Dostum istersen biraz incele, belki yardımı dokunabilir... TIKLA
quote:
Orijinalden alıntı: gokhanoflaz
quote:
Orijinalden alıntı: xigmatex
gunaydin beyler biraz sohbetin icine dalar gibi oldum ama kusura bakmayin. Gordugum kadariyla o.c hakkinda bilgili birisin. Ben daha once bios uzerinden hic o.c yapmadim. Dun o.c icin kucuk denemeler yaparken ( bu arada ana kartim crosshair 5 formula-fx 8150-powercolor radeon7870 2gb 256bit- 4*2 gb g-skill ripshaws) biostan cpu frekansini ve ram frekansini yukseltip voltajla hic oynamadan save/quit dedim sonra pc bir reset atti ve ekrana goruntu gelmedi. Bios pilini cikarip biosu sifirlayinca duzeldi. Ben islemcimi 4.2ghz e nasil cikartirim yardimi olurasaniz senirim.
Yok estağfurullah, ne kusuru. Ben pek bilgili değilim ama metin abi 52'nin epey bilgisi var. Bildiğim kadarı ile yardımcı olayım; Voltaj vermeden çok fazla oc yapamazsınız. Belki 200-300 mhz yükseltirsiniz, voltajsız çalışabilir ama üstü için mutlaka voltaj gerekli. İşlemci soğutucunuz varmı yoksa stok fanmı kullanıyorsunuz. Ona göre elimden geldiğince bilgi vereceğim.
stok fan kullaniyorum cpu bosta 45 dereceye kadar dusuyor. Benim merak ettigim frekansi yukseltip saveledikten sonra pcnin kapanip ekrana bir daha goruntu gelmemesi. Anca bios pilini takip cikarinca duzeliyor. Bir de bios ayarlarinda neler yapmam gerektigini bilmiyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Stok fanla hiçbirşey yapmanı önermiyorum. Boşta 45 derece çok yüksek bir rakam. İllede yapıcam diyorsan linkteki sayfayı biraz incele.
Arkadaşlar Sistemim şöyle: Asus Formula-Z Anakart Amd FX 9590 işlemci Asus Strix oc Direc Cu II 390 2133 mhz 16 gb DDR3 rem 120 GB ssd 2 TB HDD 1100 Walt aerocool 90 gold güç kaynağı
AMD FX 9590 için hangi ayarları ne yapmam gerek? Yardımcı olur musunuz?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme