Şimdi Ara

90 liraya 2000 motor dizel otomatik 4*4 ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
3.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazı mesajlarda sanki ironi sezinliyorum, ancak mizah duygum oldukça güçlü olmasına rağmen, neresinden tutsam komik bir yön bulamıyorum. Umarım ben yanılıyorumdur.

Neyse, konuya döneyim ben. D segmenti düşünmüyorum arkadaşlar, SUV tarzı bir araç bakıyorum, yani hem hafif arazide işimi görecek hem de şehir içinde çok sırıtmayacak boyutlarda bir SUV. Detay verecek olursam, esasında Tiguan düşünüordum uzunca bir süre ancak iç hacmi ve konforu tatmin etmediği için eledim. Şu anda en makul seçenek Honda CR-v 2.0 benzinli gibi duruyor ancak bir ihtimal 2. el temiz bir dizel otomatik de bulabilirim diye araştırıyorum. Tamamen yakıt tüketimi açısından bu arayışım. En makul seçenek X3 ler gibi duruyor.

sunrooflu Q5 2000 motor dizellerini şu anda 64 bin euro ya kadar bırakıyorlar. Ancak ikinci elleri pek bulunmuyor.

mitsubishi ve subaru ları ise pek araştırmadım. Arkadaşların önerilerini dikkate alarak en kısa zamanda, test sürüşü isteyeceğim ve daha detaylı bilgi toplayacağım.

X1 için ise test sürüşü yaptım, oldukça performanslı ve konforlu bir araç. Ancak yerden yüksekliği yeterli gelmedi bana. x3 ün bile 167 mm ise onunki daha da düşüktür. Bu yüzden x1 de düşünmüyorum.

Hundaileri ve kia ları marka imaj önyargımdan ötürü düşünmüyorum.

Koleos u başkaları da önerdi, fransız araçlarına karşı da bir önyargım var ancak dediğiniz gibi japonlarla bir paylaşımları varsa araştıracağım.

X-trail aradığım özelliklere uygun gibi, ancak boyutları biraz kutu gibi geliyor bana, estetik bir görüntüsü yok gibi, ancak onu da henüz elemedim, bayiye gidip göreceğim.

Geriye de başka seçenek kalmıyor sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virgaba -- 24 Nisan 2010; 22:24:37 >

• otomatik seçeneği olmamasına rağmen suzuki grand vitara olabilir bence iyi bir seçenek olabilir ayrıca chevrolet captiva da olabilir.sonuçta hafif arazi demişsiniz o yüzden tam anlamıyla bir arazi aracı olmasına gerek yok diye düşünüyorum bu nedenle özellikle suzuki grand vitara işinizi görür diye düşünüyorum ayrıca cebinizde paranızda kalmış olur.özellikle 2009-2010 modellerde dijital klima falanda gelmiş bence iyi bir seçenek olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: virgaba

Bazı mesajlarda sanki ironi sezinliyorum, ancak mizah duygum oldukça güçlü olmasına rağmen, neresinden tutsam komik bir yön bulamıyorum. Umarım ben yanılıyorumdur.

Neyse, konuya döneyim ben. D segmenti düşünmüyorum arkadaşlar, SUV tarzı bir araç bakıyorum, yani hem hafif arazide işimi görecek hem de şehir içinde çok sırıtmayacak boyutlarda bir SUV. Detay verecek olursam, esasında Tiguan düşünüordum uzunca bir süre ancak iç hacmi ve konforu tatmin etmediği için eledim. Şu anda en makul seçenek Honda CR-v 2.0 benzinli gibi duruyor ancak bir ihtimal 2. el temiz bir dizel otomatik de bulabilirim diye araştırıyorum. Tamamen yakıt tüketimi açısından bu arayışım. En makul seçenek X3 ler gibi duruyor.

sunrooflu Q5 2000 motor dizellerini şu anda 64 bin euro ya kadar bırakıyorlar. Ancak ikinci elleri pek bulunmuyor.

mitsubishi ve subaru ları ise pek araştırmadım. Arkadaşların önerilerini dikkate alarak en kısa zamanda, test sürüşü isteyeceğim ve daha detaylı bilgi toplayacağım.

X1 için ise test sürüşü yaptım, oldukça performanslı ve konforlu bir araç. Ancak yerden yüksekliği yeterli gelmedi bana. x3 ün bile 167 mm ise onunki daha da düşüktür. Bu yüzden x1 de düşünmüyorum.

Yakıt düşünüyorsan benzinli suvlardan uzak dur.Arkadaşın Benzinli foresterını uzun süre kullandım,basarsan resmen içiyor.Başka bir arkadaşda Cr-V var, o da yakıtıdan memnun değil.Subaru,Mitsubishi ve Hondanın dizel otomatikleri zaten yok.

• egemay imzanı tuttum...süper bir tespit :)

O zaman özet geçelim:

* Ya tüketimi göze al sıfır Cr-v ye bin
    ya da riski göze al 2.el dizel X3 otomatiğe bin

diyorsunuz.
  • 90 olsaydi, kesinlikle X3'ten baska makinaya bakmazdim... full istersen 2-3 yil eskimis olabilir ama deger...
  • quote:

.Subaru,Mitsubishi dizel otomatikleri zaten yok.

Bunları söylemeniz iyi oldu...yeni bir bilgi değil mi ? Yeni kasalar geldikçe dizel otomatik seçenekleri de ekleniyor bazı araçlara ondan soruyorum....

Bu iki aracı ancak dizel otomatik seçenekleri olması durumunda tercih edebilirim çünkü...

Siz X3 ünüzü yalnızca şehir içinde mi kullandınız peki ? Stabilize yol deneyiminiz oldu mu ? Kaçkarları X3 le gezmeyi göze alabilir misiniz yani ?
  • 2.0 lt, Dizel Otomatik deyince yine de az seçenek kalmıyor.
    2.0 lt üstünde olduğundan ve fiyatları 115lerde olduğundan Yeni Sorento ve Santa Fe konu dışı kalıyor. Yine 2.2 ly ve düz vites olduklarından CRV ve RAV4 dışarıda kalıyor. Kuga 2.0 lt ancak otomatik değil.

İsteklerinize cevap veren modeller
    -Captiva
    -X-Trail
    -Koleos
    -Q5
    -Tiguan
    -İX35
    -Qashqai 2.0

Bunlardan X-Trail güvenlik testlerinde özellikle önden çarma testlerinde çok başarılı değil. Q5 ve Tiguan fiyat sınırlarınızın dışında. Koleos hakkında ne düşünüyorsunuz bilemem ama ben tipini beğenmiyorum. Beğenirseniz iyi araç. Qashqai diğerlerine göre küçük.

Ben olsaydım, 90 TL harcayacak olsaydım Captiva ile İX35 arasında seçim yapardım. Ancak full araçlar göz önüne alınırsa Captiva 13-14 milyar kadar daha ucuz. Dolayısıyla Captiva alır paramı da cebime koyar bu yazın keyfini çıkarırdım.

• Subaru dizel forester başarılı bir araç . İnceleyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cela Soylu

Subaru dizel forester başarılı bir araç . İnceleyin.

çok güzel bir aaç ama otomatik vites değil...
  • Sıfır captiva yada 2. el x3 arasında tercih yapın bence. İx35'te incelenmeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: autograph

2.0 lt, Dizel Otomatik deyince yine de az seçenek kalmıyor.
    2.0 lt üstünde olduğundan ve fiyatları 115lerde olduğundan Yeni Sorento ve Santa Fe konu dışı kalıyor. Yine 2.2 ly ve düz vites olduklarından CRV ve RAV4 dışarıda kalıyor. Kuga 2.0 lt ancak otomatik değil.

-Captiva
    -X-Trail
    -Koleos
    -Q5
    -Tiguan
    -İX35
    -Qashqai 2.0

Bunlardan X-Trail güvenlik testlerinde özellikle önden çarma testlerinde çok başarılı değil. Q5 ve Tiguan fiyat sınırlarınızın dışında. Koleos hakkında ne düşünüyorsunuz bilemem ama ben tipini beğenmiyorum. Beğenirseniz iyi araç. Qashqai diğerlerine göre küçük.

Ben olsaydım, 90 TL harcayacak olsaydım Captiva ile İX35 arasında seçim yapardım. Ancak full araçlar göz önüne alınırsa Captiva 13-14 milyar kadar daha ucuz. Dolayısıyla Captiva alır paramı da cebime koyar bu yazın keyfini çıkarırdım.

Evet başkaca da seçenek yok...

captiva ile ilgili önyargılarım var...şu ana kadar okuduklarımdan olsa gerek, kullanılan malzeme kalitesizliği, marka önyargısı ve güven sorunu. O yüzden hiç araştırmadım bugüne kadar.

Geçen hafta bursa dan dönerken yolda captiva dolusu yaklaşık 10-15 tır gördüm istanbul a giden. Sanırım stokları artacak bayilerin, almak isteyenlere bir güzellik yapabilirler :)

ix35 ve koleos a da önyargım var....

Bu arada bende paramın cebimde kalmasını isterim tabi :) Tiguanı beğenebilseydim baya bi param cebimde kalacaktı :)

Gözümü karartıp ikinci el X3 lere bakacağım galiba...

Bir de bir şey soracağım arkadaşlar, airmatic deniyor galiba, havalı süspansiyon hadisesi nedir tam olarak ?

Çok mu masraflı bir sistemdir, neden tüm suv larda yok ? Esasında tam benim aradığım özellik gibi duruyor, şehirde şehirli kırsalda köylü özelliğini sunuyor sanki ?

• Q7 nini süspansiyonu ile ilgili bir alıntı...

Peki, bu kadar yüksek güçlü bir araç yolda ne yapıyor dersiniz? Herkesin aklına gelen soruya hemen cevap verelim; Q7 yüksek yapısına rağmen rahatınızı bozmamak için her türlü konforu sunuyor. Özellikle havalı süspansiyon sistemi sayesinde hem şehir de hem de arazide Q7’yi istediğiniz yükseklikte ayarlayabiliyorsunuz. Havalı süspansiyon sayesinde yerden yüksekliği 205 mmolan Q7, 240 mm’ye kadar yükseltilebiliyor

süper biz özellik....sadece bu segmente mi uyguluyorlar acep ?
  • quote:

Q7 nini süspansiyonu ile ilgili bir alıntı...

Peki, bu kadar yüksek güçlü bir araç yolda ne yapıyor dersiniz? Herkesin aklına gelen soruya hemen cevap verelim; Q7 yüksek yapısına rağmen rahatınızı bozmamak için her türlü konforu sunuyor. Özellikle havalı süspansiyon sistemi sayesinde hem şehir de hem de arazide Q7’yi istediğiniz yükseklikte ayarlayabiliyorsunuz. Havalı süspansiyon sayesinde yerden yüksekliği 205 mmolan Q7, 240 mm’ye kadar yükseltilebiliyor

süper biz özellik....sadece bu segmente mi uyguluyorlar acep ?

Hayır. Citroen'inm 90 model arabasında da var bu yerden yükselme özelliği. Krikosuz lastik değiştirme gibi birşey söylüyorlardır bir zamanlar.
  • Komik bir soru olacak ama bir şey daha soracağım;

Kullanacağım arazi koşullarında "kartal" dediğimiz efsane araçlarımızın yerden yüksekliği yeterli görülmekte. Kartalların yerden yüksekliği tahminen kaç mm dir ? Bu yükseklik benim SUV tercihimde eşik değeri teşkil edecek çünkü.
  • Virgaba
    Marka ön yargın olduğundan bahsetmişsin. Bunu normal karşılıyorum ancak bence gene de bir test et. Crash testleri izle. Hyundai ix 35 gerçekten iyi bir araç. Bir de sana ssangyong kyron öneririm. Mercedes motor ve şanzıman sistemi var. Gerçekten güzel araçlar. Fiyat olarakta baya bir meblağ cebinde kalır. Ya gene de son tercih sana kalmış. Ancak önyargılarında olsa git bir dene derim ben. Zaten ondan sonra daha sağlıklı bir karar verirsin kanaatindeyim.
  • Zaten Tiguan forumdan yazışıyoruz. 2.0lt dizel ve otomatik dediğiniz için Tiguanın benzinlisini anmadım.
    Otomatik şartınız olmasaydı 60.000TL'ye 4x4 Tiguan TSI ' da çok mantıklı. Ancak zaten görünümünü beğenmemişsiniz.
    Araçlarımızı güvenli bir şekilde A noktasından B noktasına ulaşmak yanında en az onun kadar da kişisel beğenilerimiz için alıyoruz.
    O yüzden içinize sinmeyen bir şey almayın tabii ki.

X3'de bu sene değişiyor onu sanırım biliyorsunuzdur. Ayrıca 2.0 dizel otomatik göreceli yeni sunuldu. ikinci elde 90'a bulunamayabilir.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: autograph

2.0 lt, Dizel Otomatik deyince yine de az seçenek kalmıyor.

-Captiva
    -X-Trail
    -Koleos
    -Q5
    -Tiguan
    -İX35
    -Qashqai 2.0

Evet başkaca da seçenek yok...

captiva ile ilgili önyargılarım var...şu ana kadar okuduklarımdan olsa gerek, kullanılan malzeme kalitesizliği, marka önyargısı ve güven sorunu. O yüzden hiç araştırmadım bugüne kadar.

Geçen hafta bursa dan dönerken yolda captiva dolusu yaklaşık 10-15 tır gördüm istanbul a giden. Sanırım stokları artacak bayilerin, almak isteyenlere bir güzellik yapabilirler :)

ix35 ve koleos a da önyargım var....

Bu arada bende paramın cebimde kalmasını isterim tabi :) Tiguanı beğenebilseydim baya bi param cebimde kalacaktı :)

Gözümü karartıp ikinci el X3 lere bakacağım galiba...

Bir de bir şey soracağım arkadaşlar, airmatic deniyor galiba, havalı süspansiyon hadisesi nedir tam olarak ?

Çok mu masraflı bir sistemdir, neden tüm suv larda yok ? Esasında tam benim aradığım özellik gibi duruyor, şehirde şehirli kırsalda köylü özelliğini sunuyor sanki ?

ek:
    90'a 2.5 lt dizel temiz kullanımış düşük kmli Touareg alınabilir. Yaştan dolayı 2.0lt vergisine yakındır. ama 2.5 lt vergisi verilecekse de değecek bir araç olması bakımından düşünülebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi autograph -- 25 Nisan 2010; 21:57:46 >

• Ben de aynı özelliklerde SUV arıyorum. Ama sizin gibi içime sinen bir araç bulamadım daha. Q5 dizeli doldurunca 70.000 euro'yu buluyor . Bu hafta sonu Koleos'u tekrar inceledim. Malzeme kalitesi ve işçiliği iyi ama içi CR-V'ye göre daha dar ve kasvetli. Captiva'yı ve X-Trail'i test edip elemiştim. CR-V dizel otomatiği yurt dışında çıktı ama buraya ne zaman gelir belli değil. Ayrıca 2.2 litre olduğu için satış fiyatı 90.000'in altında olmayacaktır. Forester dizelde ise otomatik vitesten hala haber yok. ix35'i tip olarak beğenmedim ama bu yaz gelecek yeni Kia Sportage fena durmuyor. Biraz daha beklemeye karar verdim sonuçta. Ayrıca bu yıl içinde yeni X3'ün de tanıtılması bekleniyor.
  • quote:

quote:

.Subaru,Mitsubishi dizel otomatikleri zaten yok.

Bunları söylemeniz iyi oldu...yeni bir bilgi değil mi ? Yeni kasalar geldikçe dizel otomatik seçenekleri de ekleniyor bazı araçlara ondan soruyorum....

Bu iki aracı ancak dizel otomatik seçenekleri olması durumunda tercih edebilirim çünkü...

Siz X3 ünüzü yalnızca şehir içinde mi kullandınız peki ? Stabilize yol deneyiminiz oldu mu ? Kaçkarları X3 le gezmeyi göze alabilir misiniz yani ?

X3 ün süspansiyonları sert.Vuruntuları hissedersin.Aracımla ağır araziye girmedim,kaçkar derken oraları bilmiyorum ama buralarda yolu asfalt olmayan köylere gittim şöyle tısır tısır yaylana yaylana gitmiyor onu söyleyebilirim fakat çekiş,yol tutmama gibi bir zaafiyeti yok.Kışın çok rahat ettiğimi de söyleyebilirim.Çok araziye girmeyi düşünüyorsan Land Rover gurubu öneririm.45 bin euro az para değil; ikinci el temiz otomatik x3,freelander, s donanımlı discovery 3 bulabilirsin.

• Autograph hocam, sizi hatırlamaz mıyım, ben 1 yıldır tiguan forumundayım :) Hemoglobin diyorum tekrardan :)

Şu arabayı bir alayım tigu cularla istanbulda bir organizasyon düzenlicem zaten :) Sizin düzenleyeceğiniz yok :)

Tiguanın dış görünümünü beğeniyorum, hatta tam bana göre, ama içerisine hiç ısınamadım o yüzden eledim . Ancak hala vazgeçemedim, deri koltuklu bir tiguan bulursam içerisini bir göreceğim tekrar, drkaramurat ın forumda öyle bir önerisi olmuştu...

Vincentvega sizi de sanırım Tiguan forumundan tanıyorum, Q5 ler in 2-3 yıllık ikinci elleri henüz piyasada yok doğal olarak o yüzden dediğiniz gibi ben de o kadar masrafa girmeyi düşünmüyorum. Captiva ve X trail i neden elediniz acaba ? X trail in özelliklerini sitesinden inceledim, aslında tipi dışında şu anda tam aradığım özellikleri taşıyan bir araç gibi duruyor. Captiva yı da bu sayfada önerenler var, onun malzeme kalitesi ve işçiliğini nasıl buldunuz ?

Raif bey bir X3 kullanıcısı olarak verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, en objektif değerlendirme doğal olarak sizden geliyor.

• quote:

Raif bey bir X3 kullanıcısı olarak verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, en objektif değerlendirme doğal olarak sizden geliyor.

Rica ederim.Parayı zor kazanınca insan kılı kırk yarıyor.Bir deneyeyim ,beğenmezsem satarım olmuyor.Ben de kendi aracımı alırken neredeyse 1 sene araştırmıştım.Aradığım donanım ve temizlikte x3 bulunca; İnebolu-Kastamonu dan Ankara'ya.Oradan uçakla İstanbul'a Oradan da Adana'ya dünyanın yolunu yapmıştım.İnşaallah senin de gönlüne göre olur
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.