Şimdi Ara

850w psu tavsiyesi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
2.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, ileriye dönük olmak üzere sistemime 850w psu almak istiyorum. Şu an cougar stx 700w modelini kullanıyorum. Fiyat olarak 2.000-TL'yi çok geçmek niyetinde değilim. Biraz yaptığım araştırmalar neticesinde şu ürünleri seçtim. Yardımcı olursanız sevinirim;

1. NZXT C850; bu satılan ürün 2020 modeliymiş. Ürün kodundan öyle öğrendim. 2022 modeli ile arasında kayda değer bir fark var mı?
    sinerji.gen.tr
    NZXT 850W C850 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı
    https://www.sinerji.gen.tr/nzxt-850w-c850-80-gold-tam-moduler-guc-kaynagi-p-40371

2- Thermaltake Toughpower GF1;

3-Sharkoon Silentstorm Cool Zero 850 W; https://www.hepsiburada.com/sharkoon-silentstorm-cool-zero-850-w-80-gold-tam-moduler-psu-guc-kaynagi-p-HBCV000003DBC0

• Yapay Zekanın Yanıtı

850 Watt Güç Kaynağı (PSU) Önerileri

Yüksek performanslı bir bilgisayar sistemi kurmayı planlıyorsanız, 850 watt güç kaynağı (PSU) dikkate değer bir seçenektir. Bu güçlü PSU'lar, en zorlu oyun ve içerik oluşturma görevlerini bile sorunsuz bir şekilde çalıştırabilir.

850 watt güç kaynağı önerilerimiz aşağıda listelenmiştir:

• Corsair RM850x (2021): Yüksek verimlilikle 850 watt güç sağlayan, yarı modüler bir PSU.
    • Seasonic Prime TX-850 (2021): 850 watt güç ve 10 yıllık bir garanti sunan, tamamen modüler bir PSU.
    • EVGA SuperNOVA 850 G5 (2022): 850 watt güç ve 10 yıllık bir garanti ile gelen, tamamen modüler bir PSU.
    • MSI MPG A850GF (2021): 80+ Altın sertifikalı, ATX 3.0 uyumlu ve tam modüler bir PSU.
    • NZXT C850 (2021): 850 watt güç, 10 yıllık garanti ve estetik bir tasarıma sahip, tam modüler bir PSU.

Bu güç kaynakları, yüksek verimlilik, güvenilirlik ve uzun ömür gibi özelliklere sahiptir. Sisteminizin enerji ihtiyaçlarını karşılamak ve bileşenlerinize zarar vermekten kaçınmak için bu önerileri dikkate almanızı öneririz.

850 watt PSU seçerken aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısın:

• Sisteminizin güç gereksinimleri
    • Güç kaynağının verimliliği
    • Modülerlik ve kablo yönetimi seçenekleri
    • Garanti süresi

Güç kaynağının sisteminizin güç gereksinimlerini karşıladığından emin olmanız çok önemlidir. Sisteminizin bileşenlerini kontrol ederek ve toplam güç tüketimini hesaplayarak bu gereksinimleri belirleyebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam 700w'tan 850'ye geçme sebebiniz nedir? Sistem özelliklerinizi atar mısınız?

• Hocam psu değiştirmemin temel sebebi elimdeki ürünü tier listte ‘sadece ucuz sistemler için kullanılmalıdır’ başlığındaki kategoriye almaları. Garanti süresi felan da dolduğu için biraz aklıma takılıyor açıkçası. Şu an R5 3600, Sapphire Nitro+ 6700xt, 240mm lik sıvı soğutma ve 4 adet 140mm fan olan sistemim var. Kasım ayında işlemciyi 5800x yahut 5800x3d ye yükselteceğim.700 lük şu an işimi görecektir belki ama bi 3-4 yıl gitsin diye 850w alayım dedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde sorulan linkte sorulan 2 psuda güzel kaliteli modeller . Ama sizdeki cougar stx 700 de üst seviye olmasada psu modeli olarak sizn sisteme yeter.

Çok uzun süredir kullanılmıyorsa 6 - 7 yıldır gibi sorun olmaz. 6700xt öyle çok yüksek tdp değerine sahip bir kart değil. Hani 6900 xt veya 3080 ti - 3090 falan olsa psuyu zorlardı ama öyle değil durum.

İlerde işlemci 5800 ailesinden biri bile olsa sorun olmaz. Ama iila ben kullanıcı olarak param var almak istiyorum deniyorsa kimse karışamaz tabi tercih meselesi. Elinizdeki psu 500 watt civarı bir şey olsa idi değiştirin derdim ama yeni psu alma kararı yinede size kalmış tabi. İlerde daha yüksek ekran kartına da geçerim deniyorsa o iki modelden birini alabilirsiniz. Fiyatlar o modeller göre uygun.

• cougar 850w ben 2015'ten beri kullanıyordum geçen ay patladı onda da buranın tedaşı fazla akım vermiş garibim kendini feda etmiş makinede başka hiçbir şey yanmadı.alman malı iyi markadır yani kim demiş ucuz sistemlerde kullanılır diye ağzı olan konuşuyor.conilerse adamların ucuz sistem dediğine biz burada iyi sistem diyoruz bence alma gerek yok.

bu arada 5800x3d kalmamıştı piyasada çünkü seri üretim değil o işlemci baya zor üretiliyor ama şimdi baktım dolmuş her yer demek ki ya amd stoktan alttan alttan veriyor ya da yavaş da olsa üretimini bitirmemiş yeni alan görürsem soracam kodunu ne zaman üretilmiş bakalım?BG2215 diye bir kodu var mesela 22 dediği 2022 15 dediği de 15. hafta oluyor nisandı genelde milletteki aletlerin üretimi.bu işlemci zaten komple b2 revizyon ama 5600 5700x gibi modellerde 2022 üretimi ise b2 revizyon oluyor bunların 2020 üretim olanları da var onlar b0 revizyon.ne farkı var biraz daha az güç çekip ısınıyor daha güzel şekilde üretilmiş bir şey ekleme yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 15 Temmuz 2022; 12:15:8 >

• Değerli vaktinizi ayırıp cevap verdiğiniz için ayrı ayrı teşekkür ederim. Zamanında kasayla birlikte gelmişti şimdiki psu. O zaman pek dikkat edememiştim. Bu sıralar Psu hakkında forumlarda yazılanları görünce açıkçası bu kadar para verip bileşen alıyoruz psu dan kaçmayalım diye bir düşüncem oluşmuştu. Sistem güvenliği açısından bir sakınca görmüyorsanız alış veriş listemden siliyorum :)

• Sonic Bomb S kullanıcısına yanıt

Bence sisteminizi yükselttiğinizde furmark + prime95 small fft ile bir işkence testine sokun, herhangi bir kapanma vs yapmazsa bence yükseltmeye gerek yok. Şuan tier1 850w ve üzeri psulara istedikleri parayla bir kaç sene önce araba alınıyordu  

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Corsair 1000W PSU tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    750W GOLD PSU ÖNERİSİ
    4 yıl önce açıldı
    psu tavsiyesi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu ay sıvı soğutucuyu aldığımda Allah ne verdiyse tüm testlere ( aida 64, cinebench 23, furmark, CPU-z) sokmuştum hocam 😀 . Maşallah bir problem olmadı. Bu elektronik işlerinde biraz titiz bir yapım var maalesef 🙁 rog strix lerin fiyatını görünce bir fenalık geliyor, dediğiniz gibi önceleri bu paraya yürürü olan bir araba alıyorduk. 😡

• Nzxt seasonic üretimi, thermaltake cwt üretimi, sharkoon sirtec(highpower) üretimi...

Nzxt ile ilgili diger konuya aciklama yaptim, yeni üretimi CWT üretimi olacak. 3'ü de iyi modeller. Nzxt ve TT globalde garanti süreleri ve mekanik röle bulundurmasi sebebiyle bir adim öne cikarlar. Thermaltake te sifir fan modu olmasi bir arti olarak yazilabilir, fani da hydro dymanic bearing yapili... GF1 modeli iyi fiyatta suan da.. ve en önemlisi thermaltake te 12V luk kablolar 16awg (18awg den daha kalin). Nzxt modelinde 18awg lik kablolar kullanilmis.

Iclerinde hepsi ayni fiyat iken GF1 modeli iki adim öne cikiyor.

Ihtiyacin olup olmadigi noktasinda kendin karar vermelisin. Cougar ama "STX" modeli giris seviyesi bir model olmasi sebebiyle kategorisi dogru... Ama ekrankartin 6700xt olmasi sebebiyle kisa vadeli kullanilabilir. Reset gibi sorunlar yasandigi takdirde degistirilebilir.

Güc kaynaginin önemli bir bilesen oldugunun bir cogu farkinda... Ve fiyatlari her gecen gün artiyor. Benim 2017 de 390 liraya aldigim modelin muadili suan 900 lira... Gecen senelerde 1000-1200 liraya satilan xpg core reactor modeli suan 2000-2400 lira... Yatirim tavsiyesi vermiyorum ama bir kac yil sonra elinde ki patlarsa, yerine alacagin ürünün fiyatini kendin hesaplayabilirsin.

• Aldigim model, sharkoon icewind 750w modeli, anakapasitör japon, ikincil kisimdakiler ise teapo, yari modüler kablo ve full korum mevcuttu. Benzeri bi model suan xpg pylon 750w. Ben 390 liraya 2017 de almistim. 1 yil kadar bekledi ardindan kullanilmaya basladi bir sorunu yok. Rtx 3070 takili... Pylon 750w suan 1200 lira diyor.

Yok benim bahsettiğim aynı anda hem işlemciye hem ekran kartına gerçek dışı bir yük bindirmek, farklı farklı zamanlarda değil aynı anda çalıştıracaksınız. Bu koşulda bile herhangi bir sorun çıkartmazsa gündelik kullanımda oyunlarda vs zaten bir sıkıntı olmayacaktır.

• Mr. Decent kullanıcısına yanıt

1800 lira ya (TT GF1) bir kac sene önce araba mi aliniyordu? :) 10 yil global garanti, 5 yil sonra bu güc kaynaklari kac para olur kim bilir. Ya chip krizi cikiyor, ya savas yada kitlik...

• Az önce denedim hocam, furmark + prime95 samll fft maksimum power şeklinde 13 dakika çalıştırdım.210w ekran kartı, 90w da işlemci çekti. Bir sorun görünmedi.

Konuyu anladım. En fazla orta vadede bu ürünü kullanmaya devam edebilirim. Kritik bir ürün olmasa bozulana kadar kullanmayı tercih ederdim. Sanırım @kunGFu hocamın ayrıntılı olarak bahsettiği üzere GF1'i sipariş edeceğim. Yardımlarınız için çok teşekkürler.

• Hocam 5800x3d'nin stok durumu belirttiğiniz gibi. Ancak Tükiye'de stokları zaman zaman bitse de newegg gibi sitelerde bulunabiliyor. AM5 işlemciler gelmeden önce güzel bir fiyattan yakalamayı ümit ediyorum. Olmazsa da 5800x yahut 5700x alır 3-4 yıl bu defteri kapatırız. :)

• kunGFu kullanıcısına yanıt

5 seneye psu standartları değişmeyeceğinin garantisi yok hocam, bir çok prebuilt sistemde yeni standarta geçildi bile. Ama evet 1800 liraya çok uygun mevcut piyasa koşullarında, karar arkadaşın  

Türkiye'yi salla pazar değil newegg vs bulunur da işte nereye kadar gidecek bu gemi?hani neredeyse el yapımı bir alet taneyle üretiyorlar stok mu bastılar nisanda çinde adam çok yoksa ufaktan üretiyorlar mı hala çünkü eninde sonunda bitecek 7000 serisini falan üzer bu alet satmazlar daha.ürünler üretildikçe çoğaldıkça ucuzlar ama bu model ucuzlamaz daha da artıyor hatta fiyatı yani alıyorsan al sonra 5700x'e falan kalırsan üzülürsün çok farklı.özellikle rekabetçi oyun oynarım 1080p'de falansa kesin al ama yok ben 2k ultra takılırım dersen peşine düşmesen de olur 5700x de 5600x'in iki çekirdek fazlası az çeker az ısınır o da işini rahat görür.

• Gönül ister ki hemen alıp kullanalım ama kasım ayına doğru ancak girerim o işe. 10k dolayında fiyatı var gerçekten yüksek. Bir ara 9k'ya kadar düştü. Ben biraz daha makul fiyatlara gelmesini bekleyeceğim.5800x'i 6k'ya bulmak mümkün. 5800x3d iyi bir işlemcidir ama aradaki 4k farka değmez bence hocam.

• Mr. Decent kullanıcısına yanıt

Kalbini kiracagima, yorumumu kirarim, kusura bakma..

Ama anlatmak istedigimi anladin degil mi? Yeni standart ile eski psu lari kullanabilirsin, 12Vlar lazim, topraklar ve power-on lazim. Anakartta pinleri dogru yerlerine takdigin takdirde calisir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 15 Temmuz 2022; 22:21:36 >
  • Psuları çok seviyorum yaw. PC bileşeninde neden ilgimi hep PSU lar çekiyor. Ben evga 850 kullanıyorum 5600x gtx1080 arada fanlar devreye giriyor ama görüntüsü çok güzel yaw 😂

• kunGFu kullanıcısına yanıt

Tamam hocam her şeyi ilk siz söylediniz en iyisini de siz bilirsiniz, saygılarla  

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.