Şimdi Ara

Rx 580 için 500w psu yeterlimidir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
11.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • konuyu doğru yere mi açtım emin değilim ama yardıma ihtiyacım var

Sistemim;
    AMD Athlon X4 860k
    Msi A88x-G41 PC mate V2
    Kingston 120 gb SSD
    8gb Ddr3 Ram
    SoundBlaster Zx Ses Kartı
    Üstünde Cooler MAster Hyper 212 evo soğutucu var ( 120 mm )

Şimdi sorum su Xigmatek 500w 80plus Bronze Power var

bu sisteme Rx 580 8gb ekran kartı almayı düşünüyorum [size=4]PSU yeterli olur mu acaba ?[size=4]

• 500W total'de RX 580 için yeter fakat 12v çıkışı önemli yani kaliteli PSU gerekli, Xilence markasıda çizgi elektroniğin yaptığı dev psu testinde alınmaması gereken markalar arasında, etiket ürünü kalitesiz psular arasındaydı. O PSU ile RX 580 çalıştırmak tüm sistemi tehlikeye atmaktır.
    Yapay Zekanın Yanıtı

RX 580 için 500W PSU Yeterli midir?

RX 580, AMD'nin popüler bir orta sınıf grafik kartıdır. Yeterli güç kaynağı birimi (PSU) seçmek, sisteminin stabil çalışmasını ve bileşenlerine zarar gelmesini önlemek için çok önemlidir.

RX 580'in önerilen PSU gücü 500W'tır. Bu, grafik kartının maksimum yük altındaki güç tüketimini karşılayabilecek minimum güçtür. Ancak, sistemindeki diğer bileşenlerin güç tüketimini de hesaba katmak önemlidir.

Bir sistemin toplam güç tüketimini hesaplamak için CPU, anakart, RAM, depolama birimleri ve soğutma sisteminin güç tüketimlerini toplamalısın. Bu değeri, RX 580'in önerilen güç tüketimine eklemelisin.

Örneğin, CPU'nun 100W, anakartın 50W, RAM'in 30W, depolama birimlerinin 20W ve soğutma sisteminin 50W güç tükettiğini varsayalım. Toplam güç tüketimi 250W'tır. Bu değeri RX 580'in önerilen 500W güç tüketimine eklediğinde, toplam güç ihtiyacı 750W olur.

Bu nedenle, RX 580 ile birlikte diğer bileşenlerin güç tüketimini de hesaba katarak, en az 750W PSU kullanman önerilir. Bu, sisteminin stabil çalışmasını sağlayacak ve bileşenlerinin zarar görmesini önleyecektir.

Sonuç:

RX 580 için önerilen PSU gücü 500W olsa da, sistemindeki diğer bileşenlerin güç tüketimini de göz önünde bulundurmalısın. Toplam güç tüketiminin 500W'u aştığını düşünüyorsan, en az 750W PSU kullanman önerilir. Bu, sisteminin güvenilir ve uzun ömürlü çalışmasını sağlayacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • https://www.amd.com/en/products/graphics/radeon-rx-580

Requirements:
    PSU Recommendation
    500 W

PSU'n fazla yıpranmış halde değilse üstündeki değeri verebiliyorsa yeterli.
  • Rx 580 için 500 w yeterli olmalı.
  • yeterlidir. Ancak işlemci yetersiz ki galiba sende farkındasın ve belirtiyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cetin_50

konuyu doğru yere mi açtım emin değilim ama yardıma ihtiyacım var

Sistemim;
    AMD Athlon X4 860k
    Msi A88x-G41 PC mate V2
    Kingston 120 gb SSD
    8gb Ddr3 Ram
    SoundBlaster Zx Ses Kartı
    Üstünde Cooler MAster Hyper 212 evo soğutucu var ( 120 mm )

Şimdi sorum su Xigmatek 500w 80plus Bronze Power var

bu sisteme Rx 580 8gb ekran kartı almayı düşünüyorum [size=4]PSU yeterli olur mu acaba ?[size=4]

R3 1200 darboğaz yapıyor. İşlemcin hayli hayli yapar.
    Power yeterli olur.
  • aynen işlemci darboğaz yapıyor ben onu hiç hesaplamamıstım :) uygun yollu tavsiyeniz varmı acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cetin_50

aynen işlemci darboğaz yapıyor ben onu hiç hesaplamamıstım :) uygun yollu tavsiyeniz varmı acaba ?
    Anakarti da degistirmen lazim hocam, o sisteme takabilecegin en iyi islemci bile yetersiz gelir rx 580 icin. Fazla butce yoksa 1150 anakart ve i5 4590 yeterli gelecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdic -- 22 Eylül 2018; 0:25:36 >
  • cetin_50 kullanıcısına yanıt
    860k için rx 460 gtx 1050 max kullanılabilecek kartlar hatta cpu gücü gerektiren oyunlarda biraz sıkıntı olur. Siz iyi bi ekran kartı alın işlemciyi sonra değiştirirsiniz.
  • rx 580 aldım zaten darboğazı öyle farkettim
  • maalesef anakart değişince ddr4 geçişi yapmanız gerekecek, 16 gb tercih ederseniz fiyatlar 1.000 TL üzeri, işlemci, anakart filan derken cebinizden 2000TL+ üzeri bir para çıkacak.
    eğer bütçe sınırlı ise ikinci el ddr3 destekli bir anakart ve i5 herhangibir işlemci ile sistemi yükseltmek darboğaz sorununu giderecektir.
    ben 2 gafta önce i56400 işlemcimi 450 TL ye sattım, muhtemelen sizde benzer bir ürün bulabilirsiniz.
    eğer bütçe daha açık ise RYZEN 2400G, B450 veya B350 anakart ve 8x8gb (16GB) DDR4 ile sizi uzun yıllar üzmeyecek bir sistem toplayabilirsiniz.
  • 500W total'de RX 580 için yeter fakat 12v çıkışı önemli yani kaliteli PSU gerekli, Xilence markasıda çizgi elektroniğin yaptığı dev psu testinde alınmaması gereken markalar arasında, etiket ürünü kalitesiz psular arasındaydı. O PSU ile RX 580 çalıştırmak tüm sistemi tehlikeye atmaktır.
  • 2nci el i7-4790k anakart+işlemci+soğutucu da işinizi görebilir:

bu olsun demiyorum ama örnek vereceğim:

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-i7-4790k-islemci-plus-msi-gaming-3-plus-cooler-master-sogutucu-605354251/detay
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuratBayrakçı

maalesef anakart değişince ddr4 geçişi yapmanız gerekecek, 16 gb tercih ederseniz fiyatlar 1.000 TL üzeri, işlemci, anakart filan derken cebinizden 2000TL+ üzeri bir para çıkacak.
    eğer bütçe sınırlı ise ikinci el ddr3 destekli bir anakart ve i5 herhangibir işlemci ile sistemi yükseltmek darboğaz sorununu giderecektir.
    ben 2 gafta önce i56400 işlemcimi 450 TL ye sattım, muhtemelen sizde benzer bir ürün bulabilirsiniz.
    eğer bütçe daha açık ise RYZEN 2400G, B450 veya B350 anakart ve 8x8gb (16GB) DDR4 ile sizi uzun yıllar üzmeyecek bir sistem toplayabilirsiniz.
    bütcemi biraz topladıktan sonra belki dediğinizi yapabilirim hem bendeki parçaları da satar ordan da kaynak olustururum kendime
  • Psu yeterli olur . İşlemci çok fazla darboğaz yapar.

Sadece işlemci değiştirecek şekilde Athlon 845 alıp 4.5 ghz'ye overclock yapabilirsin bir nebze olsun darboğazı azaltır. Anakartın da iyi overclock için.

Ama tavsiyem anakart ve işlemciyi değiştirmen .
  • Merhaba benim de sistem bu ve rx 580 4gb almak istiyorum.

işlemci :i5 4590

anakart:HP-MS-7860-VER-1-2-LGA1150-H81

ekran kartı:ASUS RX460 2GB GDDR5 128Bit AMD Radeon DX12

ram : micron 8 gb ddr 3 1600 ram

hdd:seagate 500 gb 7200 rpm

power:xigmateg 500 w

elba kasa
  • ReDLaX kullanıcısına yanıt
    O power ıle sistemın tamamını rıske atarsınız. eğer rx 580 takarsanız. Bence takıp denemeyın bıle derım.
  • Sistem yakın vadede değişmeyecekse Rx560 veya 1050 ti türevi bir kart bakılabilir ikinci elden.
  • cetin_50 kullanıcısına yanıt
    Sana taktik vereyim dp kablo bağlantin varsa Vsr yi aç 4 k medium çozunurlukde işlemciyi değisene kadar idare et .
  • Hocam bütçe 100tl ile 200tl arası dh 2ci el yada sıfır guç kaynağı onere bilir misin ssd alıcak tım 120gb sağlık olsun guç kaynağı na gidecek galiba
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.