Şimdi Ara

8700K 4.7GHz Soğutma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. I7 8700K işlemcimi 4.7Ghz Overclock ile kullanıyorum fakat sıcaklık değerlerim stress testte çok yüksek çıkıyor. Macundan kaynaklanıyordur diye Arctic MX4 termal macun satın aldım fakat bir faydasını göremedim hala değerlerim aynı. İşlemci soğutucum baya düşük bir seviye olan Zalman'ın CNPS 10X modeli. İşlemci ısısı boşta iken 39-45 arası değişiyor. 4.3 Ghz'de Stress Test sırasında Max 77 derece gördüm fakat 4.7Ghz'de çok kısa bir sürede 90+ derecelere ulaşıyor. Acaba macunu mu yanlış sürdüm dedim ilk seferinde kart ile yayarak ikincisinde ortaya sıkıp üstüne soğutucuyu yerleştirerek yayılmasını sağladım, iki yöntemle de 4.7GHhz'de çok ısınıyor.Bir şeyi yanlış mı yapıyorum yoksa bu soğutucu ile bu değerler normal mi sizce? Bu macun çok övülmüş alayım bir fark görürüm dedim fakat bir önceki Xigmatek PTI-G3606 modelli termal macun ile arasında hiçbir fark göremedim.

• 3770K üzerinde thermalright silver arrow sb-e soğutucu ile arctic silver ceramique kullanıyordum, boşta 30 yükte 40 civarı seyrediyordu. Macun bitince MX4 2019 edition aldım, boşta 40 yükte 55 civarına çıktı. Bence başarılı bir ürün değil.

Kullandığınız board nedir ? OC board otomatikmi yaptı sizmi tanımladınız değerleri ?
  • drnlcrgy kullanıcısına yanıt
    Msi Z370 Pro Carbon Ac anakart biostan carpanla ayarladim 47x yaptigimda yukte 1.326v voltaj veriyor. Beni sasirtan, bu kadar ovulen bir termal macunun xigmatek pti g3606 ile ayni degerleri vermesi oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Queloon -- 12 Ağustos 2020; 18:18:15 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • OC tuner ile otomatikte çarpan ve voltaj ne oluyor baktınız mı ?
  • 2 sene 8700k kullandım üstad, 240mm sıvı soğutmayla bile yüksek derecelere çıkıyordu. Sonrasında forumdan bir arkadaşa delid yaptırmıştım, neredeyse 20derece düştü max. Isılar.

Tavsiyem delid yap veya yaptır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • drnlcrgy kullanıcısına yanıt
    Oc Tuner nedir bilmiyorum, kullanmıyorum hocam.
  • omerf kullanıcısına yanıt
    Yani bu değerler normal diyorsunuz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Queloon

Oc Tuner nedir bilmiyorum, kullanmıyorum hocam.
    Biosta varmı bir bakmanı öneririm. Asus anakartlarda var, Msi dada olacağını tahmin ediyorum.
  • Selam Hocam,

Asus Z370F kullanıyorum 4.7GHz overclocklu halinde ben de söylemiş olduğun sıcaklıklara erişiyordum. Birçok forum okudum işlemci birazcık şans işi, Delid arkadaşların da söylemiş olduğu gibi kesin çözüm ama sanırım anakart lar tarafından da sıcaklıklar pek doğru gösterilmiyor. BIOS yeni sürümü vardı 2401 yayınlanma tarihi 18.07.2019. BIOS u güncelledikten sonra Ai Tweaker da Target Frekansın 4700 e otomatik olarak setlendiğini gördüm, tek deişiklik eskiye göre Ai Tweaker\Internal CPU Power Management ta Turbo Mode 'Enabled' olmuş. Ben de sadece DIGI+VRM yarlarında Current Cpacity i %140 Power Duty Controlü 'Extreme'e ve Power-saving mode u 'Performance Mode' a aldım. Tüm o bahsedilen O-Tunner ve Voltaj ayarlarını Auto da bıraktım. Makina suan boşta 40-45 yükte 70-75 derece arasında.

Sana tavsiyem önce bir BIOS update e bakman. MSI Z370 ne gibi değişikliklerde bulunmuştur bir fikrim yok ama en azından denemekte fayda var.

Kolay gelsin.

• - 8700K ıslemcıyı H100i V2 ıle 1 sene kadar 4.7Ghz kullandım. Ortalama masaustunde 30 - 34 derece goruyordu. Oyunlarda maksımum 55 - 60 dereceyı gordum. Yalnız 1,5 - 2 saatten fazla oyun oynamıyorum. O yuzden 3 - 4 saat sonrası ne olurdu bılmıyorum? Bu arada oyunlar sırasında extreme yerıne balanced modda kullanıyordum. Extreme fazla ses cıkartıyordu. Ozellıkle pompalar.
    - Bır sure Turbo bost modda kullandım. Isı degerlerı hemen, hemen aynıydı.
    Bıos gunceleme sonrası donanımsal degıl yazılımsal problemden dolayı (donanımsal olarak stress testlerınde 1 - 2 saat makıne sorunsuz ıslemlerı tamamlıyor) oyunlara gırdıgım zaman 15 - 45 dakıka arasında kıtlenme yasamaya basladım. Kernel Power 41 hatası. Masaustunde makıneyı %100 kullandıgım zaman (ıslemcı ve ekran kartı) vıdeo edıt, vıdeo convert programlarında makıne kıtlenmıyor. Ama oyuna gır. %30 ıslemcı , %50 ekran kartı kullanımında bıle tak dıye kıtlenıyor. Neyse sımdı ıslemcıyı fabrıka ayarında 3.7ghz kullanıyorum.
    Kısın: 26 - 28 derece
    Yazın 30 - 32 derecede.
    Oyunlarda şimdilik 45 dakıka oynuyorum. (her ıhtımale karsı kıtlenmesın dıye) oynuyorum. Ustelık sıvı sogutma devreye gırdıgı zaman kıtlenme yaptıgı ıcın Quıet en sessızde calıstırıyorum. Maksımum gordugum sıcaklık sıvı sogutmada 42 - 44 derece ıslemcı 50 dereceyı gecmıyor. (ıslemcı overclok yok)
    Sana tavsıyem eger kı overclok yapacaksan ıyı bır sıvı sogutma al. Bendekı buyuk ıhtımal sıvı pompasında hava parcacıgı kaldı. O yuzden yuksek ıslemlerde baya ses yapıyor. Veya sorun cıkartıyor..
    Ayrıca bu ıslemcıyı en azından 1 - 2 sene daha overclok yapmana gerek yok. Cunku ıslemcıyı 4,7 ve 3,7ghz lerde uzun sure denedım. O kadar gozle gorulur fark olmuyor. Zaten RDR2 gıbı oyunda bıle ıslemcı (stok halde) %35 gecmıyor. Masaustunde zaten SSd varsa hız sorunun yok. Iyı bır sogutucun yoksa ıslemcıyı ısındırmaya gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ploff -- 28 Ağustos 2020; 22:27:15 >

• bachdem kullanıcısına yanıt
    Bios en son sürümde olmasa da sanırım 2019'un son sürümündedir şuan güncellemiştim fakat son güncellemeleri takip etmedim yine de güncelleyip bir şansımı deneyeyim.
  • ploff kullanıcısına yanıt
    Hocam kriterler farklı oluyor tabi ki ben de stok, 4.5Ghz, 4.7Ghz hızlarda denedim gördüğüm fark OC yapmaya değdi diye düşünüyorum. OC kapattığımda FPS düşüşünü fark edebiliyorum biraz takıntılıyım bu konuda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Queloon

Hocam kriterler farklı oluyor tabi ki ben de stok, 4.5Ghz, 4.7Ghz hızlarda denedim gördüğüm fark OC yapmaya değdi diye düşünüyorum. OC kapattığımda FPS düşüşünü fark edebiliyorum biraz takıntılıyım bu konuda.
    Tabıkı bu konuda sıze hak verıyorum. Sonucta bende onceden hız asırtmalı kullanıyordum. Aradakı fps farkını hıssedıyordum. Gercı ben oyunlarda full ayarlarda 60 fps gordugum zaman benım ıcın yeterlı oluyor. 60 fps altında moralım bozuluyor. Neyse;
    Sıze nacızane tavsıyem hız asırtma yapacaksanız kesınlıkle 2 veya 3 fanlı sıvı sogutma tercıh edın. Yaklasık 20 sene noraml fan kullandım. Isımı gordumu pek alada gordu. Ama hız asırtmalarda hep sıcaklık farkını gordum. Ozellıkle yaz aylarında.. Ayrıca bu fanlar cok cabuk tozlandıgı ıcın normalde 3 ıle 6 ay arasında fanı temızlemek gerekıyor. Sıvı sogutmada 2 seneye yaklastı. Islemcının uzerınde zaten fan yok. Fanlar kasa ustunde. Arada peceteyle tozunu alıyorum. Is goruyor. Hem sıvı sogutmalı bazı modellerde ıslemcı uzerınde ısık sensoru var. Islemcının asırı ısınması durumunda uyarı ısıgı verıyor. Oradan fan ve ıslemcının dogru calısıp calısmadıgını anlıyorsunuz. 8700K hala populer bır ıslemcı. 9700K - 10700k ıle %10 performans farkı var. Tabı hız asırtma yaptıgınız zaman kafa kafaya gelıyor bu ıslemcılerle. Hatta gectıgı oyunlar bıle var. Yıne de sıvı sogutma dısında bu ıslemcıye yazık olur dusuncesındeyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ploff -- 29 Ağustos 2020; 2:47:8 >

• Queloon kullanıcısına yanıt
    Daha önce bashetmiş olduğum değerleren sonra benimde makina 85-95 bandına geri yükseldi. Ben de gittim Arctic Mx-4 2019 Termal Macun aldım. İşlemcim bahsetmiş olduğum gibi 4.7 de ve suan boşta 30-32 yük altında (5-6 saat oyun) 65-68 derece arasında gidip geliyor. Cok memnun kaldım. Corsair e ait sıvı sogutma kullanıyorum, markaya ve macununa cok güvenmiştim ama sanırım işler öyle yürümüyormuş hatta sogutucuyu işlemciden ayırdıktan sonra gördüm ki işlemcinin tam ortasında (ki en gerekli alan) macun bile kalmamış (biraz ihmal de var diyebiliriz). Şiddetle tavsiye ederim. bence denemelisin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.