Şimdi Ara

89/1 Bilecik Söğüt Jandarma Ulaştırma Tabur Komutanlığı ??? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
1
Favori
149.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SLM ARKADAŞLAR BEN RİZEDEN 8 EYLUL 2011 DE BİLECİK SÖĞÜT JN. ULAŞTIRMADA ŞÖFÖR ADAYI OLARAK GİDİYORUM ORAYA GİDEN ARKADAŞLAR VARMI MSN ADRESIM omri53@hotmail.com
  • Ben Söğütlüyüm lan Söğüt kuruluşun ve kurtuluşun beşiğidir her sene binlerce insan gelir söğüde okadarda kötülemeyin ne ahırı tabur var tabur doğuya düşseydiniz nolcaktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XlandeR -- 19 Eylül 2011; 17:54:24 >
  • mrb arkadaslar bi ricam olcakti. bilecik sogut jandarma egitim komutanliginda erkek arkadasim var. ve pek gorusemiyoruz mektup yazmak istiyorum ama aderese tam olarak ne yazmaliyim yardim edebilcek biri varmi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: lof2829

mrb arkadaslar bi ricam olcakti. bilecik sogut jandarma egitim komutanliginda erkek arkadasim var. ve pek gorusemiyoruz mektup yazmak istiyorum ama aderese tam olarak ne yazmaliyim yardim edebilcek biri varmi :)

Jandarma ulaştırma tabur komutanlığı-söğüt-bilecik yazarsan gider. Ancak hangi bölük olduğunu da yazman lazım çabuk bulunması açısından.
  • benım oglumda şu anda sogutte cok memnun 5.bolukte sorland soforu hıc bır sıkayetı yok ve cok memnun orada kalması ıcın dua edıyoruz gercekten guzel yer yemın merasımınde oradaydım 3 gun evcı ızınıde verdıler komutanların ve kadro askerlerın hepsı cok anlayıslı ve kıbarlar allah herkesın yardımcısı olsun.hıç kafanızı yormayın acemı bırlıgını cok rahat gecırebılecegınız bır yer
  • slm arkadaslar ben 91/1 gidicektim 1 sene tecil ettim 92/1 bilecik söğüt varmı haberleşelim bide cok şey yazılıp cizilmiş orası hakında yenilenmiş inş rahat ederiz 0541 715 92 85 en gec 21 subatta ordayım tarıh kesın deıl daha 10 subatda kasınlesecek ...
  • oraya düşüp okuyanlar bu yazıyı ulasalım bır bırımıze bi üye olmaktan üşenmeyin yazmak için
  • 23'ünde teslim oluyorum gidip görecez bakalım nasıl bi yer
  • 2 sene önce yemekleri, yatakhanesi ve suyunun berbatoğluberbat olunmasından şikayet ediliyordu.. Her gidip gelen şaşmaz bu 3lüden dert yanıyordu. Ben bilecik 2. jandarma eğitim tugay komutanlğında yaptığım için biliyorum. Şimdi ne durumda bilmiyorum ama, düzeltmişlermidir bilemem.. Bilecik'in havasına ve esnafına girmiyorum...
  • tonmaist bende 92/1 tertipim 23 şubat perşembe teslim olcam. sen hangi şehirdensin?
  • bnım arkadasımda bılecık sogutte asker nasıl ora zor mu ve doguyamı gonderıyorlar ... adı yunus yüksel kocaeli ankara yazıodur tanıosanız beypazarından slm dermısınz
  • Konuyu ben başlattım yıllar sonrada birşeyler yazayım 89/1 DMA şöförü olarak gittim söğüte yaklaşık 1 ay acemilik yaptıktan sonra hava değişim aldım elimde çatlak oluştu daha sonra ise Isparta il jandarma k.lığına dağıtım oldum ısparta merkez dahil 5 ilçesinde görev yaptım bu arada ben Denizli'liyim memlektimden sadece 1,5 saatlik mesafede gerçekleştirdim askerliğimi.
  • Arkadaşlar ben halen orada acemilik yapıyorum. Şunu söyleyebilirim ki orada yapılan askerlik değil. Şu açıdan söylüyorum rahat biryer, kadrolar rütbeli gibi zaten birkaç gün sonra çoğu arkadaşınız gibi oluyor. 1.bölük DMA , 2.bölük Unimog , 3.bölük transit/kamyon , 4.bölük Land Rover ve 5.bölük Shorland kullanıyor. Dağıtımlar 1. ve 3.bölük çoğu batı 5.bölük çoğunluk doğu 2 ve 4.bölükler neredeyse yarı yarıya fakat korkmayın sonuçta şoför olarak gidiyorsunuz. Doğru düzgün nöbet bile tutmayacaksınız. Havası biraz kirli ama kocaman ormanı var sorun yok yani. Yemekleri kötü, suyu içilmiyor hazır su alıyorsunuz Erikli su 20 krş heryerde kantin var fakat mallar çabuk bitiyor ama sirkülasyon hızlı oluyor susuz kalmazsınız yani. Komutanlar iyi bazen arkadaş gibi muhabbet edebiliyorsunuz. Koğuşlar 64 kişilik. Akşam 9 dan 10 a kadar ve sabah 5 ten 6 ya kadar sıcak su var. 1. ve 2.bölüklerin yatakhanelerinin olduğu bina eski fakat 3,4 ve 5.bölüklerin kaldığı bina 2010 yapımı ve otel gibi. Bina önünde meyve suyu ve çay kahve makinaları var. Hafta içi öğleden sonra hafta sonu ise full eşofmanlısınız. Acemi birlikleri arasındaki en güzel yerlerden birisi diyebilirim. Gİden endişe duymasın yani. Bu arada 1,2,3 ve 4.bölükler 55 5.bölük ise 75 gün acemilik yapıyor. Sorusu olan özelden yazabilir, dağıtım iznine geldiğimde yani haftaya bugün cevap veririm.

• kardeşim öncelikle allah sabır versin türkiyenin en pis yerlerinden biridir bilecik sögüt at ahırında yemek yersin yemekleri berbattır kaşıkları bardakları pislikten gözükmüyordur en zoruda su yoktur 1 tane kantin vardır 3000 bin asker vardır o kantinden 55 gün boyunca 1 tane alış veriş yapamadım devrecilik çoktur onbaşı askere komutanım diyorsun dayak çoktur üst devren seni dövüyor elini kaldıramıyorsun tikenlerin üzerinde süründürüyorlar en piside dedim gibi su yoktur orda tuvalet taslarında su içeni gördüm düşünün gece yemin ederim 3 de kalkardım dolapları açardım milletin su varmı diye su arardım banyo desen 15 günde 2 dk banyo yaparsın allah sabır versin herkeze ben anlat anlat bitmez geleli 5 yıl oldu hala rüyalarıma girer.....
  • S.A arkadaşlar

kardeşim 12/05/2012'de teslim oldu ve 1.bölüğe düştü.Sizlere birkaç sorum olacak. kardeşim yemin töreninden sonra evci iznine çıkacakmış,sanırım 3 günlüğüne,fakat işlerimden dolayı ben gidemeyeceğim.Yemin töreninden 2 hafta sonra ben bileciğe gitsem,tekrar evci iznine çıkarabilirmiyim kardeşimi?tepki veya dikkat çekermi,dağıtımda kötü bir yere düşmesine vesile olurmu?

bir sınavdan bahsedildi sanırım,psiyatri gibi birşey(yanlış telafuz ediyor olabilirim),bu sınav ne zaman yapılıyor? sınavın içeriği nedir? bilen arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim.

ALLAH(C.C) emanet olun,S.A
  • Bu konuyu çok büyük şaşkınlıkla okudum, Acemi birliğim ve usta birliğimde orası ve söğüt şöför eğitim alayı olduğu halde ben şöför değildim dönemim dikkat edin; 1963/1 sizler daha dünyada yoktunuz ben orada askerlik yaptım dolu dolu 18 ay, ve daha geçen yıl orayı ziyarete gittim ve bütün alayı izin alarak gezdim,nöbet tutuğum yerleri yatakhaneleri su deposunun oradaki havuz kenarında piknik bile yaptım, evet ilk gittiğimde 22. gün baraka koğuşlarda yattık daha sonra intibaklar gidince alay binasına geçtik, evet söğüt küççük yer çarşısı yok denecek kadar küçük iki tane kahve yoktur doğru dürüst bir eczane bir pastahane bi tanede çorbacuı vardı bizim zamanımızda,alay binasının girişi ve ziyaretçi parkının önü ve arkası komple topraktı oraları ellerimizle tek tek taş döşeyip beton attık bizim devrelerin emeği çoktur orada evet 3000. kişi olan sayısı biraz su temizlik kantim bizim zamanımızdada sorun oluyordu, ama bakın bundan 28 sene evvelinden bahsediyorum ama geçen sene gitiğimde çok modern bir yer haline gelmiş,bu kadar şikayetçi olmayın en azından alahyın her tarafı orman ağaçlık yemyeşil, ne bekliyordunuzki sizi her kesi antalyayamı dağıtım yapacaklardı türkiyenin toprağı sadece ege ve akdenizdenmi ibaret yurdun her tarafı bizim ve inanın o kadar daha berbat yerler varki oraları görseniz söğütte olduğunuza kurban keserdiniz, orası asker ocağı bazı zorluklar mutlaka olacaktır onun için ordasınız büyüklerimiz hep ne derler; askerlik insanı olgunlaştırır adam eder afedersiniz ama doğruluk payı çok teskere alınca sizde bana hak vereceksiniz, Ben bandoda majör'düm 63/1 istanbulluyum ama artık izmirde yaşıyorum, o alayın mıntıka yapmadığım bir santimetre karesi kalmamışitır, levazım depolarının arkasındaki ağaçlık yazın sular olmayınca asker mecburen büyük abdest için gece oraya yapardı tabii ertesi gün kazma kürek elde bütün alay onları kapatmaya giderdi, baharda eğitim sahaları anfilerin oraları bütün otları yolmaya giderdik bölük koğuşlarının arkaları ve er sinemasının ve alay tuvaletinin önü vede alay binası ve ziyaretçi parkında ne kadar ağaç varsa benim dönemimde ben ve üç arkadaşım budamıştır yani kısacası yaz yaz bitmez,
    Demem oki gençler ya biz deli gibi vatan sevdalısıydık yada sizler çok kuul olmuşsunuz kuuull takılıyorsunuz ama işte orası asker ocağı ana kucağı değil orası ikisin,n arasındaki farkı anlamanız için oradasınız, ama biter değilmiki ben dayak yeme rekoru kırarak orda askerliği bitirdiysem sizler hayda hayda bitirisiniz hemde 45. gün disco cezası almadan hemde bir gün geç teskere almadan evelallah bitirdim, allah cümlenizin yar ve yardımcısı olsun, hepinize ananızın ak sütü gibi helal teskereler diliyorum. ( Şikayet etmeyin sızlamayın, doğuda askerlik yapanların her gün ölüm korkusu var ya söğütte askerlik yapan sizlerin?????).

• Abim bilecik söğüte gitti 2 yıllık üniversite mezunu 5. bölükte dğuya düşer mi?? şimdiden teşekkürler
  • bnm de erkek arkadaşım 22 ağustos da bilecik söğüte gitti ehliyeti var ve 4. bölüğe düşmüş 10 ekimde dağıtım iznine gelecel başka yere gidecekmiş birde şöför olmuş land söforu mu ne öyle dedi veya bn yanlış anladım sizce nereye gider şöfor olması falan iyi mi tehlikeli bi durum var mıdır cevap verirseniz sevinirim.
  • Hortlatmak gibi olmasın ama bende buraya düştüm. Taze bilgiler verirseniz sevinirim :)
  • agentbb44 kullanıcısına yanıt
    4-5 sene öncesine kadar yemekleri yatakhaneleri ve suyu çok kötüydü (öyle diyolardı) ama şimdi nasıldır bilemem.. Birde gideceğin zamana bakaraktan ve oranın havasını düşündüm de bayaa bir donacaksın şimdiden söyliyim. Kalın şeyler götür yanında.. Bilecik çok çok soğuk şehirdir.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.