Şimdi Ara

93/3 Ağustos Tertipleri Buraya (Yerler Açıklandı) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
411
Cevap
6
Favori
38.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HSA

Teslim ne zaman senin kardeş?

12 agustos 15 agustos arası
  • Durum şu; Adam tecilini bozduruyor ama 1 gidemiyor, 2 gidemiyor, 3 gidemiyor ve 4'e kalıyor. Sistem böyle işliyorsa tamam ama şubede çalışan memurlar düpe düz kişileri yanlış yönlendiriyor. Adam tecilini bozdurduğu gün bir sonraki dönem kesin gidersin diye bilgi alıyor. Adam kağıttaki muhtemelen yazan yeri atlayıp, şubedeki memurun ağzından çıkan kesin lafına inanıyor. Bir sonraki dönemde askere alınmama ihtimalinden bir haber bence haklı olarak. Ve yerler açıklandığında bir sonraki döneme kaldığınızı, bir sonraki dönemde kesin olarak askere alınacaksınız diyor. He sen bunu tecilini bozdurduğu gün aynı sözleri söylemiştin zaten. Ama o adamın bir sonraki dönem alınmayıp yine sonraki döneme kalma ihtimali var. Yani %50 - %50. Böylesine ciddi bir kurumda çalışan memurların kişileri tam olarak doğru yönlendirmemesi kişiyi zor duruma sokuyor. Başka forumlarda okuyorum adam kesin gideceğini bildiği için işinden ayrılmış ama yerler açıklanınca sonraki döneme kaldığını öğrenince düş kırıklığına uğruyor doğal olarak. O adama üç aylığına kimse iş vermez. Gideceğini bildiği için işinden ayrılıp, tazminatından vazgeçenler var. O adam başka döneme kalma ihtimalini bilse belki işine devam edecekti ve tazminatından olmayacaktı. Sonuçta bu forumda kısa dönem olarak giden arkadaşlarımız var, uzun dönem olarak giden arkadaşlarımız var. Herkesin gelecekte bir planı var. Askerlik iş hayatı için en büyük engel. Eksik bilgiler verip yanlış yönlendirmeleri kişileri zor duruma sokuyor. Bakıyorum bu forumda da iki dönem, üç dönem geçirip gidemeyen tecilliler var. Yani o adam tecilinin süresinin bitmesini bekleyip, kaçak durumuna düşebilirdi. Ve böylece o adam belkide 1 hafta içerisinde askere alınacaktı. Ödeyeceği cezada o adama dokunmaz eminim. Yani tecili bozdurup gitmek bir çok yönden zararı olabiliyor. Kaçak durumuna düşsen bilerek daha erken gideceğini bile bile. Yani öyle biliyorum ben yanlışta biliyor olabilirim. Buda mantıklı gelmiyor açıkçası. Askerde mantık aramayacaksın derler ya çok doğru o. Askere gidecek olan arkadaşlar hayırlı olsun. Sağ salim bitirip gelin. Allah hepinizi sonunda ailenize kavuştursun. Hayatınızda büyük bir yük üzerinizden kalkmış olacak. Ve önünüzü rahatça görebileceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meireles -- 25 Temmuz 2013; 1:31:28 >

• IÇ GÜV.EGT. VE TATB.MRK.K.LIGI 40'INCI P.EGT.A. 1'INCI P.EGT.TB. 2'NCI P.EGT.BL./ ISPARTA MERKEZ

Sevk Tarihiniz: 13/08/2013
  • Arkadaşlar ben 2 yıllık mezunuyum uzun dönem gitcem mart ayında tecilimi bozdurdum 12 ağustosta gel sülüsünü al demişlerdi bana o zmn. galiba şimdi celp tarihleri erkene alınmış acaba şuan belli olmuşmudur benimde nereye gideceğim? kısa dönemlerinkilerle aynı anda belli oluyomu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayatibebek

bana da izmir seferihisar jandarma muhabere er eğitim taburu komutanlıgı çıktı. nasıldır acep başka gide var mı ?

ben 87 doğumlu biri olarak 90/3 gitmiştim oraya. acemilik tabur, usta birliğimse merkezde ki askeri gazinosuydu ve paşalar gibi askerlik yaptım. meslekçi olarak gitmessen ki gitme 2 ay acemilik görürsün. 4 tane bölük vardı ve içlerinden en kötü olan bölük genellikle doğuya giderlerdi 4.bölüktü hatta onlara sürüngen bölük derlerdi :) aklına takılan şeyler varsa sor cevaplarım kardeşim, sevaptır :)
  • Meireles kullanıcısına yanıt
    bende aynı sorunla karşılaştım 93/1 olarak gidicem diye işten çıktım muayene olurken1.80 boy 91 kg gelmiştim 1 olarak gidemedim 2 de çıkmadı 3. olarak çıktı ama şuan 97 kilo'ym inşallah problem çıkarmazlar
    ULS., PER.OKL. VE EGT.MRK. EGT.A. 1'INCI
    ULS.EGT.TB./IZMIR GAZIEMIR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mydonesse -- 25 Temmuz 2013; 9:00:36 >
  • Ankara eylülde gidecekler silüsler ne zaman alınıyo bilgisi olan varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkerdi

quote:

Orijinalden alıntı: hayatibebek

bana da izmir seferihisar jandarma muhabere er eğitim taburu komutanlıgı çıktı. nasıldır acep başka gide var mı ?

ben 87 doğumlu biri olarak 90/3 gitmiştim oraya. acemilik tabur, usta birliğimse merkezde ki askeri gazinosuydu ve paşalar gibi askerlik yaptım. meslekçi olarak gitmessen ki gitme 2 ay acemilik görürsün. 4 tane bölük vardı ve içlerinden en kötü olan bölük genellikle doğuya giderlerdi 4.bölüktü hatta onlara sürüngen bölük derlerdi :) aklına takılan şeyler varsa sor cevaplarım kardeşim, sevaptır :)

orda nelere dikkat etmek gerek ? mesela ben şöyle yaptım keşke yapmasaydım daha iyiydi vs. dediğin şeyler oldu mu ? birkaç kişiyle daha görüştüm orası için oldukça iyi oldugunu söylediler doguya gidenlerde çok rahat vakit geçirdiğini falan söylediler.

• quote:

Orijinalden alıntı: erenfb1907

quote:

Orijinalden alıntı: nextmaster

quote:

Orijinalden alıntı: Dgkn_ngn

quote:

Orijinalden alıntı: nextmaster

quote:

Orijinalden alıntı: Dgkn_ngn

Kütahya Hava Eğitim Er Tugay Komutanlığı.
    Düşen varsa alıntılasın yabancılık çekmeyelim orada.

ÇOK SOĞUKMUŞ
    dört mevsim bir arada günü geç,irebilirsin abim yeni geldi askerden sayılır o anlattı :)

Abine verde klavyeyi anlatsın biraz bize reis :) angaralıyız biz ayaza, soğuğa alışığızdır.

Aklına takılan soru varsa sor hocam
    ben iletip dönüş yapayım size

benim var dostum...giderken yanımıza neler almamız gerektiğini sorarsan sevinirim...birde hangi bölük daha avantajlı orda inzibatmı erbaşmı muhafızmı yoksa hizmet erimi bunu sor sana zahmet :) sağol şimdiden...

bölük işini şansınaymış. 3 tabur varmış koskoca taburmuş 9 bin asker bu dönemde daha az olurmu aralık celbinde 9 bin varmış. er erbaş bölüğünün iyi oldugunu söylüyorlarmış
    mesleğine göre seni yönlendiriyorlar mesleğin avantajı önemli

inzibat bölüğü avantajlıymış ama onu sen belirlemiyormuşssun
    karizması varmış tipli adamlardan seçiyor az adam alıyorlar

abim usta birliğine MUGLA DALAMANA DÜŞMÜŞ

Bol dualarla gitsin dedi abim (neyse zaten korkutma çocugu zaten orda görecek dedi :D )

• biraz önce geldim şubeden. sevk evraklarımı ve 120 tl yol paramı aldım =) direk ayın 15 inde teslim olacaksın dediler. ne erken ne geç
  • traş bıçağı ile traş köpüğü dışında birşey götürmeyin..Hepsini çöpe atmak zorunda kalırsınız..bot kilidi filan hikaye botları kilitlemeye zaman bulamazsınız
  • biraz önce geldim bi zarfın içinde sevk evrağı var yol parası verdiler 16sına kadar teslim ol dediler.Isparta/Eğirdir
  • dünden önce kafamda hep yeşil vardı ama artık beyaz oldu =)
  • Arkadaşlar ben uzun dönem yapcam askerliğimi.. Acemi birliğim 3'ÜNCÜ J.EĞT.TB.K.LIĞI/ÇANAKKALE EZİNE ÇANAKKALE çıktı.. Burası hakkında bilgisi olan var mı? Nasıl bi yer acaba?. Bir de acemiliğini burada yapanlar usta birliğine nereye gönderiliyor?
  • ISPARTA / MERKEZ giden kac kişi var. istanbul yada kocaeli cevresinden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertugrulkose

Arkadaşlar ben uzun dönem yapcam askerliğimi.. Acemi birliğim 3'ÜNCÜ J.EĞT.TB.K.LIĞI/ÇANAKKALE EZİNE ÇANAKKALE çıktı.. Burası hakkında bilgisi olan var mı? Nasıl bi yer acaba?. Bir de acemiliğini burada yapanlar usta birliğine nereye gönderiliyor?

Tatile gidiyorsun doğu batı karışık gönderiyor asayiş
  • jackdaniels09 J kullanıcısına yanıt
    bizimde mavi bere be kardeşim:D
  • Silüs kağıdımda mu.özelliğinde ; KOMD.OT.BOM.AT.MNG.K yazıyor çavuş olucam sanırım :) bu nedir bilen varsa söylesin
  • melihikiz M kullanıcısına yanıt
    çok istedim valla ya jandarma filan çıksın diye ama olmadı maalesef =)
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.