Zibro 1735 12lik inverter al keyfine bak.Fiyatta süper,cihazda süper.
sonunda Mitsubishi Electric - MSZ-HC35VA aldım.teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: sit
HC serileri iyi değil keşke GE serisi alsaydın tam inverter görevi yapamıyor onlar neyse hayırlı olsun.
aralarında 400 civarı fark var.alamam.umarım çok elektrik yakmaz.
quote:
aralarında 400 civarı fark var.alamam.umarım çok elektrik yakmaz.
ELEKTRİK YAKMA OLAYI DEGİLDE O SERİ KLİMA SORUNLU DENİYOR
Adana'da ikamet ediyorum yatak odamda 9000btu sharp inverter klima mevcut. Odanın metrekaresi siziki ile aynı sayılır. Isıtmasından da soğutmasından da elektrik faturasına olan yansıyışından da çok memnunum. Şiddetle tavsiye ederim.
Aynen katılıyorum,bu model Mit.Elect. yakışmıyor zaten
quote:
Orijinalden alıntı: eina
quote:
HC serileri iyi değil keşke GE serisi alsaydın tam inverter görevi yapamıyor onlar neyse hayırlı olsun.
mbirol arkadaşıma aynen katılıyorum HC-GC serileri en ucuz çin malı klimadan bile daha kötü ısıtıyor.biraz fazla para verip FD serisi alacaksın.ben fd35'i 22 m2 odayı bu havalarda 19-20 derecede bile çok güzel ısıtıyor.bazılarına komik gelecek ama gerçekten öyle.bu arada önceki klimalarım gc serisiydi ve tam bir kabustu uzun uğraşlar sonucunda fd serileriyle değiştirdim
savaş bey nerden çıkarıyorsunuz gc serisi klimanın çin malı klimalardan kötü olduğunu . ben 12000 gc inverter kullanıyorum gayette iyi ısıtıyor. hemde inanmazsınız şuan mbirol arkadaşımdan aldığım bilgiyle 37 m2 kontrollü şekilde ılıtıyorum. kendiside belli bir alanı bu şekilde ısıtıyormuş ama benden biraz daha küçük onn alanı. (zamanında oraya daha büyük klima takmayı düşünmüş kendine danışmıştım.) mümkün olmayınca 17m2 antrede kaldı klima tam karşısında 10m2 banyoyu görüyor. solundada 10 m2 mutfak var. gece mutfağın kapısını kapatıyoruz. banyonun wc sini kullanıyoruz hiç titremeden evde dolaşabiliyoruz. ama yanlış tabi yaptığım. 24000 btu olmuş olsa bu alanda çok rahat olurdu korkusuzca kullanabilirdim ayrı mesele. ama siz nerden çıkartıyorsunuz ısıtmadığını anlamadım . hakverebilirm diğer yazılarınıza baktım.. ama montajda vs problem olmuş olabilir baya yazmışsınız. tabi sonuçta gc bir fd değildir onuda kabul ederim. ama diğer bölümü yanlış. insanın bazen işi ters gittimi en kaliteli cihazdan bile nefret ettiği anlar olabilir ben öyle tahmin ediyorum. size denk gelen cihazlarda montajdan vb durumlardan gözünüzde küçülmüşler.. ama ıstmıyor demeniz bana göre yanlış çünkü kullanıyorum..sizden birde şunu öğrenebilirmiyim. siz bir elektrik tasarruf cihazı almışsınız iş görüyormu.
quote:
Orijinalden alıntı: savaskalfa
mbirol arkadaşıma aynen katılıyorum HC-GC serileri en ucuz çin malı klimadan bile daha kötü ısıtıyor.biraz fazla para verip FD serisi alacaksın.ben fd35'i 22 m2 odayı bu havalarda 19-20 derecede bile çok güzel ısıtıyor.bazılarına komik gelecek ama gerçekten öyle.bu arada önceki klimalarım gc serisiydi ve tam bir kabustu uzun uğraşlar sonucunda fd serileriyle değiştirdim
tamam 1 cihazda problem olabilir anlarım ama 3 cihazdada aynı problem olabilirmi.montaj sırasında sadece vakumlama yapılmadı klimacı arkadşlar daha iyi bilir ama sadece vakumlamadan dolayı ısıtmama problemi olabilirmi.ekip gelip gazı boşaltıp tekrar vakumlama yaptı yine ısıtmadı.mutfakta gc25 vardı saat 10.oo da açmışlar klimayı 12.00 de yemeğe geldim eve hala ısıtmamış şimdi fd klimayla sadece 5 dakikada ısıtıyoruz.benim klima konusunda bilgim hiç yoktur sadece mitsubishi markanın klima konusunda çok iyi olduğunu sırf markasına güvenerek sipariş etmiş olduğum 2 tane toshiba daisekai rasb10 skvp klimayı iptal ettirdim.tanıdıklarımın evlerinde veya dükkanlarındaki yerli malı klimalar benim klimalardan daha çok sıcak üflüyor ve evleri ve dükkanları çok güzel ısıttığına şahit olmuştum benim klimalarda karşısına geçtiğimde beni üşütüyor sanki sanki ayaza yakalanmış gibi düşünün insan mercedes alır ama yolda tofaşa geçilir ya benim başıma bu geldi.gelen ekip ağız sıcaklığını ölçmeye geldiklerinde bırakın benim klimaları size 10 tane klima gezdirecem onların sıcaklığına bakın birde benim klimaların sıcaklığına desemde ekibi başka klimaları gezmeye ikna edemedim.sanki ekipte biliyordu benim klimaların ısıtmadığını ama bana birşey söyleyemiyorlardı.şimdi daha önceki yazılarımda üstü kiremitli bir evde oturuyorum diye yazdım herkes yanlış anlamış benim demek istediğim üstünde başka kat yok anlamındaydı.bilmiyorum sanki bana bu gc serilerinde fabrikasyon bir hata ne bileyim sanki kartlarında bi sorun var gibi.şimdi benim dediklerim yüzdeyüz doğru ve sırf kullanıcı görüşleri.nasıl gc serisini yerden yere vuruyorsam da fd serisini o kadar methediyorum.19 derceyle 22 m2 odayı hangi klima ısıtabilirki.tasarruf cihazını geri gönderdim tespitlerimde bir işe yaramadığını gördüm.
ilginç durum . sonuçta olabilir maldan tiksinme haricindede olabilir. sizede denk gelmiş olabilir. bir dolu etken olması gayet normal. kart problemi durumuda ıspatlanmış bir şey değil gc öncesi galiba ga inverter serisinde var deniyordu. denk gelme olayına inanıyorum. çünkü benim mitsubishide forumdaki bir iki arkadaşın sorununa benzer sorun var cereyandan dolayı diyorlar genel olarak burada yazanlar. bizdede cerayanın dengesizlik sorunu var . denk gelme sorunu dedimya bendekide sizin gibi kötü kısmetmi desem...daikindede öyle bir problem yaşadım . sizde tedaşta çalışıyorsunuz . bana tedaştan dediler sizin klimalarda problemvar . gerçekten daikinin iç ünitesinde problem çıktı daikin iç üniteyi değiştirdi klasik bir cihaz . TEDAŞ BUNU KAR BİLMESİN YANLIZ. YAZICAM AZ SONRA. yazıyı dikkat için büyüttüm yanlış anlama olmasın. mitsubishi de o sorunun çok daha hafif seyreden bir durumu var. klimam incelendi mitsubishiden gelen servis merkez servismiş gökhan bey . durumu birebir tespit edemedik anca anlatımım sonucu. aynı durum bizdede mevcut ve sizin klimadan daha eski ama merak edilecek bir durum değil kaç yıldır çalışıyor korkunuz olmasın biz burdayız dediler. gerçekten mitsubishi electric bu konuda çok titiz ben bu forumda birkaç kişiyle yazıştım. çok daha eski klimalarının sorunlarını dahi düzelttiler. bunlarada güvenerek ok dedim. ama ısıtmasında hiç bir sorun yok bendeki gayet iyi ısıtıyor .
ama sizin tedaştan çok şikayetçiyim yalan söylüyorlar açıklıycam size.. şikayet var sitesinde benzer şikayetlere dahi dönmemişler. daha doğrusu hiç bir şikayete dönmemişler . resmen biz yaptık oldu tektarflıyız diyorlar. bakın klimacıların dedikleri yüksek değil düşük voltajdan kork bu ne kadar yükselsede 240 ı geçmez diyorlar ve buna göre opsiyonlu üretilmiştir diyorlar makineler genel olarak. ama benim voltajlarım gece 246 volta kadar makinenin denkliği sağlanmış bir cihazla ölçüldü. bunları tedaşa bildirdim gelip 3-4 kez gece dahil olmak üzere voltajınızı ölçtük şeklinde cevap verdiler. gece en fazla 234 ile 236 volt ölçüldü durum normaldir dediler.. peşi sıra hiç korkmadan daikindeki problem daha yüksek olduğu için gelen maili aynen gönderdim . ve sonuçta eve kayıt cihazı bağladılar bir ay durdu . birsabah ani bir şekilde cihazı alıcaz lütfen evden ayrılmayın diye aradılar ve aldılar . aradan 10 gğün falan geçti benim testler neoldu dedim cihazı götürdükleri yerde cihaz patlamış. ama doğru ama yanlış çünkü dedim ben onlara ancak sizin cevabınızla ben tedaşa mahkeme açabilirim demiştim. kızdım tabi istediğiniz zaman gene getirir bağlarız dediler. ve iç ünitemi değiştiler bakın şimdi iç ünitede sorun yok . düşemedim tekrar peşlerine hatta eski kumandam onlarda servisçi arkadaş istediğin zaman alo de getiri değiştirim dediler . yeni kumandanın plastiği biraz sorunlu olduğu için. yani üstte büyük yazdığım bölüme göre tedaş haklı çıkmış gibi gözüksede ben bu 246 volta çıkan görüntüleri birebir hem videoya çektim hem fotosunu aldım. mbirol arkadaşımıza bile gönderdim oda sinir oldu. bukadarmı olur yahu dedi . ama tedaşa tekrar gönderemedim. çünkü ağır hastalık durumları var ve devam ediyor. baya bir zaman kazanmış oldu tedaş ama her şeyim belgeli .. ne kadar nuh diyip peygamber demeseler ve tek taraflı olsalarda. tek kazançları millet uğraşamıyor. çünkü millet ülkemizde ancak karın tokluğuna çalışma durumunda . normal bir insanın dahi deletimiz nekadar sağlık sorunları düzeldi desede, bir hastaneye gidip muyene tahli tekrar tahlil gösterme süresi 3 gün . birde kontrolü öğelden sora yapıcaz gidn bildiğiniz yere şiakyet edin durumu yokmu.. düzelmiş ya sağlık sorunları.. özel şirketler bunu nasıl bilinçli, yapıyorsa devlet çok daha iyi nufuzunuda katarak kullanıyor bu durumları. hele bayan bir memura denk geldiyseniz kraldan çok kralcı ve dominant, kaçacak delik bile ararsınız affedin çenesinden. çünkü üste çıkmayı kar bilirler.. tabi bu yazıdan mitsubishide kendine pay çıkartmasın. siz nekadar açık yazdıysanız bende aynı açıklıkla yazdım. sorunlar çok çeşitli olabilir size geçmiş olsun şimdi rahatsınız, güle güle kullanın klimalarınızı . elektrik tasarruf cihazınıda iyiki geri vermişsiniz milleti düpedüz kadırma maksatlı en pahalısı bile..
quote:
tamam 1 cihazda problem olabilir anlarım ama 3 cihazdada aynı problem olabilirmi.montaj sırasında sadece vakumlama yapılmadı klimacı arkadşlar daha iyi bilir ama sadece vakumlamadan dolayı ısıtmama problemi olabilirmi.ekip gelip gazı boşaltıp tekrar vakumlama yaptı yine ısıtmadı.mutfakta gc25 vardı saat 10.oo da açmışlar klimayı 12.00 de yemeğe geldim eve hala ısıtmamış şimdi fd klimayla sadece 5 dakikada ısıtıyoruz.benim klima konusunda bilgim hiç yoktur sadece mitsubishi markanın klima konusunda çok iyi olduğunu sırf markasına güvenerek sipariş etmiş olduğum 2 tane toshiba daisekai rasb10 skvp klimayı iptal ettirdim.tanıdıklarımın evlerinde veya dükkanlarındaki yerli malı klimalar benim klimalardan daha çok sıcak üflüyor ve evleri ve dükkanları çok güzel ısıttığına şahit olmuştum benim klimalarda karşısına geçtiğimde beni üşütüyor sanki sanki ayaza yakalanmış gibi düşünün insan mercedes alır ama yolda tofaşa geçilir ya benim başıma bu geldi.gelen ekip ağız sıcaklığını ölçmeye geldiklerinde bırakın benim klimaları size 10 tane klima gezdirecem onların sıcaklığına bakın birde benim klimaların sıcaklığına desemde ekibi başka klimaları gezmeye ikna edemedim.sanki ekipte biliyordu benim klimaların ısıtmadığını ama bana birşey söyleyemiyorlardı.şimdi daha önceki yazılarımda üstü kiremitli bir evde oturuyorum diye yazdım herkes yanlış anlamış benim demek istediğim üstünde başka kat yok anlamındaydı.bilmiyorum sanki bana bu gc serilerinde fabrikasyon bir hata ne bileyim sanki kartlarında bi sorun var gibi.şimdi benim dediklerim yüzdeyüz doğru ve sırf kullanıcı görüşleri.nasıl gc serisini yerden yere vuruyorsam da fd serisini o kadar methediyorum.19 derceyle 22 m2 odayı hangi klima ısıtabilirki.tasarruf cihazını geri gönderdim tespitlerimde bir işe yaramadığını gördüm.
evet şimdi rahatım ama bu rahatlık bana ekstradan 800 liraya maloldu. hepsi satıcıların kalleşliği bu dünyanın çivisi çıkmış.bana gc serisi klimanın toshiba rasb10 dan daha az yakacağını söyleyip beni kandıran ticaret ahlakına uygun davranmayan satıcılar. toshibanın 5,1 cop değeri varken bana verdiği klimaların cop değeri 3,3 mü 3,6 mı bilmiyorum ve bana toshiba 100 watt yakarsa bizimki 50 watt yakar deyipte beni kandıran satıcılar onları allaha havele ediyorum.ben tabi o zamanlar cop nedir eer nedir btu nedir anlamazdım.iki klima alacaktım toshiba ikisi 4500 tl tutuyordu.mitsubishi satan yere 4bin kusur liraya 3 adet klima sattı.bizde düşündükki madem aynı yakıyor 2 adet alacağımıza 3 adet aldık.fd serileriyle değiştirmek kolaymı oldu sandın klimaplus ı ara bayiyi ara derdini anlat derken tam klimaları kıracaktım ki(herkes şaka sanıyor gerçekten kırıp satıcının dükkanının önüne bırakacaktım.ne olurdu 4bin kusur lira kaybettim diyecektim) 800 lira ekstra daha para vererek artı fd klimaların fiyatlarınıda eklersek 8000 liraya maloldu.ne güzek değilmi 4500 liraya toshiba klima alacakken 8000 liraya klima almış oldum ve o 8000 lirayı ödeyene kadar canım çıktı hepsinden allah razı olsun.komedi gibi değilmi ben para babası değilim bir devlet memuruyum bir klima alalım 2bin kusur liraya derken hadi sıkışalım iki klima alalım dedik bakın nerlere geldik.
esas siz satıcıları kendinizmi sanıyorsunuzda güveniyorsunuz. herhalde dünyanın çivisi çıkmış. malesef en büyük sermayesi insanın acıda olsa kimseye güvenmemesi. sizin hatanız çok fazla araştırmadan satıcıya güvenmek olmuş . bir taraftan kendiniz düşmüşsünüz kızmayın ama kendi düşen ağlamaz. ortam böyle ben o yüzden ne alırsam alim ses kayıt cihazı ile dolaşıyorum yiyosa yalan söylesin sona burunlarından getiriyorum. ama aslında okadar fark verip o klimaları değiştirmekle çok büyük bir kar elde etmiş değilsiniz. takmışsınız birazda. ama boş verin kafanız rahatlamış. bundan sonrası keyfini sürmek kalıyor . ne yapıcaksınız insanlar böyle . dedim ya size işte tedaşın davranışları ortada ne yapabilirsiniz devlet bu şekilde davrandıktan sonra. bir kurum çalışanı olarak bana siz haklısınız bile diyemezsiniz . gerçekler malesef acı işte arkadaşım. ama canınız sağ üzülmeyin daha fazla.. bundan sona sizde benim gibi cihazla dolaşın harbiden kişinin suratına vurmak çok zevkli oluyor. inkar ediyorlar ya dediklerini ya bakalım demişmisin dememişmisin sonra kıvırmalarını izlemek büyük zevk. çevre size boşver kendinini üzme deli olacaksın desede. sizde hiç yoktan yalancı ve iki yüzlü değilim 3 kuruş kar için alçalmıyorum hakkımı arıyorum diyorsunuz.
quote:
evet şimdi rahatım ama bu rahatlık bana ekstradan 800 liraya maloldu. hepsi satıcıların kalleşliği bu dünyanın çivisi çıkmış.bana gc serisi klimanın toshiba rasb10 dan daha az yakacağını söyleyip beni kandıran ticaret ahlakına uygun davranmayan satıcılar. toshibanın 5,1 cop değeri varken bana verdiği klimaların cop değeri 3,3 mü 3,6 mı bilmiyorum ve bana toshiba 100 watt yakarsa bizimki 50 watt yakar deyipte beni kandıran satıcılar onları allaha havele ediyorum.ben tabi o zamanlar cop nedir eer nedir btu nedir anlamazdım.iki klima alacaktım toshiba ikisi 4500 tl tutuyordu.mitsubishi satan yere 4bin kusur liraya 3 adet klima sattı.bizde düşündükki madem aynı yakıyor 2 adet alacağımıza 3 adet aldık.fd serileriyle değiştirmek kolaymı oldu sandın klimaplus ı ara bayiyi ara derdini anlat derken tam klimaları kıracaktım ki(herkes şaka sanıyor gerçekten kırıp satıcının dükkanının önüne bırakacaktım.ne olurdu 4bin kusur lira kaybettim diyecektim) 800 lira ekstra daha para vererek artı fd klimaların fiyatlarınıda eklersek 8000 liraya maloldu.ne güzek değilmi 4500 liraya toshiba klima alacakken 8000 liraya klima almış oldum ve o 8000 lirayı ödeyene kadar canım çıktı hepsinden allah razı olsun.komedi gibi değilmi ben para babası değilim bir devlet memuruyum bir klima alalım 2bin kusur liraya derken hadi sıkışalım iki klima alalım dedik bakın nerlere geldik.
cihazdan memnunum ısıtıyor,ay sonunda faturaya bakacağız.
antakyada 2 yil bulundum. geceleri sicaklik 5 dereceden asagi hic dusmedi. dediginiz buyulukte bi odaya arcelik 7000 btu klima bile yeter. fakat yatak odasi olacagi icin sese hassassaniz bi japon( toshiba-mitsubishi) almanizi tavsiye ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme