Kurulumunu kendim yaptığım Türksat'a ayarlı 60 cm çanağım vardı. Hotbird'i izlemek için yeni bir 90 cm next marka çanak ve Lnb aldım. Kurulumunu kendim yaptım. Fakat Türksat dahil hiçbir uyduyu gördüremiyorum. Aldığım yere lnb bozuk olma ihtimali varmıdır diye sordum, kontrollü geldiğini ve bunun imkansız olduğunu söylediler.Kurulumda bir hata yapmış olabileceğimi söylediler.Bu konuda biraz acemi olmama rağmen inat ettim servis çağırmadım.Kendim 2 haftadır uğraşıyorum ama bir türlü hiçbir uyduyu gördüremiyorum. Üstadlardan yardım bekliyorum .Sorun ne olabilir. Lütfen acil yardım.
derece çok ufak bir kayıklı bile olsa uyduda kanal bulmada problem yaşarsınız... o yüzden kurulmuda bir hata vardır? kurulum tekrar gözden geçirin
Dostum öyle çanak bulmak kolay iş değil yani tecrübeli olmak lazım. Ya da satmetre gibi birşey al. Çok rahat bulursun.
satmetre nedir
Mevcut türksat kablonu çıkarıp yeni çanağa takıp, türksatı bulmayı denediysenki, mevcutta yönü rahatça gördüğün için bulmamam imkansız gibi geliyor bana. Diğer uyduları bulmakta zorlanabilirsin, ancak türksattı kolayca bulman gerek, komşularında Hotbird çanağı var ve yönünü rahatça tesbit edebiliyorsan onu bulmakta çok zor olmaz. Bağlantılarına dikkat et, 2. çanak olarak taktığında da cihazdan diseq ayarlarını yapman gerek. Kolay gelsin.
Hotbird'in yönünü biliyorum. 60 cm 'lik çanağımla Hotbird'di bulabiliyorum. Kabloda da sorun yok.90 lığı türksat kablosuyla denedim olmadı.
Genelde tam tersi olur, bu arada 60 lıkla hotbird'ü hangi kalitede alıyorsun, kaç kanal çıkıyor, multiler gösteriyormu, bende 120 lik çanakta en zayıf frekanslardan birisidir de.
quote:
Orjinalden alıntı: GeneralMetin
Hotbird'in yönünü biliyorum. 60 cm 'lik çanağımla Hotbird'di bulabiliyorum. Kabloda da sorun yok.90 lığı türksat kablosuyla denedim olmadı.
yaw neden kendin yapmaya çalışıyosunki çağır servisi adamlar işlerini yapsınlar.. adamlar nasıl yapıyo iyi gözetle.. bi dahaki sefere de sen yap.. olay bu
yoksa kurulum fiyata dahil değilmi.. ?
Sofix Kardeş: 60'lık la Hotbirdi 65-70 kalitede alıyorum.Saymadım ama 150-200 civarı kanal oluyor. Bazıları kesik kesik gösteriyor.Multileri alamıyorum.
ByMeto : Kurulum fiyata dahil değildi. Kendimize güvendik erkeklik ettik yaparız zannettik. Kuramadık.
Herhalde servis çağrıcam. Herkese teşekkür.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme