Şimdi Ara

92/4 TERTİPLER BURAYA (YERLER AÇIKLANDI) (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
575
Cevap
7
Favori
44.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bişey soracam ben 93 elül doğumluyum ne zaman tecil etmem gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: 92\4

quote:

Orijinalden alıntı: |Mustafa|

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sağolasın kardeşim sıkıntı şurda tecili 2 ağustosda bozdurdum acaba çıktımı çıkmadımı karın ağrıda var o yüzden , film karışık biraz benim

bende 2 ağustosta bozdurdum tecili dostum
    92/4 a olarak EZİNE 3'ÜNCÜ J.EĞT.TB.K.LIĞI ' na gidiyorum

kanka varya çölde su bulmuşum gibi mutlu oldum ya çok sağol söylediğin için şimdi gel pazartesi gel gel gelll

Hakkında hayırlısı kardeşim çıkmasa bile vardır bir hayır de geç

zmir Deniz Er Eğitim Tabur Komutanlığı... İzmir'de Poligon'a gidiyorum... Bahriyeli oldum kardeşim :)

Şans işte kardeşim ben izmir'den gidiyorum sen yerime geliyorsun

Hayırlısı olsun sevindim dostum senin adına İzmir güzel yerdir

Manisalayım bende kardeşim bornovada okumuştum lise yıllarımı işimde bornovada izmir güzel ya denk geldi işte sadıcım bakalım hepimizin hakkında hayırlısı aga.

onu bilmiyorum kardeş gidince öğrenirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Thrbl

K.AĞAÇ 6.J.KOM EĞT.A.K.LIĞI/KIRKAĞAÇ selam millet, konuyu takip ediyordum sonunda üye oldum ..

aramıza hoş geldin tertip memleket neresi
  • kardeşim manisa kırkağaca gidenler beraber girelim gidelim en azından sıkıntı yaşamayalım acemilikte
  • quote:

Orijinalden alıntı: furby1907

dede044 mustafa arkadaşlar bende ezineye düştüm ne zamn teslim olucksnız :)

ben 22 sinde teslim olucam dostum son saate kadar direnmeyi düşünüyorum
    dede044 yavuz abiyle biraz önce konuştum 20 sine bilet bulabilmiş 21 inde teslim olcakmış.
  • bende 22sinde teslim olurm walla acelimiz yok sonucta dostum mail adresin facen faln varsa ekleylm de daha detaylı konuslm
  • quote:

hb tertip , nerde muhabetini çevirsem gideceğim yerin zor yer diye irkiliyor millet bari burda rahatça yazayım :) şimdide jandarma mı komando mu olucam heyecanı oldu o da şans işi galiba bilgisi olan var mı şubede istemiyorum demiştim ama sallıcaklarını sanmıyorum ??

hg kardeşim benim komandomu jandarmamı olacağın sinüsünde yazıyor olacak yanlış bilmiyorsam 1 ve 3. bölük komando 2 ve 4 de jandarma

• 85 Liyim anca Gidiyorum Okul Falan Derken Ankara Etimesgut Arkadaslar

https://www.facebook.com/fatih.gocmen.5
  • quote:

Orijinalden alıntı: goldplayer64

3 .P. Eğitim Tugayı. 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığı

BURDUR / MERKEZ

Tecilimi bozdurduktan sonra 1 yıl bekledim ve burdur merkez çıktı.
    UŞAKLI VARMI ARANIZDA ARKADAŞLAR
    BÜTÜN TERTİPLERİME HAYIRLI TEZKERELER ALLAHA EMANET OLUN....

Birde burdur 'da ne kadar acemi yaparız arkadaşlar ve oradan en çok dağılım nerelere oluyor bilgisi olan varmı ?

hayırlı tezkereler toprağım

• Sivas 5. Er Eğt. Tug. K.lığına düşen yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankaraharun

Sivas 5. Er Eğt. Tug. K.lığına düşen yok mu?

Tam olarak burasimi oluyor harun kardeşim ?
    5'İNCİ P.EĞT.TUG.K.LIĞI/SİVAS MERKEZ
    Bende oraya düştüm :) İletişime Geçelim Sivasa Düşen Herkez'le facebook.com/kalpsizboy

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iBasic -- 6 Kasım 2012; 23:50:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: furby1907

bende 22sinde teslim olurm walla acelimiz yok sonucta dostum mail adresin facen faln varsa ekleylm de daha detaylı konuslm

face den ekledim dostum
  • beyler giderken alacaklarınızı unutmayın derim ben arkadaşlar ben bi yerden alıntı yaptım umarım yararlı olur..

Kişisel Bakım

Tırnak makası

Küçük bir ayna: Koğuşta traş keyfi yaşatır.

Cebinizde taşıyabileceğiniz büyüklükte ıslak ve kolonyalı mendiller: Her derde deva

Cımbız: Bir çok işe yarıyor

Pilli traş makinesi: Lavabolarda kuyruk olacaktır. Pilli olursa şarj derdi de olmaz. Eğer kullanamıyorsanız traş takımınız. Köpük tercih edebilirsiniz.

Diş fırçası ve macunu. Diş fırçasını seçerken kendinden kılıfı olanlardan alırsanız daha hijyenik olur.

Kuvvetli bir el kremi. Neutrogena tavsiye edilir.

Genel bir nemlendirici krem. Ben Nivea'nın Body Milk inden almıştım. Kışın özellikle karasal iklime sahip yerlerde vücut kuruyor. Yazın da güneşten yanan cildi ferahlatıyor.

Güneş kremi. Mevsimine göre çok gerekli. Saatlerce arazide dikiliyorsunuz. Kulaklar ve burun su toplayıp acı veriyor.

Dudaklar için Nivea dudak kremi. Yaz kış gerekli.

Ayaklar için Scholl ayak pudrası ve spreyi: Her gece yatmadan ayaklar yıkanacak. İyice kurutulup pudralanacak. Sabahları da sprey sıkılıp bot öyle giyilecek. Botun içine de sprey sıkılabilir. Mantar ve ayak pişiği en sık rastlanan iş hastalığı. Ayaklar bütün gün botun içinde pişiyor. Özellikle sıcak mevsimde daha dikkatli olmak lazım.

Çeşitli boylarda yara bandı. Özellikle ayak için olanlardan da alın. Bot vurabilir.

Sandy nin cep tipi sıvı sabunlarından bulabilirseniz çok iyi olur. Her yerde kullanabilirsiniz.

Şampuan ve vücut şampuanı, naylon banyo lifi. Bütün bunları da bir plastik kutuya koyarsanız hepsi bir arada olur. Banyo lifini özellikle naylon alın. Diğerlerini kurutmak zor.

Deodorant: isteğe bağlı. Kime güzel kokacaksınız ki?

Lastik banyo tipi terlik. Tabanı çok ince olmasın. Su birikintilerinden sizi korusun.

Havlu kağıt, selpak ve tuvalet kağıdı. Her zaman yeteri kadarını dolabınızda hazır bulundurun. Çoğu tuvalette kağıt yok.

Havlular: banyo, yüz, ayak. (yüz ve ayak için ben daha çok havlu kağıt kullanıyordum. Normal havlular çok çabuk kirleniyor. Koyu renk tercih edebilirsiniz).

Plastik cep tipi kolonyalarından: Cebinizde veya dolabınızda bulunsun. Hem temizlikte hem de devrelere ikramda önemli bir yeri var.

Giyim – kuşam

Eşofman takımı. Pamuklu olursa iyi olur. Pijama da tercih edilebilir ama eşofman daha pratik. Paçaları lastikli olursa banyoda rahat edersiniz.

Bot için tabanlık

Bol miktarda siyah çorap. Uzun olursa iyi olur. Botun içine kaçmaz. Hatta botun üstüne kıvırabilirsiniz. Mevsime göre pamuklu ya da yün. Gideceğiniz yer çok soğuksa dağcıların giydiği termal çoraplardan alabilirsiniz.

İç çamaşırı. Genelde yeşil renkli. Denizciler beyaz giyiyor.

Mevsime göre termal içlikler. Dağ malzemeleri satan yerlerden bulabilirsiniz. Teri dışarı atıp kuru kalanları tercih ederseniz rahat edersiniz.

Kirli ve temiz çamaşır torbaları.

Yeşil yün eldiven (Kışın gidecekler için)

Boyuna asılan para kesesi: para, banka kartı, dolap anahtarını falan koyuyorsunuz.

Gidilen yere göre spor ayakkabısı. Benim birliğimde spor salonu vardı ve biz de faydalanabiliyorduk.

Aksesuarlar

Küçük bir çakı: çok işe yarıyor. Meyve soymaktan tutun da elbisenin atan dikişlerini kesmeye kadar.

Küçük çakmak: ip yakabilirsiniz, kepe düğmeyi yakarak tutturabilirsiniz

Tükenmez kalem, kağıt

Ben günlük tutmuştum sonradan okuyup gülmek isterseniz küçük bir defter götürebilirsiniz.

Siyah ayakkabı boyası. Ayrıca cilalı süngerler çok işe yarıyor. Her gün bot boyamaktansa süngerle silmek çok pratik.

Bulaşık eldiveni. Herkes bulaşık yıkadığından titizseniz götürün. Millet belki güler ama sonra imrenirler.

Kulak tıkacı: horlamalara karşı

Göz bandı: her koğuş karanlık olmaz. Bir de nöbetçiler ışık neyin yakarlar.

Küçük cep tipi el feneri: gece tuvalete, nöbete kalkarken çok rahat oluyor. Yine canınız sıkılır bir şey yazmak okumak isterseniz imdadınıza koşar.

Yastık kılıfı getiren bile gördüm. Bu size kalmış. Çarşafları falan yıkadıklarında hemen kurumuyor. O zaman çıplak yastığa baş koyacağınıza kılıfı kullanabilirsiniz. Ya da havlu koyulabilir. Kılıf kullanırsanız sabah çıkarmayı unutmayın yoksa yer değiştirir.

Bol miktarda çengelli iğne. İri olanları çarşafı yatağa sabitlemekte kullanabilirsiniz. Böylece her daim gergin durur. Sabahları düzlerken rahat edersiniz.

Ufak dolap kilitleri. Dolaba takmaya izin vermezlerse çantaya takarsınız. Bazı yerlerde bota da takmak gerekiyor.

Yanınıza vitamin, aspirin, soğuk algınlığı ilacı alın ama girişte beyan etmeyin. Çorapların içine falan saklayın ki görüp almasınlar. Askerde hastalanırsanız hiç adını duymadığınız ilaçlardan veriyorlar.

Küçük bir dikiş takımı. Bir iki iğne ve yeşil, siyah, beyaz ip. Üniformaların dikişleri çabuk atıyor. Benim bir çok arkadaş pantolonlarını ortadan patlattı.

Vatka: irili ufaklı birkaç tane. İlk amaçları bot vurmasın diye çorabın içinden topuk kısmına yerleştirmek. Ayrıca sabunlayıp temizlik elemanı olarak da kullanılabilir.

Küçük bir elbise fırçası: eğitim ne kadar ağır olur bilmem ama kışın illaki elbiseler çamur oluyor. Kamuflaja her zaman kuru temizleme yapacaksınız. Çamuru gece kurutup sabah fırçalayacaksınız.

Birkaç plastik elbise askısı

Plastik elbise torbası. Sivillerin üstüne geçirirsiniz.

Gidilen yerdeki bankada hesap. Banka kartı.

Telefon kartı. Bunlar da çeşit çeşit o yüzden gitmeden önce ön araştırma yapmakta fayda var.

Pille çalışan cihazlarınız için yedek pil.

Vazelin. Ne o hepinizin pis pis güldüğünü görür gibiyim. Vazelin diyip geçmeyin çok işe yarıyor. Ben botlarıma sürüyordum. Yumuşacık oluyorlardı.

Yasak Olan Ama Sokabilirseniz Sizi Rahat Ettiren Eşyalar

Eski bir cep telefonu: Hesapta yasak ama çoğu kişi de oluyor. Kimseye göstermeden kullanabilirsiniz. Kaptırmaya karşı içine hazır kart takabilirsiniz.

Küçük bir radyo: gece darlanırsanız ya da nöbette neyin güzel oluyor.

Çek at tipi bir fotoğraf makinesi. Hatıra resim için. Ben normal makine sokmuştum gerçi. Bazı yerlerde yasak. O yüzden normal makine riski almaya değmez.

• quote:

hb tertip , nerde muhabetini çevirsem gideceğim yerin zor yer diye irkiliyor millet bari burda rahatça yazayım :) şimdide jandarma mı komando mu olucam heyecanı oldu o da şans işi galiba bilgisi olan var mı şubede istemiyorum demiştim ama sallıcaklarını sanmıyorum ??

takma kafana tertip soylenenlere kulak asma abartılcak kadar degıl :) kırkağaç yeterli bilgiyi edindim.jandarma komando yu orda ayırıyorlar komandoluk yapmak kolay degıl lakin 1.75 ustu boy 70 75 kılo ıstıyordu sanırsam.Meslekciysen rahat edersın :)

meslekcı olmzsan süründürürler :D

• quote:

Orijinalden alıntı: JoseMaria28

quote:

takma kafana tertip soylenenlere kulak asma abartılcak kadar degıl :) kırkağaç yeterli bilgiyi edindim.jandarma komando yu orda ayırıyorlar komandoluk yapmak kolay degıl lakin 1.75 ustu boy 70 75 kılo ıstıyordu sanırsam.Meslekciysen rahat edersın :)

burak ben yaşadım başkan o zaman 6 yıllık bi fırmada 6 yıl boyunca ustabaşı olarak çalıştığıma dair bonservis var meslekde doğalgaz-su tesisat-kazan :)

• kardeşim bide bişe soracam sana şimdi ben kastamonudayım benim memleket kayseri sinüsü kayseriden mi alacam kastamonudan alamazmıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: mburakbural

quote:

K.AĞAÇ 6.J.KOM EĞT.A.K.LIĞI/KIRKAĞAÇ selam millet, konuyu takip ediyordum sonunda üye oldum ..

aramıza hoş geldin tertip memleket neresi

Lüleburgaz tertip eyvallah,
  • quote:

Orijinalden alıntı: JoseMaria28

quote:

anladım arkadaşım , boy 1.82 civarı 3 4 senedir vicut geliştirme ile uğraşıyorum aralıklarla sıkıyor bir yerde, ama bak meslek çıkışlıyım azıcık umut ışığı :D tekstil bölümü üniyi dondurdum artılayınca askerliğe geldi sıra kısmet diyelim apandist izimi falan gösterir yırtmaya çalışırım artık ama sende yapmıcaksan kim yapıcak tarzı gazlarlarsa gaza gelebilirim bilemiyorum :S

• şu bonservis mevzusunu tam açıklayabilir misiniz.
  • arkadaşlar bonservis i bilmeyenler için söylüyorum mesleginiz neyse eskiden çalıstıgınız weya çalışmakta olup ayrildiginiz işyerlerinizden imza & kaşe işleminizi halledıyosunuz.(Bonservisi nereden alıcam derseniz kırtasiyelerde satılır sorun werirler).

gazamiz mübarek ola :) sülüsü aldım 54 lirada yol parasi werdiler hadi hayırlısı
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.