Şimdi Ara

8gb usb bellek 1 gb görünüyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
6.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: -Breakst-

quote:

Orijinalden alıntı: Mobidik

Aynı sorun bende de var. Ürün ismi; Sandisk Cruzer Switch USB Flash Drive - 8 GB.

@emptybottle arkadaşın söylediği programla da bilgisayarda da tüm format biçimlerini denedim ama 1.44 GB gösteriyor. Çok uzun zaman kullanmamıştım bu USB belleği ve ilk aldığımda böyle değildi.

Bu arada ithalatçısının mersasistem.com.tr sitesi açılmıyor ve başka yere yönlendirmeye çalışıyor.

Çözüm önerebilecek olan var mı? Bu Sandisk USB'ler için genel bir problemdir belki.

farklı format türleriyle biçimlendirmeyi denedininiz mi ?

Kurulum gerektirmeyen HP USB Disk Storage Format Tool ile denedim ve oldu. Bir de bunun kurulumlu olan ve isim aynı olup başında "HP" yazmayan '5' versiyonlusu vardı ve o işe yaramamıştı.

• Beyler sandisk 8 gb dediğiniz gibi flash diskim 8 gb ama 3-4 gb kullanılabiliyor anca.Ama pc den baktım mı 7.43 gb boş alan gösteriyor.Ulan adam diyor benim 4 gb flash var bunun maks boyutunu alıyor ne diye 8 gb aldıysam.Neyse yardım eder misiniz???

edit:http://download.cnet.com/HP-USB-Disk-Storage-Format-Tool/3055-2094_4-10974082.html?tag=pdl-redir bu siteden indirdiğim programla nfts filan yazılı biçimlendirmeyle hallettim olayı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkoali9 -- 7 Aralık 2014; 21:17:04 >
  • ESKİ BOYUTUNU KAYBEDEN USB'LER DİSK BÖLÜMLENMELERİNDEN DOLAYI ESKİ BOYUTLARININ BİR KISMINI GÖRMEZLER. GÖREBİLMELERİ İÇİN AŞAĞIDAKİ DİSK BÖLÜMLERİNİ SİLME İŞLEMİNİ YAPMALIYIZ

Başlat çalıştır cmd yaz entere bas
    Kara ekran gelecek eski dos gibi buraya şunları yaz:

- Diskpart
    - List disk
    - Select disk 1
    - select partition 1
    - clean
    - create partition primary
    - select partition 1
    - active
    - format fs=ntfs quick (bu komut format atacak, formatın bitmesini bekleyin bitince aşağıdki komutları yazıp işi bitirin)
    - assign
    exit
    Kontrol edin usb diskiniz eski haline geldi.

Detaylı anlatım:
    Bu sorunu USB Disk Storage Format Tool gibi programlarla da çözebilirsiniz. Ancak benim bugün anlatacağım çözüm herhangi bir program kurmadan windowsun kendi programı CMD Komut yönetimi ile yapacağız.Yazımın başlığında Programsız olarak belirtmem de o yüzden idi.
    başlat ta cmd yazarak veya aratarak cmd Komut İstemi programını yönetici olarak başlat diyelim.
    Komut satırına
    diskpart yazıp enter layalım.
    disklerimizi listeleyelim;
    list disk
    select disk 1
    Dikkat etmemiz gereken sorunu çözeceğimiz flash belleğin kapasitesini belirten disk numarasıdır. O listede flash belleğiniz hangi numarada ise o numaraya göre devam edeceğiz.
    select partition 1
    işaretledik devam ediyoruz.
    clean
    temizledik
    create partition primary
    oluşturduk
    select partition 1
    işaretledik
    active
    format fs=ntfs quick
    hızlı olarak diskimizi biçimlendirdik.
    biçimledirmenin tamamlanmasını bekliyoruz. Ve sonuç olarak çözüme ulaştık.
    assign
    exit
    diskparttan çıkıyoruz.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.