şimdi gördüm sinerjiye göre bu sanki daha iyi sinerji nerdeyse 100k oldu önerileriniz için teşekkür ederim ikisinede bakıp karar vereceğim |
90000tl sistem toplama tavsiye (3. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Ayri ayri olmasin diye boyle onerdim,
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
İşlemci AMD ; Ryzen 7950X veya 7950x3d
Anakart AMD ; X670 yongalı pcıe 5.0 m.2
Bellek ; EXPO, 32GB (2x16GB), 5600/6000Mhz
İşlemci Soğutucu ; sıvı, 360mm
SSD Sabitdisk ; PCI-e 4.0, 2TB
Kasa ; E-ATX (PSU yok), 360mm radyatör destekli
PSU ; PCIe 5.0 (ATX 3.0) uyumlu, 750W 80plus, modüler
Ekran Kartı ; GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB (700W)
son yorumlarına göre
-
soğutucuyu göremedimde soğutucu olarak ne alınabilir? msi mag corelıquid m360 argb 360mm bu yeterli olurmu?
-
anladım peki birşey soracağım ramde amd lerde 6000mhz üzerinde bir problem varmı yoksa GSKILL 64GB (2x32GB) TRIDENT Z5 SİYAH DDR5 6400MHz CL32
bu iyimidir?
-
ram bu olsa problem olurmu GSKILL 64GB (2x32GB) TRIDENT Z5 SİYAH DDR5 6400MHz CL32 amdlerde bir problem varmı yoksa?
-
İşlemci kendi soğutucusuyla geliyorsa belki o yetebilir. Ama düzgün performans için yine 3000TL ve üzeri sıvı sogutma gerekebilir. Ayrıca sıvı soğutmada RAM iyi soğumuyor. Ona overclock yapılacaksa ek sogutucu da RAM icin gerekir.
Ayrıca işletim sistemi eklemeyi unuttum. Belki eski sistemden taşırsınız.
Ram 32GB bu arada. CL32.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 30 Aralık 2024; 22:6:1 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
6000-6400 ideal
XMP'li bellek kitleri, Intel sistemleri için tasarlanmış otomatik bir bellek hız aşırtma ayarıdır,
EXPO'lu bellek kitleri, hız aşırtma için AM5 soket Ryzen işlemcileri destekler
-
GSKILL 64GB (2x32GB) TRIDENT Z5 SİYAH DDR5 6400MHz CL32 bu ram sıkıntı yaratırmı yani?
-
sıkıntı olmaz ama EXPO olması daha iyi
Soket AM5 için AMD Ryzen™ İşlemciler için AMD EXPO™ Teknolojisi
-
-
-
merhaba tekrar yine bi soruylayım normalde kasa ekstra alıcaktım onun yerine kasayı bunu yapsam bu şekilde sistem yapabiliyorum fakat bu kasa sizce idarelik olurmu?
-
Kasa ozellik olarak iyi, icindeki psu da b tier psu gex850.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 1 Ocak 2025; 9:15:2 >
N201 de yazmis zaten , herseyiyle guzel bir sistem olmus gule gule kullan. rtx 4080 super aliyorsun madem 5xxx serisi ile degistirmene de gerek yok. 5 yil sorunsuz goturur ust seviye oyunlarda.
-
anladım önerileriniz için ve herşey için teşekkür ederim
-
tekrardan önerileriniz için teşekkür ederim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X