Şimdi Ara

90-140 TL ARASI 2. EL EKRAN KARTI ÖNERİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    öncelikle size soracağım soru hakkında daha önce konu açılmışsa özür dilerim.
    Başlıktada belirttiğim gibi kasamda bulunan ATI 1950 XTX ekran kartımı üzerine bir miktar ekleyerek değiştirmeyi planlıyorum.
    Sistemim kısaca;

işlemci: intel e 2140 (@3.2ghz 8x400mhz)
    anakart: abit aw9d-max (975)
    harddisk: 2x500gb (raid0)
    ekran çözünürlüğü:1280x1024
    power : ocz stealth 500w

amacım yukarıda bulunan sistemime koyabileceğim 2. el bir ekran kartı ile dx10 oyunları oynayabilmek.

Aklımdaki kartlar hd 4830, hd 3870, hd 3850, hd 2900xt,, aklımdaki kartların sadece ati olmasının nedeni anakartım crossfire destekliyor olması ve ilerde belki 2. kart alıp crossfire a geçmek

Aklımdaki kartları değelendirirken ve değişik önerilerinizi sunarken katların performansı yanında enerji tüketimi ve desteklediği kendi kartıma göre yeni sayılabilecek teknolojileri göz önüne alırsanız çok memnun olurum.

Arkadaşlar şimdiden size teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anconda -- 7 Nisan 2010; 12:26:40 >

• http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2582

POWERCOLOR - HD4730 PCS

sıfırsa bunu alırsın maks.140tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timeguard

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2582

POWERCOLOR - HD4730 PCS

+

Gayet iyi performans alırsın bu fiyatta ki en iyi kart.

Test:http://www.techpowerup.com/reviews/Sapphire/HD_4730/9.html

• quote:

Orijinalden alıntı: Timeguard

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2582

POWERCOLOR - HD4730 PCS

belirtmeyi unutmuşum arkadaşlar 2. el düşünüyorum
  • alabileceğin en iyi kart HD4670 veya 9600GT seviyesi olur ondan ötesi darboğaza sebeb olacaktır..
    Pardon 3.2 GHz e atmışsın İşlemciyi.
    2. elden HD4830 bulabilirsen işini görür diye düşünüyorum. Ama CrossFire'a gelince işlemciniz yetersiz kalır :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aRiSe* -- 7 Nisan 2010; 12:13:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aRiSe*

alabileceğin en iyi kart HD4670 veya 9600GT seviyesi olur ondan ötesi darboğaza sebeb olacaktır..
    Pardon 3.2 GHz e atmışsın İşlemciyi.
    2. elden HD4830 bulabilirsen işini görür diye düşünüyorum. Ama CrossFire'a gelince işlemciniz yetersiz kalır :)

Büyük ihtimalle crossfire a geçmeden önce işlemciyi değiştiririm
  • 150 tl'ye 2.el garantili bir hd 4850 bulabilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhdemir

150 tl'ye 2.el garantili bir hd 4850 bulabilirsin

150 tl çıkınca 4770 de seçenekler arasına giriyor
    Gönlüm tabiki 4850 den yana ama bu yüzden 140 tl sınırını koydum amacım kart sattıktan sonra üstüne çok fazla eklemeden işimigörmek
  • 110-120 liraya 2. el 8800GT alabilirsin.

Yada biraz daha çıkarsın 4770 alırsın şükela olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilentOfGoats -- 7 Nisan 2010; 13:33:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilentOfGoats

110-120 liraya 2. el 8800GT alabilirsin.

Yada biraz daha çıkarsın 4770 alırsın şükela olur.

nvidia düşünmüyorum mecbur kalmadıkça yada anakartı değiştirmedikçe sebebini yukarıda bahsettim.
    Benim düşündüğüm kartlar arasında önerisi olan yokmu?
  • 3xxx serisinden hiçbirini önermem..
    4830 yada 4770 alınabilir..

arkadaşın önerdiği 8800gt de gayet güzel bir seçenek..
    crossfire işine çok takılma derim..
    bi crossfire yapmaya kalsan işlemci değişecek
    yeni seçeceğin işlemciyi büyük ihtimal anakartın desteklemeyecek
    yeni anakart alacaksanda istediğin gibi alırsın
    vs vs vs o kadar uzun vadeli hesaplar genelde tutmaz :)
    8800gt alırsın..işini görürsün..
    ileride de crossfire yapmak yerine güçlü tek bir ati kart alırsın
    8800gt yi de fizik kartı olarak kullanırsın
    (al sana uzun vadeli hesap )
  • Bahsettiğin kartlardan birini alıp ileride bi Ati kart daha alıp cf yapınca mükemmel performans bekleme. Örneğin şimdi bi 3870 yada 4830 alıp ileride 5850 alsan, ileride bu kart sistemine kambur olmaktan başka işe yaramaz, harcadığı elektriğe değmez.

Tabi karar senin kararın. Saydığın kartlar içinde en performanslısı 4830.

Arkadaşın da belirttiği gibi 8800GT'yi ileride ATI kart alırsan phsyx kartı olarak kullanabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilentOfGoats -- 7 Nisan 2010; 14:38:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

3xxx serisinden hiçbirini önermem..
    4830 yada 4770 alınabilir..

arkadaşın önerdiği 8800gt de gayet güzel bir seçenek..
    crossfire işine çok takılma derim..
    bi crossfire yapmaya kalsan işlemci değişecek
    yeni seçeceğin işlemciyi büyük ihtimal anakartın desteklemeyecek
    yeni anakart alacaksanda istediğin gibi alırsın
    vs vs vs o kadar uzun vadeli hesaplar genelde tutmaz :)
    8800gt alırsın..işini görürsün..
    ileride de crossfire yapmak yerine güçlü tek bir ati kart alırsın
    8800gt yi de fizik kartı olarak kullanırsın
    (al sana uzun vadeli hesap )

Önerilerin için çok teşekkür ederim çok mantıklı bir öneri gibi geldi bana ama kafamda sorular oluştu. 8800 gt fizik kartı olarak kullanabiliyormuyuz (cahilliğimden soruyorum.) ? fizik kartı kullanmamın oyunlarda bana ne gibi katkısı var? Atıyorum şu anda elimde bulunan 1950xtx kartımın yanına 8800 gt yi fizik kartı olarak takabilirmiyim. Nvidia yı fizik kartı olarak kullanmak için anakart ta ne gibi özellikler olması gerekir veya ne gibi yazılım yüklemeliyim?

• CF'yi unut derim. 4850 CF'den gelen birisi olarak sana söylüyorum bana pek getirisi olmadı. Bazı oyunlarda sıfır artış gözlemledim, bazı eski oyunlarımda hatalar ortaya çıktı. altta kalan kart köze dönmüştü, (vapor-x olmasına rağmen) CF'nin performans getirisini gördüğüm oyunlarda kısa kısa takılma&yavaşlamalar oluyordu (microstutter).Crysis ve Stalker bu oyunlara örnek verilebilir. Çok sinir bozucu birşey, başına gelmeden anlayamazsın.
  • quote:

Bahsettiğin kartlardan birini alıp ileride bi Ati kart daha alıp cf yapınca mükemmel performans bekleme. Örneğin şimdi bi 3870 yada 4830 alıp ileride 5850 alsan, ileride bu kart sistemine kambur olmaktan başka işe yaramaz, harcadığı elektriğe değmez.

Tabi karar senin kararın. Saydığın kartlar içinde en performanslısı 4830.

Arkadaşın da belirttiği gibi 8800GT'yi ileride ATI kart alırsan phsyx kartı olarak kullanabilirsin.

cevabın için teşekkürler bu fizik kartı olayından haberim yoktu o yüzden 8800 gt yi düşünmedim nasıl bir ekran kartı yapılandırmasıyla fizik kartı kullanabilrim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagancelik

CF'yi unut derim. 4850 CF'den gelen birisi olarak sana söylüyorum bana pek getirisi olmadı. Bazı oyunlarda sıfır artış gözlemledim, bazı eski oyunlarımda hatalar ortaya çıktı. altta kalan kart köze dönmüştü, (vapor-x olmasına rağmen) CF'nin performans getirisini gördüğüm oyunlarda kısa kısa takılma&yavaşlamalar oluyordu (microstutter).Crysis ve Stalker bu oyunlara örnek verilebilir. Çok sinir bozucu birşey, başına gelmeden anlayamazsın.

cf den vazgeçtim gibi ama bu fizik kartı olayını anlatan birisi olursa belki 8800 gt alabilirim.
  • Diyelim ki windows 7 kullandığın sistemine ATi 5850 aldın, yanına 8800GT'yi taktın, oyunu 5850 işleyecek, physx işlemlerini ise 8800GT.

Windows 7'de multi gpu kullanım ayarları için internette biraz araştırma yaparsan nasıl yapacağını öğrenirsin.

O kadar elektrik harcamaya değer mi, tartışılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilentOfGoats -- 7 Nisan 2010; 16:35:00 >
  • quote:

Diyelim ki windows 7 kullandığın sistemine ATi 5850 aldın, yanına 8800GT'yi taktın, oyunu 5850 işleyecek, physx işlemlerini ise 8800GT.

Windows 7'de multi gpu kullanım ayarları için internette biraz araştırma yaparsan nasıl yapacağını öğrenirsin.

O kadar elektrik harcamaya değer mi, tartışılır.

Verdiğin cevap için teşekkürler, biraz araştırayım
  • İkinci el bir 4830 alabilirsiniz.
  • 8800gt iyi seçim olur ama psu'dan bayağı güç çeker buda elektirik faturasına yansır
    mimarisi yeni kartlar iyi seçim olacaktır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.