Şimdi Ara

91\1 ŞUBAT 2011'DE ASKERE GİDECEKLER (87. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.846
Cevap
0
Favori
123.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ısparta eğirdir 91/1 DH vatan fedaileri geliyoo.bekle bizi
  • quote:

Orijinalden alıntı: dj_v6

ısparta eğirdir 91/1 DH vatan fedaileri geliyoo.bekle bizi

Sen ne zaman muayene oldun ? Kasımın ilk haftasında muayene oldum kütük 91/2 gönderiyor sence gidermiyim ?
  • Beyler acemilğe giderken bişey götürecekmisiniz ?

Benim gibi sadece kimlikle gidecek olan varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: LsR

Beyler acemilğe giderken bişey götürecekmisiniz ?

Benim gibi sadece kimlikle gidecek olan varmı

Yorummmm .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi G.Sahin -- 26 Mart 2011; 11:46:20 >
  • mağdur olmayacaksında onları gidince dolaba koyuyosun ve 2 günde kayıp.. yani üst devreler uçuruyor..

Bikaçı şuan askerde olmak üzere 5-6 tane arkadaşım askerliğini yaptı.. Hepsi hepsinin söylediği tek şey ; hiçbirşey götürme..

İçerde de satılıyormus zaten bütün ihtiyaclar.. Ordan kullan ve at dediler..
  • quote:

mağdur olmayacaksında onları gidince dolaba koyuyosun ve 2 günde kayıp.. yani üst devreler uçuruyor..

Bikaçı şuan askerde olmak üzere 5-6 tane arkadaşım askerliğini yaptı.. Hepsi hepsinin söylediği tek şey ; hiçbirşey götürme..

hırsızlık konusuna cok takılıyor ve körü körüne yorum yapıyorsunuz...
    sonucta senin ve benim gibi binlerce asker var orada;sen olsa yapar mısın öyle birşey

ayrıca birşey götürmeme konusnda hem fikiriz;en akıllı olanı yaparsın

• quote:

Orijinalden alıntı: oktayd

quote:

mağdur olmayacaksında onları gidince dolaba koyuyosun ve 2 günde kayıp.. yani üst devreler uçuruyor..

sonucta senin ve benim gibi binlerce asker var orada;sen olsa yapar mısın öyle birşey

Hocam pek takip edemedim.. Sen askerliği yaptın mı yoksa 91/1 mi gidiyorsun sende ?

• quote:

quote:

quote:

Hocam pek takip edemedim.. Sen askerliği yaptın mı yoksa 91/1 mi gidiyorsun sende ?

87 dogumlu olarak okulu yarıda bırakıp 88\4 olarak gittim.Askerde kazandıgım üniversiteye devam etmekteyim

• Birşey götürmeme konusunda hem fikiriz yazmışssında.. Sende hazırlık yapıyorsun sanmıştım

Evet bişey götürmeyi düşünmüyorum.. bide bu şafak nasıl geçecek onu hiç bilmiyorum
  • quote:

quote:

Dolap kurcalayanlar mı var, bu dolaplar kilitlenmiyor mu? Niye hiçbir şey almadan gidilsin ki, ben ne ihtiyacım varsa alırım yanıma.. Kişisel bakım, fazladan çorap iç çamaşırı hatta sabun şampuan..

• quote:

Orijinalden alıntı: fuckulteli

quote:

quote:

Dolap kurcalayanlar mı var, bu dolaplar kilitlenmiyor mu? Niye hiçbir şey almadan gidilsin ki, ben ne ihtiyacım varsa alırım yanıma.. Kişisel bakım, fazladan çorap iç çamaşırı hatta sabun şampuan..

kardeşim toplumda hırsıza nasıl davranıyorlarsa orda da öyle davranırlar.benim acemi birligimde sadece askım calında yada kayboldu.tam olarak anlayamadım.

sonucta orda kim kime göz yumacak zaten koğuş olarak birbirinizi tanıyor olacaksınız.hırsızlk olaylarına büyük tepkiler gelir zaten...
    hee olmaz olmaz senin basına gelir hiçte belli olmaz yani..

ayrıca corap iç çamasırı zaten orda satılmakta.eger cok istedigin birşey olursa carsıya cıkan askerlerden isteyebilirsiniz..

cok ufak bi bavulla gidebilirsiniz onu da sivil eşyalarınızı koymak icin kullanırsınız.

LsR:şafak konusunu hiç dert etme.emin ol acemi birligi cok güzel ve komiktir

• hayırlısı ya.. gidelim görecez komik ve güzel mi ufak bi bavul demişssin siviller için.. zaten onuda orda veriyolarmış sivilleri koyup direk depoya gönderiyorlarmış..
  • quote:

hayırlısı ya.. gidelim görecez komik ve güzel mi ufak bi bavul demişssin siviller için.. zaten onuda orda veriyolarmış sivilleri koyup direk depoya gönderiyorlarmış..

bende hayvan gibi bi bavul götürdügüm icin o durumları bilmiyorum acıkcası
    ama büyük ihtimalle veriyorlardır.
  • quote:

kardeşim toplumda hırsıza nasıl davranıyorlarsa orda da öyle davranırlar.benim acemi birligimde sadece askım calında yada kayboldu.tam olarak anlayamadım.

sonucta orda kim kime göz yumacak zaten koğuş olarak birbirinizi tanıyor olacaksınız.hırsızlk olaylarına büyük tepkiler gelir zaten...
    hee olmaz olmaz senin basına gelir hiçte belli olmaz yani..

ayrıca corap iç çamasırı zaten orda satılmakta.eger cok istedigin birşey olursa carsıya cıkan askerlerden isteyebilirsiniz..

cok ufak bi bavulla gidebilirsiniz onu da sivil eşyalarınızı koymak icin kullanırsınız.

LsR:şafak konusunu hiç dert etme.emin ol acemi birligi cok güzel ve komiktir

O bavul içine koyamaz mıyız eşyaları onun kilidi falan vardır, birde dolapların kilidi olmuyor mu? Siviller alınıp depoya veya başka bir yere mi konuyor. Oradan alırsınız demişsinizde don atlet buradan almak daha mantıklı gibi yer kaplayacak büyük şeyler değil sonuçta.

Birde zaten sanırım üst konuydu, askere giderken neler götürülmesi gerekiyor diye bir konu vardı, onların yanına iki tane don ve atlet eklesek sorun mu olur şimdi.

• Eşya almadan gidecek olan arkadaşlar umarım etimesgut zırhlı birlikler tümeninin dünyanın en büyük zırhlı tümeni oldugunu [ internet arastırma ] tabi bu tarihte buraya gidecekler için gecerli :D kendileri gibi yüzlerce askerinde ordan temin ederim düşüncesinde olabilecegini. teslim olacagı günde oluşacak kalabalıgı göz önüne alarak malzeme yetersizligi veya eksik malzeme verilmesi yada malzemelerin gec verilmesi gibi durumla karşılaşabileceklerini hatırlatmak isterim.

Ayrıca acemilik süresince kullanmıs oldugumuz iç çamasırlarının yıkanma problemiyle karşılasılabilecegi, acemilik süresince çarşı izni olmadıgından el aleme muhtac duruma düşme riskinin oldugu bir gerçektir.

ayrıca yukarda saydıgım malzemelerin yanında sizlere tevsiyem küçük sarı kilitlerden yanınızda bir kaçtane götürün. hem valizinizi kitlersiniz hemde botlarınızı...

26 Şubat ZPT Hayırlısı olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi G.Sahin -- 20 Şubat 2011; 2:44:56 >

• @G.Sahin
    Arkadaşım hep merak ettim botu nereye kilitliyoruz nereden kilitliyoruz, onunda mı yerini değiştiriyorlar?
  • quote:

@G.Sahin
    Arkadaşım hep merak ettim botu nereye kilitliyoruz nereden kilitliyoruz, onunda mı yerini değiştiriyorlar?

Valla arkadaşım ben nereye gidecegimi ögrendigim gibi araştırmaya basladım ve pek iç açıcı şeyler ögrenmedim.Askeriyede egitim veya disiplinden daha çok bu yerdegiştirme [ Hırsızlık] olayından canımın sıkılacagını düşünüyorum.

Botu bu bagcık deliklerinden birbirine kitliyceksin ki yeri degişmesin degişse bile kullanamasın gerçi onu alan adam kilittende kurtulur ama biz önlemimizi alalımda gerisi kader.

Şİmdi eger yanlış bilgi vermedilerse dolap kitlenmesi yasak ayrıca botların yatagın yanında durmasıda yasak.Bu durumda botuyla sorun yasayan arkadaş kendi botunu sana bırakıp senin botu alıyor. bizde bunu engellemek için botları kitliycez :)

Mesela ben Zırhlı peronel tasıyıcı şöför olarak gidiyorum orda degişmez ise.Ögrendigim kadarıyla aracında eksik parça ulunan kişiler ceza yememek için baskalarının sorumlulugunda olan araclardan eksik parçalarını tamamlıyor.

Bu arada sorumlulugumuza verilen arabanın herşeyinden biz sorumluyuz. herhangi bir eksik parça veya kaybolmalarda 1 haftalık hapis cezası yiyormusuz .[ askeriyenin kendi ceza evi ]

• 23 subat ankara etimesgut (M60) cavus olarak gidecez acemiye,hadı hayırlısı
  • quote:

@G.Sahin

Bizim arkadaş ranzanın altına kilitliyormuş.. geçenlerde birisi çalmaya çalışmış anında ışıkları açmışlar o elemanı tekme tokat dövmüşler..
    Direk komutana teslim etmişler..

#G.Sahin

Ben Burdur'a gidiyorum kardeş.. Ankara'da oturmama rağmen Etimesgut'da ki yer hakkında pek bilgim yok..
  • kimse botlarınıza bişey yapmaz arkadaşlar merak etmeyin :)

$ 64 ^^
  • 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.