Şimdi Ara

93/3 Ağustos Tertipleri Buraya (Yerler Açıklandı) (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
411
Cevap
6
Favori
38.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kedi Yiyen Fare

quote:

Orijinalden alıntı: ertugrulkose

Arkadaşlar ben uzun dönem yapcam askerliğimi.. Acemi birliğim 3'ÜNCÜ J.EĞT.TB.K.LIĞI/ÇANAKKALE EZİNE ÇANAKKALE çıktı.. Burası hakkında bilgisi olan var mı? Nasıl bi yer acaba?. Bir de acemiliğini burada yapanlar usta birliğine nereye gönderiliyor?

Tatile gidiyorsun doğu batı karışık gönderiyor asayiş

Bazıları acemilik 28 gün diyo bazıları 70 küsür gün diyo.. Meslek seçimlerine katılma diyolar ozmn doğuya gidermişim ve 28 gün acemilik yaparmışım falan herkes bişe diyo :D

• quote:

Orijinalden alıntı: hayatibebek

quote:

Orijinalden alıntı: darkerdi

quote:

bana da izmir seferihisar jandarma muhabere er eğitim taburu komutanlıgı çıktı. nasıldır acep başka gide var mı ?

ben 87 doğumlu biri olarak 90/3 gitmiştim oraya. acemilik tabur, usta birliğimse merkezde ki askeri gazinosuydu ve paşalar gibi askerlik yaptım. meslekçi olarak gitmessen ki gitme 2 ay acemilik görürsün. 4 tane bölük vardı ve içlerinden en kötü olan bölük genellikle doğuya giderlerdi 4.bölüktü hatta onlara sürüngen bölük derlerdi :) aklına takılan şeyler varsa sor cevaplarım kardeşim, sevaptır :)

orda nelere dikkat etmek gerek ? mesela ben şöyle yaptım keşke yapmasaydım daha iyiydi vs. dediğin şeyler oldu mu ? birkaç kişiyle daha görüştüm orası için oldukça iyi oldugunu söylediler doguya gidenlerde çok rahat vakit geçirdiğini falan söylediler.

benim şunu yapmasaydım daha iyi olurdu vs dediğim hiçbir şey olmadı çok şükür. birde askere gitmeden önce klasik bir laf vardır ne önde durucaksın ne arkada hah işte tam olarak bunu becerebilirsen gayet güzel bir askerlik yaparsın :) genel olarak için rahat olsun oradan doğuya gitsen bile ki benim zamanımda (%70 doğuydu) pek bir zorluk çekmessin.

• Sülüsü aldım 17 agustos teslim yazıyo. OERLIKON UÇS. RD. OPERATÖR YARDIMCISI yazıo sülüste ne ayak lan bu Sanırım uçaksavar operatör yardımcısı @DoGaN0047@Dgkn_ngn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skald -- 26 Temmuz 2013; 19:55:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nextmaster

quote:

Orijinalden alıntı: erenfb1907

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dgkn_ngn

quote:

quote:

Kütahya Hava Eğitim Er Tugay Komutanlığı.
    Düşen varsa alıntılasın yabancılık çekmeyelim orada.

ÇOK SOĞUKMUŞ
    dört mevsim bir arada günü geç,irebilirsin abim yeni geldi askerden sayılır o anlattı :)

Abine verde klavyeyi anlatsın biraz bize reis :) angaralıyız biz ayaza, soğuğa alışığızdır.

Aklına takılan soru varsa sor hocam
    ben iletip dönüş yapayım size

benim var dostum...giderken yanımıza neler almamız gerektiğini sorarsan sevinirim...birde hangi bölük daha avantajlı orda inzibatmı erbaşmı muhafızmı yoksa hizmet erimi bunu sor sana zahmet :) sağol şimdiden...

bölük işini şansınaymış. 3 tabur varmış koskoca taburmuş 9 bin asker bu dönemde daha az olurmu aralık celbinde 9 bin varmış. er erbaş bölüğünün iyi oldugunu söylüyorlarmış
    mesleğine göre seni yönlendiriyorlar mesleğin avantajı önemli

inzibat bölüğü avantajlıymış ama onu sen belirlemiyormuşssun
    karizması varmış tipli adamlardan seçiyor az adam alıyorlar

abim usta birliğine MUGLA DALAMANA DÜŞMÜŞ

Bol dualarla gitsin dedi abim (neyse zaten korkutma çocugu zaten orda görecek dedi :D )

Dostum iyide benim meslek yokki :D lise bittikten sonra üniye hazırlandığım için çalışmadım bi işte...meslek söylemeyezsek nolcak şimdi ? :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Crafting1337

Sülüsü aldım 17 agustos teslim yazıyo. OERLIKON UÇS. RD. OPERATÖR YARDIMCISI yazıo sülüste ne ayak lan bu Sanırım uçaksavar operatör yardımcısı @DoGaN0047@Dgkn_ngn

Hahaha :) o neymiş reis uzun dönem mi senin kısa mı? Bu arada bir kaç büyüğümden duyduğuma göre silüsü aldıktan 2 gün sonra teslim olmak gerekiyormuş var mı böyle bir şey yoksa eskiden kalma bir dava mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok öyle bir şey...ben aldım silüsü 14 ağustos yazıyor teslim tarihi...
  • xxadali kullanıcısına yanıt
    aynı yere düşmüşüz kardeşim. Benım de Isparta / Merkez 40 Alay.2'inci eğtm.taburu 2'ini Piyade eğtm. Bölüğü
    DÜZCE'den binecem ben 14 ağustos yolcuyum.
    Hayırlı teskereler.
  • 14 ağustos askerlik başlıyor 16sı son teslim 15 ağustos gecesi ısparta/eğirdir'e doğru yola çıkıyorum..Silüs kağıdımda KOMD.OT.BOM.AT.MNG.K yazıyor araştırdım , Komanda otomatik bombaatar manga komutanı yani çavuşuymuşum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Crafting1337

Sülüsü aldım 17 agustos teslim yazıyo. OERLIKON UÇS. RD. OPERATÖR YARDIMCISI yazıo sülüste ne ayak lan bu Sanırım uçaksavar operatör yardımcısı @DoGaN0047@Dgkn_ngn

Hahaha :) o neymiş reis uzun dönem mi senin kısa mı? Bu arada bir kaç büyüğümden duyduğuma göre silüsü aldıktan 2 gün sonra teslim olmak gerekiyormuş var mı böyle bir şey yoksa eskiden kalma bir dava mı?

kardeş silüste yazan formaliteden diyorlar oraya gidince ufak bi mülkattan sonra ne olacagını onlar belirliyormul bunu ögrendim

ve kardeş sanmıyorum silüsten sonra gün sonra teslim olacagını yanlışlık vardır

• hv.er eğt.tug.k.liği/Merkez çıktı Allah herkese kolaylık versin iyi insanlarla tanışmayı arkadaş kardeş olmayı nasip etsin peygamber ocağında.. :)izmirden başlar yolculuk kütahyaya :)
  • manisa / alaşehir ulaştırma taburuna gidicek olan arkadaşlar aklınızda takılı kalan soruları sorarsanız yardımcı olabilirim.
  • quote:

bana da izmir seferihisar jandarma muhabere er eğitim taburu komutanlıgı çıktı. nasıldır acep başka gide var mı ?

arkadaşım ben şuan izindeyim,acemi birligim 93/2 seferihisar jandarma muhabereydi.. Cok güzel bir yere gidiyorsun haberin olsun,dua et ki 1.ci bölüğe düşesin. Çok rahat bi 10 hafta geçireceksin orada,komutanların cok iyi,imkanların cok iyi. ögleden sonra eşofmanlısın.. akşam 5 den sonra serbestsin.İnternet cafesi var,erat gazinosunda masa tenisi,bilardo lig tv herşey mevcut.. Umarım 1.ci bölüğe düşersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doujane

quote:

arkadaşım ben şuan izindeyim,acemi birligim 93/2 seferihisar jandarma muhabereydi.. Cok güzel bir yere gidiyorsun haberin olsun,dua et ki 1.ci bölüğe düşesin. Çok rahat bi 10 hafta geçireceksin orada,komutanların cok iyi,imkanların cok iyi. ögleden sonra eşofmanlısın.. akşam 5 den sonra serbestsin.İnternet cafesi var,erat gazinosunda masa tenisi,bilardo lig tv herşey mevcut.. Umarım 1.ci bölüğe düşersin

herkes öyle diyor orası için zaten :) peki 1. bölüge düşmek için bizim yapabileceğimiz birşey var mı yoksa tamamen onlara kalmış birşey mi ? birde acemliği orda yaptın sanırım, daha sonra dağıtıma neresi çıktı sana ? seferihisarda eğitimini aldıgımız muhabere eğitimini dagıtımdan sonra gideceğimiz yerde mi kullanıyoruz yoksa orda bize muhabere dışında başka bir şeye mi yönlendiriyorlar ?

• Alti kisi olduk:-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzmir bucadan havacı çıkan var mı kütahya yolcusu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChikoBombare

quote:

Kütahya Hava Eğitim Er Tugay Komutanlığı.
    Düşen varsa alıntılasın yabancılık çekmeyelim orada.

Hocam teslim tarihin ne zaman
    ağustos / eylül ?

İzmirden hv.er eğt.tug.k.liği/Merkez (Kütahya ) varsa uyandıralım birbirimizi arkadaşlar özellikle buca dan gitcek olanlar varsa selektör yapsın inceden ;)
  • 3'ÜNCÜ P.EĞT.TUG. 58'İNCİ P.EĞT.A.K.LIĞI/BURDUR MERKEZ 9 Eylül gidiş
    Varda aynı yer iletişime geçsin benimle tanışalım şimdiden
    fb.com/syn.isik
  • İSKENDERUN DZ.ÜS K. DENİZ ER EĞİTİM ALAY K. gidecek olanlar ?
  • Benim Kuzen ezine de yaptı acemiliği. 70 küsür gün sürüyor. Şuan İstanbul/Silivri cezaevinde kendisi. Demesine göre çok rahatlarmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sercan_93

İSKENDERUN DZ.ÜS K. DENİZ ER EĞİTİM ALAY K. gidecek olanlar ?

benusta askerliğimi burada yapıyorum bu arada burası hakkında soru sormak isteyen arkadaşlar sorabilir...
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.