Merhaba arkadaşlar. Oturduğum sitede T11 kutu kurulmuş durumda. Birkaç hafta önce bize gelip yeni modemlerinden birini kurmuşlar. Beni de esnek tarifeye geçirdiler. Modem ayarlarından gördüğüm hız 24045/800 şu anda. Yalnız yaklaşık 24 Mbit hızımın 10 Mbit'ini kullanabiliyorum, download hızım hep 1 MB/s sınırında takılı kalıyor. ADSL'in kapasitesinden veriyorlar bu esnek bağlantıyı, o yüzden çıkamıyor daha yukarıya diye düşünmekteyim.
Ben telekomdaki adamlarla 2 hafta konuştum, 24 Mbit hız alırsınız diyip durdular. Ben de inat ettim, "alamıyorum işte 10 Mbit'te kalıyor" diye direttim, bugün 2 teknik eleman yollayıp hattımı kontrol ettiler. "Hattınız düzgün, bir sıkıntı yok" dediler bir de. Sinirim bozuldu, "ya madem düzgün ben niye 24 Mbit alamıyorum" diye çıkıştım, "hat bunu destekliyor" diye kestirip attılar, "santralden konuyor bu hız limiti" dediler bir de.
Böyle saçma bir iş olur mu ya. Ekstradan 200 kilobayt daha hızlı dosya indireyim diye mi bu kadar curcuna yaptınız? Benim eski Airties modemim de alıyordu aynı hızı, niye böyle saçma bir reklam kampanyası düzenliyorsunuz ki?
Telekom ofisindekiler ayrı söylüyor, bunlar ayrı bir şey söylüyor. Teknisyenlere öğüt bile verilmiş olabilir "uğraşmayın, böyle olacak işte müşterinin hızı" falan diye. Sinir oldum ha sabahtan beri.
Size sorum şu arkadaşlar, benim durumumun aynısını yaşayanlar şu ana kadarki geçirdiği evreleri yazabilirler mi? Tarifeniz neydi, hızınız neydi, şimdi ne oldu, bu gibi konularda bilgilerinizi paylaşırsanız ona göre gidip tekrar telekoma çatabilirim.