Şimdi Ara

8600 gt sonic ısı promblemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ekran kartımın fanı bozulmuştu temizledim yağladım şimdi normal görünüyor counter source oynarken ısı 80 civarında sizce normalmi bozulmadan önce hiç bakmadığım için önceden kaç derece olduğunu bilmiyorum

• "Yağladım" derken neyle yağladınız? 80 derece olmaması gerekiyor. Hız aşırtma (OverClock) yaptınız mı?
  • yok overclock yapmadım silah yağlmak için kullanılan çok ince bir yağ var onla yağladım fan hiç dönmüyordu şimdi gayet iyi çalışıyor gibi herhangi oyun açık değilken 64 derece civarı oyun açtığımde 77- 80 derece arası
  • Fanı temizlemeniz ve yağlamanız iyi olmuş. İnce yağ sürmeniz de tabii.

Ekran kartının üzerine, ısıyı soğutucu bloğa iletmesi için bir madde sürülür. Termal macun - ısı iletim macunu ya da benzeri isimleri vardır. Öyle bir şey sürdünüz mü? Sıcaklık aktarımında etkilidir. Sürmediyseniz bir de onu deneyin. Yeniden sıcaklıkları gözlemleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndryTR -- 25 Ağustos 2009; 2:07:56 >
  • bu sıcaklık çok diyorsun yani.... bahsettiğin macun tam olarak ekran kartının işlemcisyle bakır bloğun arasınamı sürülüyor
  • Soğutucu ile ekran kartı işlemcisinin temas ettiği yüzeye sürülüyor. Ekran kartının fanını çıkardığınızda grafik işlemciyi göreceksiniz zaten. Bu macunu onun üzerine sürmeniz gerekiyor.

8600 gt sonic ısı promblemi

Ekran kartı işlemciniz muhtemelen böyle bir şey. Fanı çıkartırken ekran kartı işlemcisinin üzerini temizlediniz mi? (Yani böyle mi görünüyor) Eğer böyleyse macunu ilk hâli gibi tekrar uygulamanız gerekiyor.
  • tamam anladım ilginden dolayı teşekkür ederim
  • Yardımım olduysa ne güzel.

Eğer yine sorun düzelmez ise buradan tekrar yazın, farklı çözüm yolları üzerinde tekrar uğraşırız...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.