İşlemci 7600x olacak ama anakartın düşük seviye olmasını istemiyorum biliyorsunuz amd 2 3 nesil daha aynı soketle devam edecek. Gelecekte işlemciyi yükseltmeyi düşünüyorum. Bu yüzden anakart kaliteli fp birşey olsun istiyorum. -Kasam büyük olduğu için mini atx istemiyorum. -Ram 32 gb olsun istiyorum ama pcyi %90 oyun için kullanıyorum, 32 fazla olur diyorsanız öneriyi 16gb şeklindede yapabilirsiniz. Sistem; Ekran Kartı: 3080ti SSD: 970 Evo Plus 500gb Psu: Corsair 1000w |
9K Bütçe ile AM5 Anakart ve DDR5 Ram Önerisi
-
-
-
-
bunlardan bi asus prime ele, tek cpu güç girişi var, ileride yeni bi işlemciye güç yetmeyebilir.
onun haricinde aşağı yukarı hepsi muadil. ufak-tefek farklar var. Kasa büyükse ve fazla sayıda kasa fanı varsa büyük boy anakart al. Tuf'ta wifi yok, diğerlerinde var.
hepsinde en az i m.2 yuvası var, kimilerinde 3 tane var.
artık parasına göre seç bence.
-
Metin Hocam sizce mag b650 tomahawk mı? pro b650-p mi? Aradaki 1000 tl farka değer birşey var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XxGGWPxx -- 3 Ocak 2023; 0:58:47 > -
Hocam hepsinin boylar aynı ben mag b650 tomahawk ve pro b650-p arasında kaldım ama aradaki farka değecek birşey bulamıyorum yani bir arkadaş mag daha geleceğe dönük olur demiştide hangi özelliğiyle olacak onuda göremiyorum. Valla çıkamadım işin içinden
-
Mag'de ram 6600mhz'e, pro'da 6400mhz'e potansiyel vermiş atla deve bi fark değil zaten amd işlemciler intel kadar ram frekansı istemiyor.
Mag'de ses yongası bi tık daha iyi.
Başka da kayda değer bi fark yok.
-
Güç devrelerine biraz baktım da Tomahawkda 80 amper mosfet kullanılmış, Pro da 75 amper. Bariz bi fark yok yani.60-65 amper olsaydı, Tomahawk ı al derdim. Ama pro'da bu değerler ile ,işinizi ilersi içinde görür. Boşuna 1000 tl fazla verme.
Zaten bu işlemciyi kolay kolay eskitemiyeceksin.
-
650 yonga setli anakart alacaksanız sonunda mutlaka E takısı olan bir ürün alın bu pcie 5 desteğini gösterir şu anda pcie 3 ile nvme ssd ile maksimum 3500 mb sn alırken pci 4 de 7500 mb sn ve pcie5 ile 14000 mb sn çıkıyor ekran kartları için de ay nı şeyler geçerli bence amd ye yatırım yapıyorsanız en önemli parça anakart 5 yıl kullanacaksınız en az
-
Hocam bende isterim onlardanda baya pahalı ya bütçeyi çok aşıyor maalesef.
-
pci gen farkı dosya aktarımında kendini belli eder de, ekran kartlarında yok öyle bi durum; mevcut gpu teknolojisi o bant genişliğini kullanabilecek düzeyde değil henüz. 4090'da bile pci 3 - pci 4 arasında fark neredeyse yok, kaldı ki pci 5'te olsun.
-
zaten biz bu sistemi 5 yıl kullanmak üzerine kuruyoruz ekran kartı teknolojisi şu an pcie 3-4 için çalışıyor 5 e çalışmadı zaten çalıştığındaki hızlar inanılmaz olacak onu söylemeye çalışıyorum sonuçta şimdi kuracağın sistemde ekran kartına para vermek yerine ben anakarta verme tarafndayım gelecekte ekran kartına alt yapı uygun olduğunda çok daha uygun kartlar alabilirsin bence
-
Şimdi daha iyi anladım hocam. Ama ekran kartını yeni almıyorum elimde var. Konuda istediğim parçalar bozulduğu için mecburum almaya.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X