Şimdi Ara

90 liraya 2000 motor dizel otomatik 4*4 ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
3.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Captiva sürüş sırasında hiç güven vermedi bana. Yüksek hızlarda direksiyon aşırı yumuşak kalıyor. Malzeme kalitesi ve işçilik CR-V'ye göre geride. Ayrıca koltukları beğenmedim. Özellikle arka koltuklar rahatsız, oturma alanları dar. X-Trail ise tasarım olarak içime sinmedi. Hem iç hem de dış tasarımı 10 yıl geriden geliyor gibi. Freelander II de test etmiştim 3 ay önce. Bu sınıfta en iyi araçlardan biri bence. Ama vergi dezavantajı var, yakıtı nispeten fazla ve başlangıç fiyatları yüksek. Master test sonuçlarını da hatırlayalım:

90 liraya 2000 motor dizel otomatik 4*4 ?

• quote:

Orijinalden alıntı: virgaba

Autograph hocam, sizi hatırlamaz mıyım, ben 1 yıldır tiguan forumundayım :) Hemoglobin diyorum tekrardan :)

Şu arabayı bir alayım tigu cularla istanbulda bir organizasyon düzenlicem zaten :) Sizin düzenleyeceğiniz yok :)

Tiguanın dış görünümünü beğeniyorum, hatta tam bana göre, ama içerisine hiç ısınamadım o yüzden eledim . Ancak hala vazgeçemedim, deri koltuklu bir tiguan bulursam içerisini bir göreceğim tekrar, drkaramurat ın forumda öyle bir önerisi olmuştu...

Vincentvega sizi de sanırım Tiguan forumundan tanıyorum, Q5 ler in 2-3 yıllık ikinci elleri henüz piyasada yok doğal olarak o yüzden dediğiniz gibi ben de o kadar masrafa girmeyi düşünmüyorum. Captiva ve X trail i neden elediniz acaba ? X trail in özelliklerini sitesinden inceledim, aslında tipi dışında şu anda tam aradığım özellikleri taşıyan bir araç gibi duruyor. Captiva yı da bu sayfada önerenler var, onun malzeme kalitesi ve işçiliğini nasıl buldunuz ?

Raif bey bir X3 kullanıcısı olarak verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, en objektif değerlendirme doğal olarak sizden geliyor.

Ben de aslında sizin gibi zor ve yavaş karar veren biriyim. Bir de bu alım süreci hoşuma gider. Çünkü alana kadar hepsi senindir, sonrasında sadece seninki :) Ancak ben geçen sene aldığımda arabasızdım. Kaza nedeniyle hızlı karar vermem gerekti. Çok memnun olduğumu söylemeliyim.
    Bende kahverengi deri koltuklu olanlarından var. Çok memnunum kalite hissine çok büyük katkısı var. 1.4 TSİ'nn dizellere göre en büyük iki artısı performansı ve 628TL'lik vergisi. 1200TL civarında (5-6 depo fullenir- ki banim için 3-4 ay demek) vergi avantajı var.
    Ama onda da en büyük sıkıntı düz vites olması.

• 90 liraya capticanın kitapçığını alabilrsiniz..
  • Açıkçası Tiguan, iç atmosferi dışında, gözüm kapalı alacağım bir araçtı. Tam bir hayal kırıklığı oldu tiguyla buluşmam. Forumdan kullanma kılavuzunu bile indirmiş biriyim ben :)

Sayın Raifkokten bey, x3 ile ilgili diğer bir sorum arka koltuk mesafesi. Yeterli mi sizce, erişkinler bindiğinde rahatısz oluyorlar mı arka koltukta ? Bu mesafe ile ilgili somut bir veri var mı ? Esasında Crv ile ebatları aynıya yakın, oysa Cr-v nin arka koltuk diz mesafesi oldukça yeterli. Bir de ben istanbul da olduğum için istanbuldaki ikinci ellere bakacağım daha çok. Başka şehirlerdeki araçları gidip görmek gerçekten çok zahmetli olmaz mı ? İyi kestirmişssiniz gözünüze aracı siz. Sizin aracın özellikleri nedir tam olarak ve kaça mal oldu size ? 2008 model ve üstü dolu ve temiz bir X3 90 bine alınabilir mi sizce ?

Vincent ben de sizin gibi düşünüyorum, acelem yok. Aslında bu ay tiguan için sipariş vericektim, hatta kapora yatırmaya gitmiştim bile. Ancak tigu anı elemem tüm planlarımı alt üst etti :) Ve sanırım tanrıyı güldürdüm biraz :) Artık plan yapmamayı öğrendim :)

• quote:

Açıkçası Tiguan, iç atmosferi dışında, gözüm kapalı alacağım bir araçtı. Tam bir hayal kırıklığı oldu tiguyla buluşmam. Forumdan kullanma kılavuzunu bile indirmiş biriyim ben :)

Sayın Raifkokten bey, x3 ile ilgili diğer bir sorum arka koltuk mesafesi. Yeterli mi sizce, erişkinler bindiğinde rahatısz oluyorlar mı arka koltukta ? Bu mesafe ile ilgili somut bir veri var mı ? Esasında Crv ile ebatları aynıya yakın, oysa Cr-v nin arka koltuk diz mesafesi oldukça yeterli. Bir de ben istanbul da olduğum için istanbuldaki ikinci ellere bakacağım daha çok. Başka şehirlerdeki araçları gidip görmek gerçekten çok zahmetli olmaz mı ? İyi kestirmişssiniz gözünüze aracı siz. Sizin aracın özellikleri nedir tam olarak ve kaça mal oldu size ? 2008 model ve üstü dolu ve temiz bir X3 90 bine alınabilir mi sizce ?

Vincent ben de sizin gibi düşünüyorum, acelem yok. Aslında bu ay tiguan için sipariş vericektim, hatta kapora yatırmaya gitmiştim bile. Ancak tigu anı elemem tüm planlarımı alt üst etti :) Ve sanırım tanrıyı güldürdüm biraz :) Artık plan yapmamayı öğrendim :)

Kimse kızmasın ama X3 ün yanında Tiguan ancak ucuz olduğu için alınır.
    Ben aracımı satıyorum ama otomatik olmadığı için size önermiyorum.
    Benim aracın linki TIKLA
    Ben alırken 2007 senesinde 13bin km de almıştım ve euro 1.7 iken bana 50 bin euroya gelmişti.Gerçekten temiz,donanımlı istediğim gibi bir araçtı.Arka koltuk mesafesi bence yeterli.Kıyas istersen geçen Volvo xc60 ve s80 e baktım,koltuğu kendime göre ayarladım;hanım "ikisinin de arkası X3 den dar" dedi.Ama arka orta için çok iyi konuşmam,kanal işi bozuyor.Bu arada benim boyum 1.93 belirtmekte fayda var diye düşünüyorum.
    Donanımı yazmıyor ama sizin istediğiniz bir araca benziyor
    TIKLA

• Aracınız ve diğer verdiğiniz linkteki araçlar güzelmiş. Ancak almışken otomatiğini almak isterim.

Peki servis bakım sıklığı ve maliyeti konusunda neler söyleyebilirsiniz ?

Bir de ikinci eli sizce nasıl, çok değer yitirir mi ? Gerçi sizin örneğinizde 3 yıl önce 50 bine alıp şu anda yaklaşık 44 bine satıyorsunuz, normal bir kayıp olarak görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virgaba -- 27 Nisan 2010; 16:16:11 >
  • quote:

Aracınız ve diğer verdiğiniz linkteki araçlar güzelmiş. Ancak almışken otomatiğini almak isterim.

Bir de ikinci eli sizce nasıl, çok değer yitirir mi ? Gerçi sizin örneğinizde 3 yıl önce 50 bine alıp şu anda yaklaşık 44 bine satıyorsunuz, normal bir kayıp olarak görünüyor.

Verdiğim 2.ilanın manuel olmasına pek ihtimal vermiyorum,belki yanlış yazmışlardır arayıp kontrol edin isterseniz.Ben Borusanda 177 hp lik bir tane manuel x3 görmüştüm onu da yanlış geldi demişlerdi.
    Benim arabam da güzel ama manuel olduğundan satmak sıkıntılı.Otomatik çıktıktan sonra manuellerin fiyatları çok geriledi.Benim arabayı herhalde yanlış hesapladın 36-37 bin euro civarı ediyor.Ben 70 bin liraya bırakacağım ama millet daha ne kırpsam diye bakıyor.Ben de çok satma meraklısı değilim,araba temiz,bakımlı,kazası,boyası hiçbir şeyi yok,bu aylarda satarsam 70 binden aşağı vermeyeceğim.
    Bakım aralıklarını çok seviyorum; yağ değişmeye 25-30 bin kilometre civarında gidiliyor
    İkinci ele gelince değer kaybı sıfıra göre elbetteki daha az ama yine de bu arabaların ikinci elini senede 4-5 bin euro civarı değer kaybeder diye düşün

• Kriterlerinize baktığım zaman, şu seçenekler ortaya çıkıyor;

- Japon olmasa da bir süre kullandığım ve kullanmaktan keyif aldığım 0km Chevrolet Captiva
    - 0km Opel Antara (captivayla birebir aynı şasi-motor-şanzımanı kullanmakta fakat kalite hissi biraz daha yüksek, ancak piyasa bakımından Captiva daha avantajlı)
    - 2. el temiz X3 2.0d otm. (Türkiyede 2. ele güvenmiyorum o yüzden pek sıcak bakmıyorum)
    - sıkı bir pazarlıkla kapatılabilecek idare eder donanımlı 0km X1 2.0d otm. (bakmadan karar vermeyin farklı bir araç)
    - 0km Nissan X-Trail 2.0 dci 150hp otm.
    - 0km Nissan Quashqai 2.0 dci otm. (diğerlerine göre oldukça ufak ama aynı zamanda da ekonomik ve piyasası çok güçlü araçlardan)
    - 0km VW Tiguan 2.0 TDI Tiptronic (zaten elemişsiniz ama bence başarılı.. benim tercihim bu olurdu)

• quote:

Orijinalden alıntı: raifkokten

quote:

Aracınız ve diğer verdiğiniz linkteki araçlar güzelmiş. Ancak almışken otomatiğini almak isterim.

Verdiğim 2.ilanın manuel olmasına pek ihtimal vermiyorum,belki yanlış yazmışlardır arayıp kontrol edin isterseniz.Ben Borusanda 177 hp lik bir tane manuel x3 görmüştüm onu da yanlış geldi demişlerdi.
    Benim arabam da güzel ama manuel olduğundan satmak sıkıntılı.Otomatik çıktıktan sonra manuellerin fiyatları çok geriledi.Benim arabayı herhalde yanlış hesapladın 36-37 bin euro civarı ediyor.Ben 70 bin liraya bırakacağım ama millet daha ne kırpsam diye bakıyor.Ben de çok satma meraklısı değilim,araba temiz,bakımlı,kazası,boyası hiçbir şeyi yok,bu aylarda satarsam 70 binden aşağı vermeyeceğim.
    Bakım aralıklarını çok seviyorum; yağ değişmeye 25-30 bin kilometre civarında gidiliyor
    İkinci ele gelince değer kaybı sıfıra göre elbetteki daha az ama yine de bu arabaların ikinci elini senede 4-5 bin euro civarı değer kaybeder diye düşün

Aracınız gayet güzel, özellikle içerisinin bej olması araca farklı bir hava katmış...alacağım araçta benim tercihim de o yönde olacak ... Esasında benim aklımda x3 hiç yoktu bile...Taa ki Ankara dan bir arkadaşım, çok yakın bir arkadaşının 13 bin km de çok temiz x3 ünü 65 bine satacağını söylemesine kadar...Normalde sırf araç bakmaya Ankaralara gitmezdim ancak zaten başka bir vesile ile gitmiş bulundum. Araç 2006 model düz dizel di...Uygun fiyat ve km sinin oldukça düşük olması nedeni ile bir an x3 e kayar gibi olmuştum....donanımını bilmiyorum zira aracı göremedim...vazgeçmiş satmaktan...2 ay boyunca da sahibinden .com da durmuş oysa....

Velhasıl, x3 güzel araca benziyor...kosiflerde deneme sürüşü de yaptım...Hatta bir ara x3 kiralayıp daha kapsamlı denemek de istiyorum...siz neden satıyorsunuz ?

Sayın janjan...

Captiva...inci beyazı ve bej koltuk...şık duruyor...görmeden denemeden elemek istemiyorum....
    X trail için vincent güzel tespit yapmış, 80 li yılların jeep lerini andırıyor...yaşım henüz 30...çok bana göre değil gibi tipi....
    kaşkaileri ise hiç düşünmüyorum....kaşkai alacağıma bmw 3 serisine bakarım...
    Tiguan ise artık bana uzak bir hayal...sadece kullanıcılarıyla iletişimim olabilir bundan sonra :)
    X1 in ise sanırım yerden yüksekliği benim eşik değerimin altındadır ? (kartalların ın yerden yüksekliği)

Bu arada sahi kimse bilmiyor mu bu kartalların yerden yüksekliğini...hani web sitesine falan bakmak istesek de bulamayız şimdi bunu :) Bi kartal bulup elle ölçmek lazım illa.

• quote:

Bu arada sahi kimse bilmiyor mu bu kartalların yerden yüksekliğini...hani web sitesine falan bakmak istesek de bulamayız şimdi bunu :) Bi kartal bulup elle ölçmek lazım illa.

Burada 170 mm yazıyor :

http://www.sahibinden.com/orjinal_tofas_kartal-52WQQaXQQ18060923WQQpXQQdisplayitem?tab=tech_details

• quote:

Orijinalden alıntı: vincentvega

quote:

Burada 170 mm yazıyor :

http://www.sahibinden.com/orjinal_tofas_kartal-52WQQaXQQ18060923WQQpXQQdisplayitem?tab=tech_details

Hocam süpersin :) Bu durumda X3 kıl payı kurtarıyor durumu .

• Havalı süspansyn olayı c5lerdede mevcut . arazi araçları konusunda yeterli bilgiye sahip değilm ama geçenlerde yabancı bir kanalda Land rover discovery 3 tdv6 yı tanıtıloyordu otomatk vites dizel 2000 2500 silindr arazi denilince land discovery üzerine araç yoktur hatta bilir otoritelr discovery 6 larını en iyi arazi araçıı olduğunu ileri sürüyorlar arazi sartlarnda en iyi veriler alınmış . fiyat olarak 2007 80 binde 47 bin euro ya satılıyordu evimin asağısındaki galeride görmüştüm full araçtı d eri koltuklar vs vs bence bahsedilen araçlardanda daha iyi bir duruşa ve artılara sahip . Verdiğim bilgi ne denli yerinde yada faydalı olmuştur bilemem belki işinize yarar :D:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: svs.jokerr

Havalı süspansyn olayı c5lerdede mevcut . arazi araçları konusunda yeterli bilgiye sahip değilm ama geçenlerde yabancı bir kanalda Land rover discovery 3 tdv6 yı tanıtıloyordu otomatk vites dizel 2000 2500 silindr arazi denilince land discovery üzerine araç yoktur hatta bilir otoritelr discovery 6 larını en iyi arazi araçıı olduğunu ileri sürüyorlar arazi sartlarnda en iyi veriler alınmış . fiyat olarak 2007 80 binde 47 bin euro ya satılıyordu evimin asağısındaki galeride görmüştüm full araçtı d eri koltuklar vs vs bence bahsedilen araçlardanda daha iyi bir duruşa ve artılara sahip . Verdiğim bilgi ne denli yerinde yada faydalı olmuştur bilemem belki işinize yarar :D:D

Havalı süspansiyon bence bu tarz araçlarda baz donanıma girmeli, ki ilerde girecektir. Neticede farklı sürüş seçeneği veriyor.

Motor hacmi olarak 2 bin in üzerine çıkmayı düşünmüyorum o yüzden land roverları direkt eledim. Tşekkür ederim.

• Evt arazi araçlarında da cok nadir , americada cok yaygın :D park halinde yerle bir duruyor araçlar modifiye uygulamalrnda cok sık kullanılıyor. galerici arkadşmn söylediğine göre 2000 silindir freelander 2.0 dizel landlarda var 42 bin euro civarındymş , ayrıca sormuşsunuz 2008 üstü x3 ler için de 100.000 altnda bulunması zormuş onlrda o fiyata alıyorlarmş 51 bin euro fln cekiyorlamş satışına o fiyata cıkınca x1 daha mantklı gibi D: 87 bin lirayada 40 .000 bind temiz 2008 x3 satmışlar 4 5 ay önce . fiyat kıyaslamsnda isinize yarabilir.
  • Lance Rover 2.000 motor 2005 model seçeneklere bir bakın derim
  • Bahsettiğiniz araçlarını çoğunu geçen yıl test ettim ve sonunda ben X-Trail aldım. Şu anda çok memnunum. 20.000 km'ye geldi ve en ufak bir sorun yaşamadım. Yakıt tüketimi, iç konforu, çevreci özellikleri ve 2 haylaz çocuklu bir aile olarak hor kullanımımıza gayet güzel uyuyor.

Diğerlerini neden elediğimi anlatayım, belki yardımı olur.

Subaru forester en sempati duyduğum araçtı. Tahminimce uzun süre bu kadar keyifli bir araç (sürücü için) kategorisinde benim favorim olur. Benzinlisinin harcamasından çok şikayet var. Ülkemizdeki benzin fiyatlarını düşününce o keyif bana lüks geldi. O kadar para verince demeyin neredeyse 2 kat yakıt masrafı demek. Dizeli ise otomatik olmadığı için özellikle İstanbul trafiğinde çok zorluyor. Yüksek torklu bir motor ve dur kalk tam bir azap oluyor.

CRV ise güzel bir araç ama arazi özelliği neredeyse hiç yok. Asfalt cipi tanımı en uygun.

Tiguan - Bu kanayan yaram. İlk arabam olan 72 model 1302 S'den itibaren 78 Golf, 90 Golf, 98 Polo Classic, 2005 Passat ve 2008 1.4 TSI DSG Jetta kullanan bir kişinin ne kadar fanatik olacağını tahmin edersiniz. Ancak son arabamda yaşadığım sorunlar beni bu markadan şimdilik soğuttu. 45.000 km'deki aracımda şu ana akadar 1 turbo değişimi, 1 şanzıman değişimi, kronik yağ eksiltmesi, arka eminyet kemeri yuvasının kırılması gibi sorunlarla birlikte arkada oturanların konforsuzluğu mide bulantısı, arkada 3 kişinin oturamasındaki konforsuzluklardan dolayı ev arabası olarak x-trail aldık. Belkide şansıma kötüsü denk geldi yoksa öncekileri tepe tepe kullandım.

Captiva ve Hyundai kore malı olması sebebiyle uzak durdum. Dediğim gibi bizde araba hor kullanılıyor çocuklardan dolayı.

Freelander çok ciddi sorunlar yaşatıyor, tamirci dostlarım uzak durmamı istediler. Yoksa konfor ve lüks olarak en iyisiydi.

RAV4 CRV tarzı oldu artık, eski RAV4 değil.

Land Cruiser, Toureg, BMW bunlar farklı sınıflar. Kıyaslamak mümkün değil, ama daha fazla bütçem olsaydı alacağım araç Pathfinder/Patrol veya yan kuruluşu olan Infiniti olurdu kesin... Şu anda Nissan'dan o kadar memnunum...

Umarım alacağınız araçla mutlu olursunuz.

• Sayın joker evetg dediğiniz gibi 40-45 bin euro aralında 2008 den başlıyan modeller mevcut X3 lerde...Onların takipcisi olacağım...Yeni kasa çıkınca fiyatlarda düşme olacaktır zaten...Şu anda bile kosifler yeni kasa gelicek diye 69 bin euroluk x3 ü 60 bin euroya bırakıyor...

Saayın mozil aracınızı güle güle kullanın...Sanırım benim de sizin gibi 2 çocuğum olsa şu anda fazla düşünmez x Trail alırdım...o modele bir 10 yıl sonra bakarım sanırım...Bence emsalleri arasında ilk tercih edilecekler...Şu anda bir captiva ya binmedim, ısrar var, bineceğim, muhtemelen beğenmeyeceğim ama olsun.

Online ...2005 modellere kadar geriye gitmem sanırım...2008 altını pek düşünmüyorum....
  • X trail in diğer baktığım araçlar ile kendimce mukayesesi aşağıda olduğu üzeredir, konu ile ilgili katıldığınız ya da karşı olduğunuz konuları tartışabiliriz.

***Dizel sesi captiva dan biraz daha fazla içeri alıyor sanki...x3 te rahatsız etmemişti...
    ***Konfor hissi, Tiguan ve captivadan üstün, CRV den alt...x3 te konfor crv den alt, diğerlerinden üstün.
    ***Dizel otomatikte vites geçişi 1. ve 2. vites aralığında belirgin, sonraki vites geçişleri sarsıntısız. Captivanın vites geçişleri daha rahattı. X3 en rahatı idi.
    ***Ataklıkta tiguandan geride kalıyor, ancak crv ve captiva ile benzer...X3 belirgin derecede önde...
    ***Frens mesafesi uzun. Tiguanda görece kısa idi. Diğer muadilleri ile fark göremedim. X3 yine önde bence.
    ***Arka koltuk mesafesi ve tavan yüksekliği bence yeterli. Boyum 180. Arka koltukta en komforlu oturma pozisyonu bence CRv de.
    ***Tüketim ortalaması 9.5 oldu. Captivada 10.1 olmuştu. X3 te baya agresif kullanmıştım o da sanırım 10 a yakın çıkmıştı. Tiguan ı hatırlamıorum.
    ***İç kabin malzeme kalitesi iyi, rahatsız etmiyor. Captiva bu konuda biraz geride kalıyor. Tiguan az donanım ancak kalite hissi veriyordu. Crv ve X3 tatmin edici idi.
    ***En rahat konforlu koltuk yine Crv de.
    ***Donanım olarak tatmin edici, ufak tefek detaylar harici eksiği yok.
    ***Fiyat navigasyon eklendiğinde 95 e çıkıyor. Benzer motor seçeneği ve donanımdaki captiva 75 civarı. Yine benzer donanım ve motordaki tiguan 100 ün üstünde. CRv de 100 e yakın. x3 üst sınıfta.

• sayın virgaba, şu testlerinize rav4ü de alsanız ne güzel olur, selamla...

honda beni soğuttu, bahsettiğim gibi temmuza kadar crv yok gibi laflar ediyorlar, nisanda sipariş verdim, 3 ay bu kadar parayı vermek için sırada beklenir mi, prensip olarak bana yanlış geldi....
  • 2012 cr-vler 2000cc dizel ve otomatik geliyor, suv piyasasini salliycak bence...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.