Şimdi Ara

8ms Tepki Süreli LCD TV Kullanan Var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Artefactler ne demek bunu biraz açabilir miyiz? Görüntü işlemci 200 Hz olan bir LCD'yede süper deyip saldırmamak gerekiyor demekki.Yani yazılarda okuyorum,200Hz LCD'imde maçları 200 Hz'de izlediğim zman atlamalar oluyor diye yazan arkadaşlar var. 200 Hz'i 100 Hz'e indirdiğimde bu sorunlar bitiyor diyorlar. Yani buda çok önemli değil mi? Yani 200 Hz'e ulaşmakta iş değil. Bunu anlıyorum sizin yazınızdan. Bunları okuyordum fakat uzman bir açıklama ile şimdi iyice kafama oturmaya başlıyor.

Şimdi yukarıda bahsettiğiniz modüller ve incelemelerde en iyi modülün S-PVA olduğunu görüyorum. Hatta almayı düşündüğüm EEFL modülün adı bile geçmemiş. LH5000'den soğuyor muyum yoksa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Game_Breed

Artefactler ne demek bunu biraz açabilir miyiz? Görüntü işlemci 200 Hz olan bir LCD'yede süper deyip saldırmamak gerekiyor demekki.Yani yazılarda okuyorum,200Hz LCD'imde maçları 200 Hz'de izlediğim zman atlamalar oluyor diye yazan arkadaşlar var. 200 Hz'i 100 Hz'e indirdiğimde bu sorunlar bitiyor diyorlar. Yani buda çok önemli değil mi? Yani 200 Hz'e ulaşmakta iş değil. Bunu anlıyorum sizin yazınızdan. Bunları okuyordum fakat uzman bir açıklama ile şimdi iyice kafama oturmaya başlıyor.

Şimdi yukarıda bahsettiğiniz modüller ve incelemelerde en iyi modülün S-PVA olduğunu görüyorum. Hatta almayı düşündüğüm EEFL modülün adı bile geçmemiş. LH5000'den soğuyor muyum yoksa

Bir tv'nin 200hz olması onun bazı 100hz tv'lerden daha iyi hareketli görüntü işleme kapasitesine sahip olduğunu göstermez.
    Örneğin bir toshiba zf355'in(üretimi bitti eski seri) 100hz'inden kesinlikle daha iyi değildir lh5000'in 200hz'i.
    Burada işlemcinin frame artırma kapasitesi ve bunu tek görüntü olarak doğru bir şekilde işleyebilmesi önemlidir.
    100hz artefactleri kısaca hareketli cisimlerin sağında solunda oluşan smearing(yazın asfalttan çıkan buhar gibi görüntünün dalgalanması),
    çizgi efektleri gibi başarısız 100hz/200hz tv'lerde oluşan görüntü sorunlarıdır. Lg'lerde durum ne tam bilgi veremem, araştırmanız gerekiyor.
    Ama lg'lerin görüntü işlemcisi hakkında çok iyi şeyler söyleyen görmedim, lg gibi s-ips modül kullanan philips o konuda daha iyi durumda.

Modül konusuna gelince, S-pva ve As-v piyasada fiyat/performans olarak günümüzde lcd tv'lerde kullanılan en iyi modüllerdir.
    Daha pahalı ve iyi lcd modüller üretilmiştir, örneğin yeni sharp 60" uv2a modüller gibi. Fakat bunlar çoğu kişinin bütçesine uymayan pahalı
    modellerde kullanılacaktır. (Sony 60LX900 gibi) Dolayısıyla orta seviye bütçe ile edinilebilecek en iyi modüllü tv'ler S-pva ve As-v modüllü tv'lerdir.

Sharp(As-v), Philips(Sadece üst seviye serilerinde As-v kullanmaktadır), Samsung(S-pva), Sony(S-pva), Toshiba(S-pva)
    Bunlar yukarıdaki markaların genellikle 40" ve daha büyük orta seviye ve üstü modellerinde kullandıkları lcd modüllerdir.

• Açıklama için çok teşekkür ederim.Aydınlatıcı bir yazı oldu benim için. LG'den vazgeçtim diyebilirim. Zaten bundan vazgeçmek için birşey arıyordum çünkü adım gibi emindim bu kadar iyi olamayacağından.
  • Ben kaliteli peşindeyim. 2 bin tl vericem ama 42'' alıcam. Ama 42'' alıcam diye kendimide yırtmam.Sadece kalite arıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.