Şimdi Ara

95-96 lılar ne yapıyor şimdi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
3.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Forumun çoğunluğu 25 yaşında mezun olmuş  

• 98liyim 10ay işçi olarak çalıştm ve istifa ettim artık kpss çalışıyorum hayattan memnun değilim liseli yaşantımdan eser yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trubetzkoy -- 26 Eylül 2021; 1:52:16 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abcd12341 -- 26 Eylül 2021; 15:57:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E89925F75

Çalışıyoruz

neresi burası hocam? Cevaplarsanız sevinirim. 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel konu açmışsın. Bir 97 li olarak bu yaş aralıklarında olanların çoğunun geçiş aşamasında olduğunu gözlemliyorum. Üniversiteden yeni mezun olmuş veya olacak, ülke şartları gereğince gelecek kaygısını iliklerine kadar hisseden bir konumdayızdır.

Sosyoloji bölümü okuyorum geriye 5 dersim kaldı, aslında geçen dönem zorlasam bitirebilirdim ancak mezun olmam bir şey ifade etmeyeceğinden çok umursamadım. Tabi bir noktada boşluğa düşmekten de korktum. En azından hala öğrencilik vasfım var diye düşünüp rahatlatıyorum kendimi.

Şuan aile evindeyim kendime 1 sene müddet verdim. Bir yandan yazılım öğrenip bir yandan derslerimi vereceğim. Çıkış yolunu yazılımda buldum yani. Öte yandan arkadaşlarla sürekli bir iş kurma, proje başlatma kafasındayız. Fikir konusunda problem yok ama herkeste bir motivasyon eksikliği var bundan kaynaklı harekete geçmek sıkıntılı oluyor.

Çevrem ve imkanlar sayesinde ortalamaya göre muhtemelen iyi hayat yaşıyorum. Genel manasıyla mutlu sayılırım ama sisteme adapte olabilecek bir yapıda olmadığımdan iş hayatı ve para kazanma kaygısı beni derin sancılara sürüklüyor. Bakalım artık gelecek ne gösterecek, herkes adına umuyorum ki mutlu ve huzurlu bir gelecek bizi bekliyordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Golden Hawk

Konuyu uplayalim hala degisen pek bir sey yok.

Siyaset bilimi kamu yönetimi okumuşsun ne iş yapar bu bölüm meraktan soruyorum aslinda yüksek puanli bölüm diye hatirliyorum.Bu bölümdede mi iş yok.

• 92liyim

hayatımı yaşıyorum para var , yurtdışındayım

biraz pahalı ama mutluyum. haha

edit: tipim de iyi ve kaslıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrslimshady_reloaded -- 26 Eylül 2021; 6:25:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Donald Trump

95'liyim, üni bitti, askere gittim geldim, işe girdim çalışıyorum ama seçenekleri açık tutmaya devam ediyorum. Green Card zaten banko. Bunun dışında Kanada ciddi göçmen alımı yapıyor bu tür şeyler için para biriktirmeye çalışıyorum. Bir de yine üniversite sınavına girmeye karar verdim, özellikle Yabancı dil sınavından çok umutluyum, çok eminim ama TYT (YGS) ve diploma puanı beni aşağı çekecek gibi. Bakalım duruma göre belki bi üniversite macerası daha yaşarız.

Bazı kapıları hep açık tutmak lazım, bunlar insanı (en azından beni) yaşamaya, savaşmaya devam etmeye teşvik ediyor.

Madem konu tekrar önüme geldi güncelleme yapayım o zaman.

Üni olayı gerçekleşti, İstanbul'da bir üniversitede tam burslu mütercim tercümanlık bölümüne girdim bu sene buralardayım bakalım, part time iş bakıyorum şimdilik. İş olayı için seneye haziran ayında başlamak üzere ufak bir iş yerine sözlü olarak ortaklık konusunda anlaşma sağladım burası %90 oldu sayılır. Birde 4 yıldır beraber çalıştığım yakın bir arkadaşımla krediyle bir iş kurma aşamasındayız, araştırmalarımız devam ediyor, yakında netleşir diye umuyoruz.

• 97liyim hala okuyorum. Mezun olduktan sonrada bi bok olcağını düşünmüyorum. Hayalim filan yok öyle yaşıyom bom boş ölümü bekliyoz

• Hic bir is yapmaz. Eger saglam bir dayın varsa devlette veya belediyelerde güzel bir işe girersin. Eger yoksa gecmis olsun issiz ordusunun bir mensubusun.

• 95'liyim, askerliği tamamladım ve kendi isteğimle özel sektörde mühendis olarak çalışıyorum.

Yaşıma göre iyi sayılabilecek maaş alıyorum, arabam var ve yıl sonunda ya kredisiz arabayı sıfırlayacağım ya da ev borcuna gireceğim.

Son olarak, evlenmeyi düşünmüyorum  

• Enseye Tokat bi tarafa parmak takılıyorlar

• 95 liyim. Mezun olalı 2 sene oldu pandemi falan derken doğru dürüst iş bulamadım. Askerliği falan aradan çıkarttım. Girdiğim ve aylarca çalıştığım iş oldu ama beğenmedim çıktım. Yarında yeni bir işe başlıyorum büyük ihtimalle yine beğenmeyeceğim. Boş zamanlardada yabancı dil çalışıyorum. Aile evinde kalıyorum. Hayatımdan memnun değilim. Bu yüzden yurtdışı kovalıyorum.

• 97'liyim, 9 aydır gurbet elde bir fabrikada mühendis olarak çalışıyorum. Her gün bir öncekinin aynısı, mobbingin bini bir para. Mesai diye bir kavram yok tatilse hak getire..Ömür çürütüyorum.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.