Şimdi Ara

9 haneli sayıdan kaç şifre çıkar ? matematik (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
76
Cevap
0
Favori
9.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: virtualdjcubase

yani ?

abi o kadar anlamıyoruz uslu sayılar falan :):) rıca etsem para insinden yazma imkanın varmı

Alıntıları Göster
    39^8=2 480 637 519 360

şuradaki metrik sisteme bakarak bilmiyorum böyle mi söylenir de;https://www.onlinemathlearning.com/image-files/xmetric-system-units.png.pagespeed.ic.4Mn_sRhPGH.png

2 tera 480 giga 637 mega 519 kilo 360

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

• Scalh kullanıcısına yanıt
    Hocam sen de yanlış yazmışsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

yani ?

abi o kadar anlamıyoruz uslu sayılar falan :):) rıca etsem para insinden yazma imkanın varmı

Alıntıları Göster
    Para cinsi ne lan! Eski parayla mı olsun yeni parayla mı?

Allah kahretsin nasıl böyle oldu bu ülkenin halkı!

• quote:

Orijinalden alıntı: Scalh

39^9 alfabe işin içine girerse. Herkes 6. sınıf konusu yazmış doğru yazan 1-2 kişi

Forum 5. sınıf kaynıyor sanırım

Düzenleme: Konu sahibi hane sayısını, tanım kümesini değiştirdi ben de yamuldum
    kankalar para cinsinden nasıl bele yazılıyormuş şuradan baktım

Cafer Kara
    Para Birimleri - Katrilyon ve Sonrası
    http://www.caferkara.org/para-birimleri-katrilyon-ve-sonrasi.html

2 480 637 519 360

2 trilyon 480 milyar 637 milyon 519 bin 360

• quote:

Orijinalden alıntı: Scalh

39^9 alfabe işin içine girerse. Herkes 6. sınıf konusu yazmış doğru yazan 1-2 kişi

Forum 5. sınıf kaynıyor sanırım

Düzenleme: Konu sahibi hane sayısını, tanım kümesini değiştirdi ben de yamuldum
    hocam sadece rakam olunca kaç olur mesela trilyon mu ? üslü sayı yazmasanız olmaz mı :):):)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ragnar07

38 üstü 8 = 4.347.792.138.496 konu kilit bir de değiştirmiş 0 eklemişsin ayıp cidden üye blok
    ya aynen batırdım hiç sorma. hepinizden özür
  • quote:

Orijinalden alıntı: Old Mac New Clip

gerçekten de 6-7-8. sınıflardan birinin konusu bu bu arada.

Alıntıları Göster
    boş yapma.10 .sınıf konusu ve gayet zeka isteyen bir konu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Booker DeWitt

Para cinsi ne lan! Eski parayla mı olsun yeni parayla mı?

Allah kahretsin nasıl böyle oldu bu ülkenin halkı!

Alıntıları Göster
    ya hocam şimdi ben 123456789 sayılarıyla kaç şifre oluşturabilirsin cevabına atıyorum bilmem kaç tirlyon diyemicek miyim. cevap herneyse
    ben zaten hem gerizekalıyım hem cahil tamam özür ama sadece merak ettim. üslü mü üssü sayı mı onun yazılısını bile bilmiyorum.

kader utansın :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virtualdjcubase -- 17 Mayıs 2020; 23:13:16 >

• Bu şu sınıfın konusu cahiller deyip sonra yanlış cevap vermek moda mı

• Sonsuzdur çünkü 4basamaklı veya 9 basamaklı bir şifre dememiş bu yüzden sonsuza gider

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slymn2325

Sonsuzdur çünkü 4basamaklı veya 9 basamaklı bir şifre dememiş bu yüzden sonsuza gider
    bende öyle tahmin ettim başta ama ilk sonsuz diyen sensin ve ben. ben zaten anlamıyorum. ikimizde yanılıyor olabiliriz dostum :)
  • virtualdjcubase V kullanıcısına yanıt
    Ben eminim çünkü mesela 9 basamaklı bir şifre deseydi 39^9 felan olurdu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeforeIforget

boş yapma.10 .sınıf konusu ve gayet zeka isteyen bir konu.

Alıntıları Göster
    gayet zeka isteyen bir konu? ha işin mantığını kavramak, belki. ben şahsen permütasyonu zamanla çözmüş olsam da hala kombinasyonu kafamda canlandıramıyorum. bu tarz soruları çözmek için zekanın z'sine gerek yok. combinasyon ve permütasyon formülünü bilip uygulacaksın bu kadar. sıralama kominasyon, seçme permütasyon. ve basit şeyler var işte eğer her şey yalnızca bir kere kullanılacaksa faktöriyel alacaksın falan. her şey buradan türüyor zaten.

hatta permütasyonun mantığını da anlatayım, diyelim ki elimizde 5 tane farklı rakam var ve rakamlardan 3 tane seçeceğiz kaç farklı seçim yapabiliriz. (aynı rakam peşpeşe seçilebilir)

çözümü de şöyle, hangi rakamı seçersen seç, yanına gelebilecek rakam sayısı 5 yani 5*5=25. ama biz 3 tane istiyoruz dolayısıyla elimizdekilerin yanına birer tane daha ekleyeceğiz, 25 farklı seçeneğin her birine 5 farklı rakam eklemek demek 25*5=125 yani 5*5*5 oluyor yani 5'in 3'lü permütasyonu.

veya mesela dersen ki ilk basamak yalnızca 1-2-3'ten biri, ikinci basamak 3-4-5'ten biri son basamak da ya 1 ya da 2 olsun kaç farklı seçim yapılabilir de mesela. ilk basamağa 3 farklı sayı gelebilir, bu her farklı sayı için yanına 3 farklı sayı gelebilir (3-4-5) yani 3*3=9 fakrlı seçim var. ve bu 9 farklı dizilimlerden her birinin yanına 2 farklı rakam geleblir dolasıyıla cevap 9*2=18

falan da falan basit şeyler.

Kombinasyon ise biraz büyülü bir şey. ama permütasyon-kombinasyon formüllerine bakarak da anlayabilirsiniz ki kombinasyon önce permütasyon yapıyor, sonra büyülü bir şekilde permütasyonu seçim sayısının faktöriyeline bölerek, iki veya daha fazla aynı karakter seçilmiş dizileri çıkarıyor işin içinden.

• quote:

bende öyle tahmin ettim başta ama ilk sonsuz diyen sensin ve ben. ben zaten anlamıyorum. ikimizde yanılıyor olabiliriz dostum :)

Alıntıları Göster
    ?? 8 hane dedin ya tarzan?
  • Canım 5 paragraf boş yapmayi nasıl basardin

• Kac basamakli sifre

• quote:

Orijinalden alıntı: ublt34

Kac basamakli sifre
    öyle bir şart yokki
  • quote:

hocam sadece rakam olunca kaç olur mesela trilyon mu ? üslü sayı yazmasanız olmaz mı :):):)

Alıntıları Göster
    Cevap için çok teşekkür ederim. 8 yerine 9 yaptım konuyu senden özür dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeforeIforget

Canım 5 paragraf boş yapmayi nasıl basardin
    saymayı da 1.sınıfta öğretiyorlardı oysa ki....
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.