Şimdi Ara

84. Akademi Ödülleri | Oscar 2012 (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
544
Cevap
3
Favori
13.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: arsenal-fabregas

Yapmayın yahu, harry potter filmleri hiçbir zaman oscar ödüllerini hak edecek kadar iyi olmadı ki, esas ödül verseler ayıp olur yani. Ben de harry potter kitaplarının hayranıyım, filmlerini de izledim, son filmde de oldukça etkilendim serinin son filmi olduğu için. Ama kesinlikle oscar'ı hak ettiğini düşünmüyorum.
    Oscar harry potter'a göre bir kulvar değil. Eğri oturup doğru konuşmak lazım.
    Ayrıca yüzüklerin efendisi ile harry potter serisini karşılaştırmak da biraz komik oluyor doğrusu. Yüzüklerin efendisi serisinin sinema uyarlaması zaten harry potter filmleriyle karşılaştırılamaz derecede kaliteli ve oscar'ı haketti. Ama harry potter filmleri Oscar'ı haketmiyor dediğim gibi.

Arkadaş değiliz, akraba değiliz, kanka hiç değiliz

Yani yazdıkları benimde burdakilere anlattığım şeyler fanatiklik yapmanın bir manası yok ben LOTR'a taptığım halde fanı değilim hiç bişeyin fanıda olmak istemem fan olmak objektif eleştiriye gölge düşürür.

• Olay alıp almaması değil Oscar'ın ne kadar prestiji kaldı bu soru sorulmalı bana kalırsa ayrıca 7 filme oscar vermeyen adam 8'e de vermez bunu biliyorduk o kadar filme verdi bu filme 3-5 ödül verir umuduyla bekledik ama olmadı önceki seneler saçma filmlerin oscar alması Potter'ın almaması asıl komediydi burda da oscarın davranışını gösteriyor ayrıca son filmi nasıl izlediniz merak içerisindeyim(şu soruyu cevaplayın nedenlerinizi merakla bekliyorum) bi ton sinema sitelerine baktım nerdeyse hepsinden çok iyi diye görüş çıktı dediğim gibi teknik dallarda almaması büyük fiyasko bunu(Efekt çöplüğü olarak görülüyor galiba) sonuna kadar söylerimde eminim.Oscar'ın da bundan sonra değeri kalmayacaktır son sözümde bu.Neyse 26 Şubat'a kadar gerek duymadıkça uğramayacağım konuya.

Film konusunda HP vs Lotr diyen kimdi ? biz kitaplardan bahsettik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CR7_35 -- 31 Ocak 2012; 11:32:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CR7_35

Olay alıp almaması değil Oscar'ın ne kadar prestiji kaldı bu soru sorulmalı bana kalırsa ayrıca 7 filme oscar vermeyen adam 8'e de vermez bunu biliyorduk o kadar filme verdi bu filme 3-5 ödül verir umuduyla bekledik ama olmadı önceki seneler saçma filmlerin oscar alması Potter'ın almaması asıl komediydi burda da oscarın davranışını gösteriyor ayrıca son filmi nasıl izlediniz merak içerisindeyim(şu soruyu cevaplayın nedenlerinizi merakla bekliyorum) bi ton sinema sitelerine baktım nerdeyse hepsinden çok iyi diye görüş çıktı dediğim gibi teknik dallarda almaması büyük fiyasko bunu(Efekt çöplüğü olarak görülüyor galiba) sonuna kadar söylerimde eminim.Oscar'ın da bundan sonra değeri kalmayacaktır son sözümde bu.Neyse 26 Şubat'a kadar gerek duymadıkça uğramayacağım konuya.

İyi de o zaman kitapları kıyaslayacaksak neden bu konu altında bahsediyoruz? Sonuçta oscarlar da kitaplara göre verilmiyor. Her neyse zaten ikisinin de kitaplarını okudum. İkisinin de yeri bende ayrı ama yüzüklerin efendisi çok daha derin bir kitap harry potter serisine göre. Film olarak da öyle. Şunu harry potter serisini takip eden herkes biliyor ki hiçbir zaman harry potter filmleri kitabına uygun olarak çekilmedi. Ayrıca geçen seneler saçma sapan filmler aldı demişsiniz ama bundan önceki 8 senenin oscar adaylarına ve ödül alanlara bakarsanız harry potter'ın o filmlerinin yakınından bile geçemeyeceğini görürsünüz. Bunu yıllardır harry potter okuyan ve filmlerini de izleyen biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim. Amacım harry potter'ı karalamak değil. Ama dediğim gibi harry potter'ın ismi zaten yıllardır oscarlarla anılmadı ki

• quote:

Orijinalden alıntı: Shattered Glass

quote:

Yapmayın yahu, harry potter filmleri hiçbir zaman oscar ödüllerini hak edecek kadar iyi olmadı ki, esas ödül verseler ayıp olur yani. Ben de harry potter kitaplarının hayranıyım, filmlerini de izledim, son filmde de oldukça etkilendim serinin son filmi olduğu için. Ama kesinlikle oscar'ı hak ettiğini düşünmüyorum.
    Ayrıca yüzüklerin efendisi ile harry potter serisini karşılaştırmak da biraz komik oluyor doğrusu. Yüzüklerin efendisi serisinin sinema uyarlaması zaten harry potter filmleriyle karşılaştırılamaz derecede kaliteli ve oscar'ı haketti. Ama harry potter filmleri Oscar'ı haketmiyor dediğim gibi.

Arkadaş değiliz, akraba değiliz, kanka hiç değiliz

Yani yazdıkları benimde burdakilere anlattığım şeyler fanatiklik yapmanın bir manası yok ben LOTR'a taptığım halde fanı değilim hiç bişeyin fanıda olmak istemem fan olmak objektif eleştiriye gölge düşürür.

Katılıyorum fan olmak objektifliği engelliyor. Yüzüklerin efendisinin de bir fanı değilim, harry potter'ın da fanı değilim. Ama her iki seriyi de okuyup, filmlerini izleyerek bunları söylüyorum. ikisini de severek okudum, yerleri ben de ayrı. Dolayısıyla amacım karalama yapmak değil ama ikisini karşılaştırırsak yüzüklerin efendisinin hem film hem de kitap olarak harry potter serisinden daha iyi olduğunu görebiliriz. Siz de daha önceki mesajlarda yazmışsınız sonuçta akademinin fantastik filmlere alerjisi olsaydı yüzüklerin efendisini de dışlardı ama öyle yapmadı yüzüklerin efendisi hak ettiği gibi aldı ödülü. Harry potter ne zaman oscarlarla anıldı ki bu yıl böyle şaşırılıyor anlamadım. Harry potter'in hiçbir filminin oscar'ı hak ettiğini düşünmüyorum, işin özeti bu. Harry potter seven herkes bilir ki hiçbir harry potter filmi kitabına tam uygun olarak çekilmedi. Tam bir yönetmenlik felaketi vardı harry potter filmlerinde.
    Zaten oscarlarda son 8 yılın adaylarına ve kazananlarına bakarsak harry potter filmlerinin o filmlerin yanından bile geçemeyeceği muhakkak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blnmynx -- 31 Ocak 2012; 12:22:36 >

• quote:

quote:

Olay alıp almaması değil Oscar'ın ne kadar prestiji kaldı bu soru sorulmalı bana kalırsa ayrıca 7 filme oscar vermeyen adam 8'e de vermez bunu biliyorduk o kadar filme verdi bu filme 3-5 ödül verir umuduyla bekledik ama olmadı önceki seneler saçma filmlerin oscar alması Potter'ın almaması asıl komediydi burda da oscarın davranışını gösteriyor ayrıca son filmi nasıl izlediniz merak içerisindeyim(şu soruyu cevaplayın nedenlerinizi merakla bekliyorum) bi ton sinema sitelerine baktım nerdeyse hepsinden çok iyi diye görüş çıktı dediğim gibi teknik dallarda almaması büyük fiyasko bunu(Efekt çöplüğü olarak görülüyor galiba) sonuna kadar söylerimde eminim.Oscar'ın da bundan sonra değeri kalmayacaktır son sözümde bu.Neyse 26 Şubat'a kadar gerek duymadıkça uğramayacağım konuya.

İyi de o zaman kitapları kıyaslayacaksak neden bu konu altında bahsediyoruz? Sonuçta oscarlar da kitaplara göre verilmiyor. Her neyse zaten ikisinin de kitaplarını okudum. İkisinin de yeri bende ayrı ama yüzüklerin efendisi çok daha derin bir kitap harry potter serisine göre. Film olarak da öyle. Şunu harry potter serisini takip eden herkes biliyor ki hiçbir zaman harry potter filmleri kitabına uygun olarak çekilmedi. Ayrıca geçen seneler saçma sapan filmler aldı demişsiniz ama bundan önceki 8 senenin oscar adaylarına ve ödül alanlara bakarsanız harry potter'ın o filmlerinin yakınından bile geçemeyeceğini görürsünüz. Bunu yıllardır harry potter okuyan ve filmlerini de izleyen biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim. Amacım harry potter'ı karalamak değil. Ama dediğim gibi harry potter'ın ismi zaten yıllardır oscarlarla anılmadı ki

Forumda ki konuda ki görüşlerimize bakabilirsin için rahat olsun.Kitaplarından bahsetmemizin sebebi konuyu açan arkadaşa cevap niteliğindedir Ne Lotr'u Ne HP'yi okumuş gelmiş burda ahkam kesiyor yok çocuk kitabıymış Lotr edebi bir esermiş kulaktan dolma bilgilerle tartışmaya girerse böyle alır cevabını bir şey hakkın bilgin yoksa o konu hakkında konuşmayacaksın.Ayrıca Oscar fantastik film sevmez bunu göz önüne alalım ayrıca bi ton saçma filme ödül veriliyor Potter'a verilmiyor dediğim gibi gene saçmalık bu haliylede Oscar ciddiyetini yitirdi.Bu seriye neden 2.sınıf muamelesi yapıldı anlamış değilim Oscar'a aday olması saçma demişsiniz.Neresi saçma kabul ana dallarda adaylık zor olabilirde teknik dallarda neden bu kadar hakkı yenildi anlamış değilim son filmin kamera arkası vs vs. her şeyi izledim sinema tarihinin en iyilerinden biri bence demiyorum kullanılan teknoloji ortada hani galiba oscar bunu efekt çöplüğü olarak görüyor sanırım.Uzatmayacağım benim sinirlendiğim konu bu film ne kadar iyi yapılsa dandik gözüyle bakılıyor Yönetmen kısmında haklısın o Yates'in Allah Belasını Versin başka bir şey demiyorum kitapları bu kadar kusursuz olan bir serinin düştüğü durum ne kadarda Acı.Son film asla kötü olmaz kötü diyen birine ben sorarım nerenle izledin diye ayrıca fan olmasıyla ilgisi olayın savunmam o yönde değil öyle bir şey olsaydı ağzımı açıp gözümü yumardım son filme gelince oyunculuk üst düzeydi(Rickman,Oldman,Fiennes,Carter gibi bir çok iyi isim var hani bunları est geçmek olmaz) kurgu çok iyiydi yani ilk defa bu seride ağladığımı hatırlıyorum(çok az dram filmlerinde ağlamışımdır) heyecanı çok üst düzeyde film izledim anlayacağın sayfaya bakarsan çoğumuzun görüşü var zaten böyle bir filme kötü diyemem kısacası.Ayrıca Lotr'a lafım yok cidden çok çok iyi film Kitapta soluksuz geçen bölümlerde PJ can vermişti resmen kullanılan teknoloji zaten ortada o yıllarda kusursuz değilde o bölümde tek diyebiliriz.Kitap kısmına gelince her şeyi göz önüne alın Hayal gücü Silmarillion'a kadar dayanır okuduysanız nasıl bir dünya yaratıldığını anlarsınız o yüzden daha derin gibi görünüyor diğer unsurları göz önüne alın ikiside birbirinden iyi değil benim görüşümde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CR7_35 -- 1 Şubat 2012; 14:05:08 >

• biz niye fikir tartışması yapamıyoruz da sürekli atışıyoruz. birilerinin bizim gibi düşünmemesi niye bizde kavga nedeni oluyor. içinde kıyıdan kıyıdan aşağlama hakaret de olsa bi parça yorum olduğu için çoğu zaman okumaya değer buluyorum bu yazıları itiraf edeyim. başka yorum yazısı yazılmıyor çünkü.
    Se7en iyi bir filmdir. Oscar alacak kadar iyi midir? evet kesinlikle... Shawshank redemption keza öyle... Academy nin muhafazakar bir yapısı var ve aynı tipteki filmlerin üzerine gidiyor. hatta bir ara bunun formülünü çıkarıp cold mountain gibi filmler yapmışlardı ama academy yememişti.
    her sey bir tarafa academy zaman zaman bu yapının dışına çıkıyor silence of the lambs gibi filmlere de oscar verebiliyor. ve iyi de yapıyor. Çünkü
    sinema tarihi açısından silence of the lambs kings speech ten daha önemli bir film. sinemada kendinden sonra yapılan filmleri etkileme gücü çok daha fazla olan bir film. sinema ya yön veren bir film.
    Peki Se7en ne o zaman.King speech ten daha mı önemsiz? tabi ki hayır. öyle veya böyle efsanevi yönetmen fincher ın en iy filmi bence Se7en.
    Derinlik ve kalite açısından bir taxi driverı bir de departed ı kıyaslayın, ikisi arasında karlı dağlar yok mu? kim scorsese nin taxi driver ile oscar almasını daha makul bulmaz. veya daperted oscar alabilecek bir film olabilir mi? ne gibi bir yenilik sunmuştur, neyi anlatmıştır..
    harry potter lar ın oscar a aday olacak kadar iyi olmadıklarına ktılıyorum ama academy nin muhafazakar yapısı komedilere, romantik komedilere ve frp lere oldukça önyargılı bakıyor. bir film eğer ortaya yeni birşeyler koymuşsa ve ortaya konulan bu yeni şey sonra aynı türdeki birçok film tarafından kullanılmışsa bu film ödülü hakeer kardeşim. citizen kane en çok oscarı hak eden filmdir dolayısı ile.. 500 days of summer ın tek bir adaylığı yok. oysa film alışılagelmiş oscar standartlarına uymasa da aşk temasını daha önce işlenenlerden çok daha farklı ve çok daha yalın bir şekilde anlatmayı becermiş bir film. kült olma konusunda alabildiğine iddialı. bir film eğer bu fim kadar "aaa evet doğru bu işler böyle olmalı ben daha önce nasıl farkedemedim" dedirtebiliyorsa sinema sanatına yeterince hizmet etmiştir zaten ve ödülü de sonuna kadar hakediyordur. bizler Academy nin bize çizdiği sınırlara hapsolarak düşünmek zorunda değiliz. academy nin genel karakterine uygun değil diye değerli gödüğümüz bir filmin ödül alması gerektiğini söylemekten imtina mı edicez. Tabi aday gösterilmemesine şaşırmak bana da makul gelmiyor ki academy nin neleri aday gösterdiği belli. genel çizgisi belli..

• quote:

Harfi harfine katılıyorum..

• Aferim çok güzel tartışıyosunuz böyle olun canımı yiyin çay kahve servisi başlasın gerilimli ortamlara bayılıyorum huzur ve sükunet bana göre değil. Başka topiklerden HP veya LOTR'cu getirmeyin sakın topiğim oscar ödüllerine kadar ayakta kalmalı

Oscar gecesi hepinizi burda beklerim şampanya patlatacaz NTV izlerken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shattered Glass -- 31 Ocak 2012; 21:25:50 >
  • quote:

Aferim çok güzel tartışıyosunuz böyle olun canımı yiyin çay kahve servisi başlasın gerilimli ortamlara bayılıyorum huzur ve sükunet bana göre değil. Başka topiklerden HP veya LOTR'cu getirmeyin sakın topiğim oscar ödüllerine kadar ayakta kalmalı

Bu kafada olduğun sürece çok hakaret yersin, klavye başından tabi. Bu da seni güvende gösterir, bu yolda devam et.

• quote:

Aferim çok güzel tartışıyosunuz böyle olun canımı yiyin çay kahve servisi başlasın gerilimli ortamlara bayılıyorum huzur ve sükunet bana göre değil. Başka topiklerden HP veya LOTR'cu getirmeyin sakın topiğim oscar ödüllerine kadar ayakta kalmalı

Yok canım sonuçta kimse birbirine hakaret etmediğine göre gerilimli bir ortam yok. Seviyeli seviyeli sinema tartışıyoruz

• quote:

Sen askerde çok dayak yersin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Jokě

quote:

Bu kafada olduğun sürece çok hakaret yersin, klavye başından tabi. Bu da seni güvende gösterir, bu yolda devam et.

Vay kanka ne haber senle en kısa zamanda BZA izliycem filmi beğenmezsem sana hakaret ederim ama baştan söyliyeyim.

quote:

Orijinalden alıntı: Quadhros

quote:

Sen askerde çok dayak yersin..

Yok dostum yok kimsenin dayağını yemediğim gibi birde ızdırap oldum resmen. 319. KD Bakım Çavuş S.... E...... var karşında anasını ağlattım askeriyenin herkesin sustuğu yerde ben konuştum bölük çavuşuna kafa tuttum sabah kalkmıyorum dedim 450 kişinin önünde kalk emrine karşı geldim(herif egosunu tatmin ediyordu çünkü kimsenin keyfi emrini çekemem çekmedimde) adam susturun şunu diye yerlerde tepindi dövemez orda kimse kimseyi birde ayıptır söylemesi KD olunca kimse yapamaz onu. Neyse bu eleman gece 5 kişiyle koğuşumu bastı üzerime yürüdüler ama hiç bişey yapamadan gittiler yatağımı yapıyordum o sıra zaten canım kadınlar günü yüzünden(askerlere abaza sapık muamelesi yapıyorlar ki aslında haklılarda ünlü bir dondurmacı markasında bize dondurma getiren garson kızı iki arkadaş paylaşamamıştık ve ben hesabı verirken kızın eline temas ettiğim için şanslı olduğumu söyleyecek kadar içler acısı bir haldeydim) kitlenen çarşı izinlerimiz nedeniyle sıkkındı neyse bir halt olmadı dokunamadılar bile benden karşılık beklediler ben vursam onlarda çökecekti ki o kadar salak değilim discoya gönderirler aman dikkat elle temas etmeyiniz

Herne olursa olsun askerlik bambaşka benim gibi rahatına düşkün biride gidip oralarda eğlence bulduysa sizde eğlenirsiniz. Askerlik maceraları bitmez daha neler yaşadım neler hayatın her alanından en b.ktan anlarından bile kendinize eğlence çıkarın. Ama sizin mutluluğunuz karşınızdaki insanın mutsuzluğuda olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shattered Glass -- 1 Şubat 2012; 6:09:54 >

• Geçen gün Tinker, Tailor, Soldier, Spy izledim. Allah'ım filmi izlerken bir sıkıldım bir sıkıldım filmi durdurup google'dan filmin yönetmeninin nuri bilge ceylan olup olmadığına baktım. Şaka bir yana hiç bu filmden sıkılacağımı ummazdım ama sıktı beni son zamanlarda politik ve siyasi filmler beni fazlasıyla sıkmaya başladı.

Young adult çok merak ediyorum oscar şansını tamamen yitirmiş olsada film özgün senaryosu ve oyunculuğuyla başarılı bir iş çıkarmış.
    Birde kevin hakkında konuşmalıyız çok merak ettiğim filmler arasında en kısa zmanda hdripleri düşer oscar tahmini yapmak için filmlerin dvdscreenerlarından biraz izlemek zorunda kaldım ve şuna inandım bir kez daha söylentiye değil kendi zevkinide katacaksın bu işe ben Tinker, Tailor, Soldier, Spy isimli filmi oscar adayları öncesi izleseydim asla en iyi film tahminime sokmazdım. Ama gel gör ki kaliteli ripleri izlemek zaman alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shattered Glass -- 1 Şubat 2012; 6:38:20 >

• Adam Tyler Durden beyler, dağılın. Kendi yaptığı espiriye gülüyor
    Şaka gibisin abicim, hala Nuri Bilge Ceylan diyorsun, ne kuyruk acısıymış ya ? Menajeriyle görüşme ayarlayalım da adamın yüzüne söyle, avukatı olan bizlere değil.

Şu asker () anılarını anlatınca aklıma Cem Yılmaz geldi, askerde ramboculuk oynayıp yemekhanede patates soyan tayfa hani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jokě -- 1 Şubat 2012; 13:57:43 >
  • Nuri ile muhattap olmak istemiyorum sen bizzat kendisine ilet filmlerini izlerken fenalık geçiriyorlarmış de oscar adayı olamadığı içinde üzülmesin. Bu sene yine cannes da stres atar

Valla yukarda allah şahit askerlikle ilgili anlattığımın hepsi doğru eksiği var fazlası yok eğitim çavuşuydum. Orda kendini ezdirip dışarda kolpa yapan adamlardan değilim. Yaşadıklarım bizzat hafızamda, 250 kişilik takımın komutanıydım babam yaşında adama emir verirken hiç bi tarafım kalkmadı bi tanesininde kalbini kırmadım kişisel egolarım yüzünden herkes severdi beni ama bir sen sevemedin kankam olacaksın öyle yada böyle

• Kimse bir yönetmen ile alay edemez ! O yönetmenler gece gündüz çalışıp ortaya güzel bir eser çıkarmaya çalışıyor ki Nuri Bilge Ceylan gibi biri her sahneyi her kareyi ayrı bir titizlikle çalışıp çeken biri ile alay etmek büyük hakarettir. Bu adam filmlerinin her sahnesini matematiksel bir zeka ile tasarlayıp üzerinde titizlikle çalışıp çekiyor. Sadece Nuri Bilge Ceylan mı? Hayır tabiki. Sözümün başında da dediğim gibi her yönetmen gece gündüz çalışıyor, film çekmek öyle kolay bir şey değil. Cem Yılmazın deyimiyle "2 saatte çekiliyor sanıyor millet". Bu sürecin ne kadar zor olduğunu bir bilseniz ağzınız uçuklar bir daha böyle yorumlar yapmayı bırakın soğursunuz ilgili konudan. Sadece acımasızca eleştirmek değildir yorumculuk, eleştirmenlik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ezmer

Kimse bir yönetmen ile alay edemez ! O yönetmenler gece gündüz çalışıp ortaya güzel bir eser çıkarmaya çalışıyor ki Nuri Bilge Ceylan gibi biri her sahneyi her kareyi ayrı bir titizlikle çalışıp çeken biri ile alay etmek büyük hakarettir. Bu adam filmlerinin her sahnesini matematiksel bir zeka ile tasarlayıp üzerinde titizlikle çalışıp çekiyor. Sadece Nuri Bilge Ceylan mı? Hayır tabiki. Sözümün başında da dediğim gibi her yönetmen gece gündüz çalışıyor, film çekmek öyle kolay bir şey değil. Cem Yılmazın deyimiyle "2 saatte çekiliyor sanıyor millet". Bu sürecin ne kadar zor olduğunu bir bilseniz ağzınız uçuklar bir daha böyle yorumlar yapmayı bırakın soğursunuz ilgili konudan. Sadece acımasızca eleştirmek değildir yorumculuk, eleştirmenlik.

Yates'le etmeli miyim etmemeli miyim

• quote:

quote:

Kimse bir yönetmen ile alay edemez ! O yönetmenler gece gündüz çalışıp ortaya güzel bir eser çıkarmaya çalışıyor ki Nuri Bilge Ceylan gibi biri her sahneyi her kareyi ayrı bir titizlikle çalışıp çeken biri ile alay etmek büyük hakarettir. Bu adam filmlerinin her sahnesini matematiksel bir zeka ile tasarlayıp üzerinde titizlikle çalışıp çekiyor. Sadece Nuri Bilge Ceylan mı? Hayır tabiki. Sözümün başında da dediğim gibi her yönetmen gece gündüz çalışıyor, film çekmek öyle kolay bir şey değil. Cem Yılmazın deyimiyle "2 saatte çekiliyor sanıyor millet". Bu sürecin ne kadar zor olduğunu bir bilseniz ağzınız uçuklar bir daha böyle yorumlar yapmayı bırakın soğursunuz ilgili konudan. Sadece acımasızca eleştirmek değildir yorumculuk, eleştirmenlik.

Yates'le etmeli miyim etmemeli miyim

Sorusu bile yanlış.

• quote:

Katılıyorum, Nuri Bilge Ceylan kesinlikle Türk sinemasının yüz aklarından biri.

• Bir Zamanlar Anadoluda'yı geçen gün izleme fırsatı buldum ve çok beğendim. Filmin çoğunluğu tek bir mekanda ve kısıtlı bir zaman diliminde geçmesine rağmen izlerken kesinlikle sıkmıyor. Nuri Bilge Ceylan'ın tarzı olan fotoğraf gerçekliğinde film çekimi de özellikle bu filminde muhteşem olmuş.
    Bir zamanlar anadoluda gerçekten tıpkı ismi gibi bir zamanlar meçhul bir zamanda, geçmişi meçhul bir cinayetin ortasında geçiyor.
    Kesinlikle tavsiye ederim. Böyle bir filmin oscar adayı olmaması gerçekten çok kötü olmuş.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.