düşünce engelleyici birşey var mıdır.
    2- lion pilleri 3 seri halde balans koruma devresi ile akü içine yerleştirip o şekilde kullanmak.
    Esas öğrenmek istediğim şudur:
    Bu balans koruma devresini piller ile beraber vidalama aküsüne koyduktan sonra şarjlı vidalama adaptörü ile şarj ettiğimde piller dolduktan sonra akımı kesiyor mu? Aynı şekilde piller kullanıldıkça pil akım kapasitesi tehlikeli sınıra geldiğinde akımı kesiyor mu. Bahsettiğim balans bu linkte:

Acaba doğru ürün mü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mustyyy arkadaşımızın konuyla ilgili bir başlığı var. İncelemenizi tavsiye ederim.

https://forum.donanimhaber.com/sarjli-matkaba-lityum-batarya-18650-montaji--125044507#125044507?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • letmax kullanıcısına yanıt
    Konuya bakmıştım hocam, hatta pm de attım arkadaşa saolsun cevap yazdı, ama öğrenmek isteğim bsm balansın tam olarak ne işe yaradığı, bsm ile şarj edebilir miyim ve akım kontrolu yapıyor mu

• tb_fb T kullanıcısına yanıt
    Bms devreleri şarj esnasında hücre başına limit voltaj değerine ulaşınca o hücreye şarj işlemini keser. Aynı zamanda deşarj olurken yine hücrenin alt limitine ulaştığında akım çekimini kapatır. Böylelikle hem alt limit hem üst limit korunmuş olur ve piller zarar görmez.
    Yalnız BMS kullanacaksanız pilleri mutlaka BMS ile şarj etmelisiniz. Örneğin 11.1 voltluk bir BMS devresini tam şarj edilmiş 4.2 volt değerli hücrelere baglarsaniz her hücrede 4.2 volt olacağından akım azaltmayı kısa devre yaparak sağlamaya çalışır ki bu risklidir.

Hocam "11.1 voltluk bir BMS devresini tam şarj edilmiş 4.2 volt değerli hücrelere baglarsaniz her hücrede 4.2 volt olacağından akım azaltmayı kısa devre yaparak sağlamaya çalışır ki bu risklidir." burayı anlamadım.

3s bms ye ben seri şekilde 3 pil bağlasam ve 12v luk bir adaptör ile şarj etsem yine, şarj veya deşarjda sıkıntı mı olur piller tam dolunca

Bms, pilleri toplamda 11.1 volt olacak şekilde şarj eder. Toplam değer 11.1 e ulaşınca şarjı keser.

Peki hocam birşey soracam:

3 seri ve 4 seri bağlantılarda hangi voltaj ve amper de şarj cihazı kullanmayım.
    Bide bms ile seri bağladım ve şarj ettim, cihazda kullandıkça voltaj değeri belli seviyeye indiğinde akımı kesiyor mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tb_fb -- 3 Ağustos 2017; 21:6:30 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Bu bms modülü 9.6v ve 3s için uygun. Tornavida 20a dan fazla çekmiyor ise sıkıntı olmaz. Genel olarak 9.6v bms ler 10.8 v şarj ediliyor. 750 mah veya 1a akım gerekiyor. Yine de alacağınız Bms devrenin datasheetine bakınız.

• 20S BMS şarj devresi alınır

• bms çeşitlerini inceleyebilirsiniz

BSM devresi hakkında yardım.www.merterelektronik.com
    Pil Koruma Devresi BMS Fiyatları - Merterelektronik.com
    https://www.merterelektronik.com/kategori/pil-koruma-devresi-bms
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.