Şimdi Ara

89/1 Bilecik Söğüt Jandarma Ulaştırma Tabur Komutanlığı ??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
1
Favori
149.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gelin biletlerim ben gideyim artık şafak 50
  • arkadaslar burası ahırdan farkı yok günde 5 defa içtima var yemekler yenmiyor 1. bölük hariç digerlerinin hepsi %99 dogu kantinde cok sıra var dayak yok ama cok eziyolar çök kalk sürün cok yapacaksınıs sakın haa burda kalayım falan demeyin ama acemelik zor burda 1. bölük hariç 55 gün askerlik yapıyorsunuz acemi olarak 3. bölük ise 72 gün yapıyor eger meslekçi secilirseniz yemin töreninden hamen sonra gidersiniz usta birligine oda 1 ay sürüyor allah yardımcınıs olsun üzülmeyin gecer gider en önemlisi son sıkı giyinin cünkü burda 1 günde 4mevsim yasanıyor hepsi cok sert bir sekilde
    cok soguk var sıcanı görmedik henüz 5 dk içinde kar yagıyor 5 dk sonra günes acıyor 5 dk sonrada yagmur cok aldatıcı havası var korkmayın burası cokta kütü biryer degil kadrolara dikkat ediın sözlerinden ve dediklerinden cıkmayın cok kolay gecer acemilik şimdiden gelenler için allah sobur versin 55+105 toplamda 460 gün diyeceklerim bu kadar

• hayirli teskereler tum asker arkadaslara
    cok sevdigim bir dostumu 25 inde 89/1 bilecige asker yolladik fakat yogunlugumdan dolayi iletisim kuramadim kimseyle,
    yemin torenleri ne zaman yapilacak bu asker kardeslerimizin bilgisi olan acilen yazabilir mi rica ediyorum
  • slm 89 a 2 gidiyorum jandar uşlaştırma olarak
  • bnde 89-2 gidiyorum oraya.istanbulluyum
  • Burada 20 günüm geçti ve dilim döndüğünce anlatmak istiyorum.
    Bu günün sabahına Söğüt te uyandım, neyseki oradan kurtuldum ve şu an evdeyim. 1967 de süvari yetiştirmek için kurulmuş bir birlik ve zamanla atların yerini motorlu araçlar almış ve ulaştırma taburu olmuştur. Askeriyede bulunan tüm araçları burada görebilirsiniz. Dediğim gibi 1967 kurulmuş at ahırlarından bozma yemekhaneleri ve koğuşları var. 1 veya 2. bölüğe düşerseniz şanslısınız, sadece bu bölüklerin koğuşları bina şeklinde, 3-4-5. bölüklerin koğuşları dediğim gibi ahırdan bozma ve yağmurda çatılar su akıtıyor... Burada genel bir disiplinsizlik ve düzensizlik var. Bunu Gölpazarından gelen biri olarak söylüyorum. Kışın çamurdan yazında tozdan geçilmiyo; yattığınız yataktan tuvaletlere kadar heryerde bunu görebiliyorsunuz. Koğuşlar 90 kişilik, yataklar nevresimler hiç temiz değil, ayda yılda bir değişirse ne ala... Servis binası ve karavana diye bir bela varki ona ayrıca deyinmek istiyorum; her bölük kendi içinde ayrılmış postalarla bu işi yapıyor ve sabahtan akşama kadar 300 kişini bulaşığı, yemek taşıması ve servisi, yemekhane temizliği vs. her türlü amelelik sizden sorulur. Tabi Üstünüz başınızda batıyo... Kantinlerde nakit para geçmiyor; ing bank ın size vereceği akıllı kartlara para yükleterek alışveriş yapıyorsunuz. Bu sıraların hızlı akması açısından iyi ama para yükleme haftada bir olduğu için karttaki paranız biterse biraz sakıntı yaratabilir. Gerçi taburun içinde ing bank mevcut ve bankmatiği olanlar her daim akıllı kartına para yükleyebilir. Haftada bir gün 7dk. banyo hakkınız var.
    Birazda iyi yanlarını anlatacak olursak; kadrolar ve komutanlar sizi fazla sıkmıyor. Geldiğim yerde onbaşı bile komutanım çektiriyodu bize, burada istersen ismiyle hitap et bişey demiyolar. Diğerlerini bilmiyorum ama 1. bölüğün komutanı Üsteğmen Serkan Uğurlu çok iyiydi. Her sorunumuzla ilgilenir, daima askerleriyle içiçe olurdu... Hafta sonu ve öğleden sonra eşofman serbestliği var. Haftasonu o kamuflajları ve botları giymemek nasıl bir duygudur anlatamam Mehmetçik gazinosunda bol bol televizyon seyredebilirsiniz; tabi kumanda her zaman üst devrelerde Kantinler ve ürün çeşitleri bol, gece nöbetçi kantin bile var... Hasta olduğunuzda revire çıkmak için zorluk çıkartmıyolar, gereken tedaviyi yapıyolar. Koğuşlar 90 kişilik olduğu için koğuş nöbeti sık sık gelmiyo ve 2 kişi tutulduğu için kafanıza göre takılabiliyorsunuz. Çarşısı küçük ama güzel, Ziraat Bankası, İş Bankası ve PTT mevcut. Mıntıka temizliğine pek özen gösterilmiyor haftada 1-2 defa belki yapılır... Bir de güzel bir noktaya deyineyim taburun karşısında kız meslek lisesi var, eğitim alanına giderken karşıdan liseyi görüyosunuz. Pencerelerde hatunları görünce tabi başlıyosunuz uygun adımda marşlar söylemeye avazınız çıktığı kadar Onlarda fotoğramızı falan çekiyordu kendi çapımızda eğleniyoduk öyle ama komutan görmesin

Dediğim gibi burada yalnızca 20 gün geçirmeme rağmen 3 kişi 2 yatağı birlştirip yatmayı, 2 kişi 1 dolabı kullanmayı, yol yapımından bulaşıkhanesine kadar her türlü amelelik işini yapmayı burda öğrendim. Gerçi yeni binalar falan yapılıyo bi modernize çalışması var ama 89/3 lerden önce yetişmeyeceği için bir an önce buradan kurtulmaya bakın. Buranın amelelik işi bitmez. Herkeze hayırlı tezkereler şimdiden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmert -- 14 Mayıs 2009; 15:57:25 >

• slm ben mustafa bende 89/2 gidiyorum söğüt e oraya qidecek olan arkadaşlar msn mi eklesin asi.kalp.perfect@windowslive.com
  • yokmu şöyle üst devrelerden bizi koruyup kolliyacak :))
  • 1. bölüğe düşersen devrem caner onbaşı var
  • ßeyler ßende 89/2 gidiyorum hataylıyım bilecik sögüt Jandarma Ulaştırma taburu Kaçıncı bölük daha bilmiyorum sinüsü Kaçında alacağimida söylemediler Ehliyetim war acaba söğütten sonra Nereye giderim ? ayrıca Bilgisayar bilgimde cok iyi ? ne tawsiye edersiniz ?
  • 1.bölükte devriye araçları ve paşa şoförleri eğitimi için cherokee jeep yani binek araçlar var. %90 batıya düşersin, ben Sivas'a düştüm. Çoğu arkadaşım, Muğla, Antalya, Balikesir, Hatay, Ankara vs. gibi yerlere düştü. 2. bölükte otobüs ve unimog eğitimi verliyor; %50 batı... 3-4-5. bölükler shortland, panzer, land jeep gibi zırhlı araçların olduğu bölük; %90 doğu...
    1 ve 2. bölük sosyete bölüğüdür, bu iki bölüğe düşersen şanslısın. Nedenini gidince anlarsın Bilgisayar bilgisi askeriyede bi işe yaramıyor maalesef. Meslek seçimlerinde bilgisayarla ilgili hiçbir seçim yapılmıyor. Benimde bilgim iyi hatta sertifikam bile var ama seçim olmayınca hiçbir işe yaramıyor.

• anladım Peki bu koguşlardan 1 bilgin warmı yemekleri yenmez diyorlar . koguşlar berbatmıs ama 88 ler 87 ler e demişler 89/2 e yeni koguşlar yetişir ?
  • Yemekler güzel bence çoğu yemeği sivilde bulamazsın ama yenilen ortam kötü olduğu için insan öyle düşünüyor. Askersin sonuçta ayrıntılara takılmamak lazım, öyle ya da böyle mecbur yiyeceksin.
    1 veya 2. bölüğe düşersen şanslısın, sadece bu bölüklerin koğuşları bina şeklinde, 3-4-5. bölüklerin koğuşları at ahırından bozma ve yağmurda çatılar su akıtıyor.
    Yeni binalar temmuz gibi bitecekmiş, siz hayrını görebilirmisiniz bilmem
  • quote:

Orjinalden alıntı: xx1xx

anladım Peki bu koguşlardan 1 bilgin warmı yemekleri yenmez diyorlar . koguşlar berbatmıs ama 88 ler 87 ler e demişler 89/2 e yeni koguşlar yetişir ?

90/1 ler anca görür yeni koğuşları 1 hafta önce oradaydım. çanakkale den oraya gönderdiler şoför adayları olarak. Yemekleri çanakkaledeki yemeklerden daha iyi haftanın 3 günü tavuk çıkıyo. Çamuru eksik olmuyo biraz canınızı sıkabilir. Koğuşlar sizi hayal kırıklığına uğratabilir (Ben 5. bölükteydim.) Komutanları çok iyiydi(5.Bölükte öyleydi :) Gidecek olan arkadaşlara Allah kolaylık sabır ihsan eylesin. Allaha emanet olun. Bende Gaziantep e gidiyorum
  • ya şu caner 10başının bi telefonunu versene aga :))
  • bende aynı yere düştüm tertip..ayın 28ine teslimim.. ismail gökdoğan k.maraş unutma
  • yaw bilecik diye askere gitmeden bi ton sey okudum herhalde abartidir diye dusunuyordum ama malesef anlatilan her sey gercekmis.. 89/2 doneminde bilecik merkeze gittim ordanda sogute aldilar bizi sofor adayi olarak 1. bolukteyim suan ...yemin toreninden sonra rahatlarsiniz diyorlar umarim oledir yoksa gunde 5 kere alinan ictimalardan , hergun yuttugumuz 1 ton toz topraktan , at ahirlarinda yemek yemekten , igrenc tuvaletlerden, 3 km uzaktaki egitim alanlarina gunde 2 kere gidip gelmekten , basimizdaki kendini bisiy sanan (aytac huseyin ve omer haric) usta askerlerin 1 duduk cok 1 duduk kalkindan olmek uzreyiz ....

ah be omer ustalarin hepsi senin gibi seker olsa koymayacakta kader iste :)
  • ya 89/2 4. bölük acemilik ne zmn biter ve nasıl bi yerdir denildigi kdar kötümü ve usta birligi nereye çıkar acil cvp verirmisiniz ....
  • ooo gençler bilecikte askerliği nekadar kötülemişsiniz abartmayın 4 sene 16 dönem askerleri gördüm tugayda siz asıl kötü yer görmemişsiniz gelinde doguya kıymetini bilin oranın
  • 89/3 gidiorum jandarma olarak Allah banada sabır versin hepimize sabır versin ... herkes yapıp bitirio sayılı gün elbet bitecek hee bi de silüsler ne zaman dağıtılıyor
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.