Arkadaşlar eski sistemimi o/c yaparken harab ettiğimden şöyle bi sistem topladım, zaten eskimişti eskisi :D
i7 2600 (K serisi istemiyorum artık yapmam overclock :D ) MSI H61M-E33 bu anakartı seçme sebebim kullanmayacağım sata3 ve usb 3 bağlantılarının olmaması ve 1155 soketler arasında uygun fiyata sahip bir anakart olması G.Skill 2x4Gb RipJaws 1333Mhz toplamda 8gb ram bu ramleri seçme nedenimde hem 1.5v çalışmaları hem 1333mhz olmaları hemde soğutuculu olmaları
şimdi sistemin kullanılacağı yeri söylersem açıklayıcı olur +oyun için arada kullanacağım aşırı oyun meraklısı değilim +işlemciye ve ram e aşırı yüklenen uygulamalar ile çalışmaktayım +sistem uzun süreli hesaplamaları yapacağı için 7/24 açık kalacak +Xp64 bit sistemde çalışılacak
ayrıca ekran kartı olarakda eski sistemden x1900xtx var anakarttaki dahili ekran kartı ile bu kartın karşılaştırmasını yapabilir misiniz hangisi daha performanslı olur bunu merak ettim çünkü kartı alalı nerdeyse 5 sene oldu :)
merak ettiğim bir husus araştırdım ama bulamadım i7 2600 da bulunan hyper thread özelliği bu anakart tarafından destekleniyor mu ?
aslında işlemci olarak i7 2600 tercihim 4 çekirdek 8 thread işleme sebiyle bu nedenle 900-950 lira arasındaki bütçemin büyük bir kısmını kapsamakta,ramlrtinde en az 8gb olması gerekli,bu bağlamda kalan para ile çok büyük fiyat oynamaları olmadan başka bir kart , ram tavsiyeleriniz varsa sevinirim.
ilginiz için çok teşekkür ederim saygılar sevgiler.