eger masaustunde de karıncalanma varsa malesef ramlerin zarar görmüş demektir. garantiden değiştirmeleri lazım diyecem ama kartını eski haline getirmen gerek 1 şekilde. yani kurcalandığının anlanmaması lazım. aksi taktirde senin ultra mefta. aynı olay benim 6800gt ye olmuştu ama ben 120C lerde kullanmıştım kartı o yuzden:D şimdi yaklaşık 3 yıldır 7800ghtx kulanıyorum oyunlarda 100C yi bile buluyor ama görüldüğü gibi 3 yıldır sapasağlam.
işin özü amaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaw ekran kartın oyunda 60C yaniyüüüür diye feryat edenleri anlamıyorum. hatta elimi sürdün elim yandı arkadaşlar yardım ekran kartım yanıyor gibisinden topicler bile war yani.
100C ye kadar 1 risk yoktur çünkü 3 yıldır böyle kullanıyorum 3 yıldır bişey olmadı zaten dikkat edilirse core yavaşlama eşiği 120C filan olması lazım. ya koskoca nvidia mühendisleri bunu diyorsa bir ildikleri var heralde dimi. ama bizimkiler daha iyi biliyolar ya 60C de yandi bitti kart onlara göre
+99 diyorum
bu arada ram lere cok iyi sogutma saglamayamamissindir yeniden takarken
cok buyuk ihtimalle bu yuzden olmutur
gecen su sogutma kullanan absolutunda ram leri yandi
ekran kartını fazla kurcalamaya gelmiyor ,mazallah elinde patlıyor insanın.ama işlemci fanını elli defa söker takarım hiç tırsmam,bana ekrankartı fanı demeyin tüylerim diken diken oldu şimcik
kartı 1510 ytl ye almıştım. padleri buluyim takıp denicem olmazsa garantiye yollucam zaten. yaa padler ilk açtığımda sağlamdı ama işlemcinin macunu kötü olmuştu sonra o macunu silip yeni sürdüm iki üç hafta sonra kartı taktım ilk gün bi sorun yoktu sonra dün bi baktım ekran arada karıncalanıyor kapat aç olmuyor sonra tekrar açtım macunları sildim padler de iyice zarar görmüştü onuda çıkarttım. şimdi yeni pad arıyorum işte buluyim hemen takıp yollucam.
evet bende bu macunu düşündüm yorumda birisi bunu kullanımış ve memnun olduğunu sölüyor pazartesi siparişi geçecem. ama pad de kararsızım orjinali gibi olsun istiyorum sitedeki bütün macun türündekilerden denemek amacıyla birer tane alacam eğer istediğim gibi olrusa geri kalanıda ondan alacam.
hocam gümüş rengi olan gpu için ramlere gitmez onu söyliyim çıkrman gerekir çıkartamazsın sorun olur zaten macun yenilemek bile işlemcide bile garanti dışı kılıyor
quote:
Orjinalden alıntı: diciotto
hocam gümüş rengi olan gpu için ramlere gitmez onu söyliyim çıkrman gerekir çıkartamazsın sorun olur zaten macun yenilemek bile işlemcide bile garanti dışı kılıyor
hmmmm. bende hepsiburadakini düşünüyorum ama kartta sorun olabilir onun için önceliği padlere verecem eğer sağlamsa zaten soğutucusunu değiştirecektim yetersiz geliyor. önerin için teşkür
quote:
Orjinalden alıntı: CeOfFuture
70 derece icin sokersen boyle olur yanlis yapmissin
bazilari paso gaz veriyor yok 70 derece sicak
80 derece 90 derece cok sicak diye
hepsi hikaye ama dinleyen yok
90+ ya cikmiyorsa kart normal demektir
çok doğru.günümüzde intel işlemciler akıllı power- fan teknolojisi ile işlemci 90lara dayanmaya başladımı güç çok bariz bi şekilde sistem tarafından azaltılır.
ama ekran kartlarında böyle bir olay yok. maşallah termostatsız elektrik sobası gibi kömürleşene kadar gider . ha 60derecede ha 95 derecede çalışsın arasında gıdım performans yok. ha nolur gpu nun ömründen yersin.ama 8800ultra 70de de çalışsa ses çok fazla sorun olmadıktan sonra dert etmemen lazım diye düşünüyorum.
ne derler ferrariye sahipsen motor sesine de aşık olman lazım.tadı böyle çıkar.
kartndaki karıncalar böcükler bilimum haşerat kartında geçici artifakt olduğuna işaret. benim 1950pro 105 dereceye vardığında aynen öyle görüntüler olmuştu. yaşıyor mu dersen halen yaşamakta.
quote:
Orjinalden alıntı: :::LOSTPLANET:::
quote:
Orjinalden alıntı: CeOfFuture
70 derece icin sokersen boyle olur yanlis yapmissin
bazilari paso gaz veriyor yok 70 derece sicak
80 derece 90 derece cok sicak diye
hepsi hikaye ama dinleyen yok
90+ ya cikmiyorsa kart normal demektir
çok doğru.günümüzde intel işlemciler akıllı power- fan teknolojisi ile işlemci 90lara dayanmaya başladımı güç çok bariz bi şekilde sistem tarafından azaltılır.
ama ekran kartlarında böyle bir olay yok. maşallah termostatsız elektrik sobası gibi kömürleşene kadar gider . ha 60derecede ha 95 derecede çalışsın arasında gıdım performans yok. ha nolur gpu nun ömründen yersin.ama 8800ultra 70de de çalışsa ses çok fazla sorun olmadıktan sonra dert etmemen lazım diye düşünüyorum.
ne derler ferrariye sahipsen motor sesine de aşık olman lazım.tadı böyle çıkar.
kartndaki karıncalar böcükler bilimum haşerat kartında geçici artifakt olduğuna işaret. benim 1950pro 105 dereceye vardığında aynen öyle görüntüler olmuştu. yaşıyor mu dersen halen yaşamakta.
sağol kardeş önerin için :)) bakalım artık padleri bulalım yaşıyormu ölmüşmü ona göre hareket edecez
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme