16 yaşındayım ve 9.sınıfta iki kere üst üste kaldım hâliyle normal okuma hakkımız elimizden alınmış oluyor. Açık öğretim denen bir sistem daha var, ben buna nasıl kayıt yaptırırım? Ne gereklidir bu kayıt için?? Kaç senede bitiririm ve açık öğretimdeki bölümler hangileridir? İnternette araştırdım ancak iç açıcı pek bilgi bulamadım.. Yardımlarınızı bekliyorum..
Açık öğretim 2 ye ayrılıyor. 1. Mesleki açık öğretim 2. Açık(düz) öğretim. Mesleki lise de belirli günler okula gidip yüz yüze eğitim görüyorsun. Ama açık lisede sadece sınavlara giriyorsun. Mesleki açık lisede 3 yılda bitirme şansın var açık lisede 2,5 yılda. Yeni kayıt döneminde halk eğitime git kayıt yaptır eğer açık liseye kayıt olacaksan mesleki liseye kayıt olacaksan yüz yüze eğitim veren liseye git.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
18 yaşından küçüksen her yıl sadece 2 dönem sınava girebiliyorsun. 18 Yaşından sonra her yıl 3 dönem sınava girme hakkın oluyor. Her sınavdan maksimum 35 kredi alabiliyorsun, mezun olmak için 192 krediye sahip olman gerekiyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme