Şimdi Ara

9400 gt overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sa arkadaşlar ekran kartı almadan şuanki elimde olan 9400 gt yi overclock yapmak istiyorum rivatuner programı ile yaparsam pc ye felan zarar gelirmi yanabilirmi yardım edermisiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sondarbe01

sa arkadaşlar ekran kartı almadan şuanki elimde olan 9400 gt yi overclock yapmak istiyorum rivatuner programı ile yaparsam pc ye felan zarar gelirmi yanabilirmi yardım edermisiniz?

walla ben ne yalan söyleyim bendede aynı karttan vardı dehşet bir oc yaptım ve yaktım (238 derece gösterdi msı afterburner sonrada 2 sn geçmedi kapandı pc daha açılmadı

sanada aşırıya kaçmamak şartıyla olur yapabilirsin
    sıcaklık değerlerini kontrol ederek yap

• quote:

Orijinalden alıntı: ÇILGINÖMER

walla ben ne yalan söyleyim bendede aynı karttan vardı dehşet bir oc yaptım ve yaktım (238 derece gösterdi msı afterburner sonrada 2 sn geçmedi kapandı pc daha açılmadı

Sıcaklıkların C (Santigrat) olduğundan emin misiniz, kartın 200 C'yi görmesi mümkün değil, haydi gördü diyelim, lehimin erime noktası zaten 180 C'den başlıyor, kartın elemanları patır kütür dökülür yahu.

quote:

sa arkadaşlar ekran kartı almadan şuanki elimde olan 9400 gt yi overclock yapmak istiyorum rivatuner programı ile yaparsam pc ye felan zarar gelirmi yanabilirmi yardım edermisiniz?

Riva Tuner ya da MSI Afterburner ile yapacağınız O.C. denemeleri ile ekran kartına kalıcı zarar verebilmeniz düşük ihtimal, ulaştığınız değerlerde soun olunca sistem zaten kapatır kendini (artifact alınca ekranda noktalar belirir, 3D kaplamaların içi boş çıkar, mavi ekran verir vs.). Değerleri adım adım azaltarak stabil çalıştığı noktada bırakırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: hedevilcate

quote:

Orijinalden alıntı: ÇILGINÖMER

Sıcaklıkların C (Santigrat) olduğundan emin misiniz, kartın 200 C'yi görmesi mümkün değil, haydi gördü diyelim, lehimin erime noktası zaten 180 C'den başlıyor, kartın elemanları patır kütür dökülür yahu.

quote:

Riva Tuner ya da MSI Afterburner ile yapacağınız O.C. denemeleri ile ekran kartına kalıcı zarar verebilmeniz düşük ihtimal, ulaştığınız değerlerde soun olunca sistem zaten kapatır kendini (artifact alınca ekranda noktalar belirir, 3D kaplamaların içi boş çıkar, mavi ekran verir vs.). Değerleri adım adım azaltarak stabil çalıştığı noktada bırakırsınız.

yok santigrat olarak zaten o dereceyi gördükten 1 sn sonra kapandı
    o anda sensorler bozulmuş olabilirde
    bende görünce çok şaşırdım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.