Şimdi Ara

939 pin anakarta 940 pin işlemci takmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

939 pin Asus anakartına, 940 pin - AMD ATHLON 64 X2 DUAL 6000+ 3.0 GHZ takmayı düşünüyorum, ancak 1 pin fazla olduğu için, işlemcinin bir ayağını kırmayı planlıyorum.

1 yıl önce bir forumda bu şekilde yaparak işlemcinin çalıştığını okumuştum ama bir türlü bulamadım.

Böyle bir şey deneyen var mıdır?

939 pin anakarta, 940 pin işlemcinin 1 pin'ini kırarak, güzel bir fanla çalıştırmal.(Zalman)

Teşekkürler.

Olmaz diye cevap aramıyorum, sadece deneyen varsa yorum bekliyorum, o okuduğum yerde işlemciyi bilgisayar görmüyor ama çalışıyor deniyordu???

• öyle birşey olamaz.fark sadece bacak sayılarında değil yani fiziksel değil.hadi kırdın bacağın birini taktın o anakart ddr1 destekli ama işlemcide ddr2 bellek kontrolcüsü var ne olacak?
  • yaff arkadaşım 50 liraya bir tane AM2 anakart alsana neden 80-90 liralık işlemciyi idam ediyorsun.

çalışsa neden 939 pin 940 pin olsun.soketler.
  • Anakart yenilenirse, yeni RAM ve hard-disk gerekir, hatta Zalman Fan yeni anakarta uyar mı bilmiyorum.

"çalışsa neden 939 pin 940 pin olsun.soketler. "

Her olmaz dendiğinde yapmasaydık, insanlık adım atamazdı...
  • iyi yap o zaman kardeş...neyi ispatlayacaksan artık...

RAM DDR2 değilse sıkıntı çıkar ama Asrock un bir modeli var DDR - PCI ex 16X AM2 soket olan ..forumda bir ara satan biri var5dı gözüme ilişmişti..

HDD sata da olsa İDE de olsa farketmez ikisinede uyar..fanlar uyar ( 754 -939 - 940 ) hepsi birbirine
  • Aslında kanıtlama amacım yok, niye üzerine böyle yazılıyor demen çok saçma geliyor, bende farkındayım olmayacağını, başında yazdım zaten olmazı değil, deneyeni arıyorum. Sonuçta bir ton overclock yapan var, hiç bir firma onaylamıyor. Neyse, teşekkürler bilgi için.
  • overclock konusu çok farlı. overclock'da mevcut fiziksel yapıya herhangi bir müdehale yapmaya gerek yok yazılım ile hallediliyor.

eski donanım parçalarının yeni parçalarla uyuşmamasının birçok sebebi olabilir. örneğin ddr2 ile ddr 1 arasında yapısal olarak çok fark yoktur fakat sahip oldukları çiplerin yazılımlarında ve malzemelerinde ciddi farklılıklar vardır. bu farklılıklar sayesinde bir önceki seriye göre daha yüksek hızlar elde edilir daha iyi iletkenler kullanırsanız daha az elektrik ile daha yüksek performans sağlarsınız gibi. bu küçük farklılıkları farketmeniz için de her seride çentikler farklı yere alınır. 989 yerine 940 pin kullanılması da bu sebeptendir. işlemci mimarilerinde fark yaratan üretim boyutlarıdır. daha küçük üretmediğiniz sürece malzeme kalitesi ve yazılımı ile oynar voltaj yükseltir ön belleği yükseltirsiniz.

dolayısıyla yeni bir seri işlemci çıktığında modeller arasında ön bellek boyutu farkı çalışma voltajı farkı ve nadiren iletken malzemesi kalitesi farkı bulunur yani çok büyük farklark yoktur.

bu yüzdendir ki overclock yapmak nispeten sorunsuz bir işlemdir. fakat birçok kez overclock yapılan işlemcinin ön belleği ilgili mhz için tasarlanmadığından küçük kalır ve sık sık şişme yaratır.

özetle haklısın çok ciddi fark yok ama bu bir pazarlama politikası halinde artık ciddi farkları olmasa bile farklılık yaratıp ürün satıyorlar ve buna karşı yapacak birşey yok henüz

• neden deneyelim ki? 939 anakrtlarda DDR slotu bulunur , 940 CPU larda ise DDR2 kontrolcü vardır. buda çalışamaması için yeterli sebeptir. (bkz K10 data sheet :http://support.amd.com/us/Processor_TechDocs/43042.pdf)CPU yu sokete uydurabilmek , sistemin çalışması için yeterli olmaz. öyle olsaydı intel de FSB , AMD de 140W muabbeti olmazdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melyyh -- 19 Ağustos 2010; 21:46:01 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.