Şimdi Ara

95 bine araç tavsiyesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Merhabalar, umarım en kısa sürede istediğiniz aracı bulabilirsiniz. Ben edindiğim tecrübelerden bahsetmek isterim. O paralara çıktığınızda atmosferik motor yerine turbo tercih etmenizi öneririm. Ülkemizin hali ortada, düşük hacimli motorlar fiyatlardan dolayı rövaşta. Ayrıca zamanında 50 bin küsürlere alınmış 1.2 atmosferik clio 4 kullanmıştım. Manuel vitesti. Araç bağırıyordu ve gitmiyordu. Clio 4 ün dizelini de kullanma şansı buldum. Farklı klasman gibi hissettiriyor otomatikle. Bağırmıyor ve güçlü tork olduğu için üzmüyor. Açıkçası 0.9, 1.0 gibi motorlara sıcak bakamıyorum, fakat şu anda uygulanan bu fiyatlardan dolayı tüketicinin de başka şansı olmuyor ne yazık ki.

Bmw toplamaktan bahsetmiştiniz, şu anda güncel 2016 Fluence dizel otomatik sahibiyim. Sıfırdan beri bende araç. 2002 kasa bmw 3 alıp toplamak istemiştim, hali hazırda bu araçlarla ilgili abime danıştım, bana aracın bedeli yanında alır almaz fazladan 10.000 ₺ daha bulundur demişti, daha sonrasında fazlası da gerekibilir dedi. O yüzden sıfır bildiğim araca binmeye devam ediyorum. Sonuçta ülkede 120 den çok basamıyoruz. Bende turbo dizel kullanıyorum, fluence bastığınız zaman uzun zaman alsa da 170-180 gidebilen, bunun yanında da yakmayan bir araç. Ama ben bile maksimum 160 ı görüyorum yollarda o da bi kaç saniyelik. 120 den sonra her yerde radar var zaten.

Ben sizin konumunuzda olsam, clio yu alırdım, baştan söyleyeyim, yakıt üzer, belki performans yer yer sizi sinirlendirir. Ama bu devirde altımdaki aracın ilk sahibiyim biliyorum diyebilirsiniz. İçiniz rahat olur yani. Neler var, adam 400 milyarlık 520i alıyor iki parça boya var diye, arabanın airbagleri açılmış. Bu devirde kimseye güvenmeyeceksiniz. 0 clio alsanız bile kontrol edip alacaksınız.

Evet daha üst segment araçlar bulabilirsiniz o paralara. Ama benim tercihim, ne olursa olsun clio almak olurdu. Benzin de hazır ucuzken, depoda fazla üzmez diye düşünmekteyim. 2.el ne üdüğü belirsiz bir aracı alıp, kaç para sorun çıkaracağını bilmeden binmek yerine, yakıta veririm sıfır aracın. En azından içim rahat eder. Arabalar değerli, salgın bitsin, araç kıtlığı bitsin, satarsınız, üstüne eklersiniz daha iyisni alırsınız. Benim size önerimdir. Umarım içinize sineni bulabilirsiniz. Sağlıklı günler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: frknsysl

Merhabalar, umarım en kısa sürede istediğiniz aracı bulabilirsiniz. Ben edindiğim tecrübelerden bahsetmek isterim. O paralara çıktığınızda atmosferik motor yerine turbo tercih etmenizi öneririm. Ülkemizin hali ortada, düşük hacimli motorlar fiyatlardan dolayı rövaşta. Ayrıca zamanında 50 bin küsürlere alınmış 1.2 atmosferik clio 4 kullanmıştım. Manuel vitesti. Araç bağırıyordu ve gitmiyordu. Clio 4 ün dizelini de kullanma şansı buldum. Farklı klasman gibi hissettiriyor otomatikle. Bağırmıyor ve güçlü tork olduğu için üzmüyor. Açıkçası 0.9, 1.0 gibi motorlara sıcak bakamıyorum, fakat şu anda uygulanan bu fiyatlardan dolayı tüketicinin de başka şansı olmuyor ne yazık ki.

Bmw toplamaktan bahsetmiştiniz, şu anda güncel 2016 Fluence dizel otomatik sahibiyim. Sıfırdan beri bende araç. 2002 kasa bmw 3 alıp toplamak istemiştim, hali hazırda bu araçlarla ilgili abime danıştım, bana aracın bedeli yanında alır almaz fazladan 10.000 ₺ daha bulundur demişti, daha sonrasında fazlası da gerekibilir dedi. O yüzden sıfır bildiğim araca binmeye devam ediyorum. Sonuçta ülkede 120 den çok basamıyoruz. Bende turbo dizel kullanıyorum, fluence bastığınız zaman uzun zaman alsa da 170-180 gidebilen, bunun yanında da yakmayan bir araç. Ama ben bile maksimum 160 ı görüyorum yollarda o da bi kaç saniyelik. 120 den sonra her yerde radar var zaten.

Ben sizin konumunuzda olsam, clio yu alırdım, baştan söyleyeyim, yakıt üzer, belki performans yer yer sizi sinirlendirir. Ama bu devirde altımdaki aracın ilk sahibiyim biliyorum diyebilirsiniz. İçiniz rahat olur yani. Neler var, adam 400 milyarlık 520i alıyor iki parça boya var diye, arabanın airbagleri açılmış. Bu devirde kimseye güvenmeyeceksiniz. 0 clio alsanız bile kontrol edip alacaksınız.

Evet daha üst segment araçlar bulabilirsiniz o paralara. Ama benim tercihim, ne olursa olsun clio almak olurdu. Benzin de hazır ucuzken, depoda fazla üzmez diye düşünmekteyim. 2.el ne üdüğü belirsiz bir aracı alıp, kaç para sorun çıkaracağını bilmeden binmek yerine, yakıta veririm sıfır aracın. En azından içim rahat eder. Arabalar değerli, salgın bitsin, araç kıtlığı bitsin, satarsınız, üstüne eklersiniz daha iyisni alırsınız. Benim size önerimdir. Umarım içinize sineni bulabilirsiniz. Sağlıklı günler.
    Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.

• 0.9 tce clio aracimi sifir olarak subat basinda 89 a aldim. Yaklasik 1000 km oldu ve aracin gercek kullanicisi olarak sana yorumlarimi yazayim.

0.9 cekmez, yokusta bayilir, cok yuksek devir cevirmek zorunda kalirsin, motor bagirir vs. diyenlere inanma. Motor torkun tamamini 2500 devirde veriyor zaten. Neyin bagirmasi?

Yokuslarda atmosferikler gibi ivme kaybetmiyor. Gayet cikiyor seri sekilde.

Istanbul dur kalk trafik + rodaj + surekli dusuk hiz ve sehir ici kullanim karakteri ile bile 7.5 yakiyor. Uzun yolda 90-100 e sabitledin mi 3.8 - 4.0 civarlarinda yakiyor.

Motor sesi cok tatli dizel gibi kamyon sesi cikarmiyor v6 nin yarisi gibi karakterli bir sesi var bana cok guzel geliyor.

Bir kere zaten dizel mi benzinli mi muhabbetine girmeden once senede kac km yapicaksin ona karar vermek gerekir. Senede 5000 - 10000 km yapacak isen benzinli, 25000 - 30000 yapilacak ise dizel alinmasi mantikli.

Aracta hill holder, start stop, hiz sabitleyici, elektrikli isitmali yan aynalar gibi ozellikler var.

Ruzgar sesi almaya meyilli, ayrica ic donanimda plastik cok kullanilmis. Fakat ben symbol'un de dacia'nin da ic mekanini gordum. Kesinlikle arada fark var.

Eger genis bagaja ihtiyac duyuyorsan yine bu araba sana gore degil egea gibi sedan araclar daha mantikli olur.

Benden sana tek tavsiye araci kullanmamis kisilerin soyle olur boyle olayazar gibi cumlelerinden sonuc cikarma. Kendin neye ihtiyacin var arti ve eksilerini alt alta koy zaten ortaya cikacak ne alman gerektigi.

Son olarak ikinci el alinan arac her zaman risktir. Bu kisinin kararina kalmis bir sey kimisi bu riski aliyor kimisi almak istemiyor. Burada da kesin dogru bir sey yok. Sen firsatin varken sifir araca mi binmek istersin daha once kullanilmis bir araca mi?

Saglikli gunler dilerim.

• Arkadaşlar öncelikle hepinize teşekkür ederim. 2016 model 26 binde Clio 1.2 GT Line(manuel vites) aldım. Araç hakkındaki bildiklerinizi paylaşabilir misiniz?
  • kapgankaan K kullanıcısına yanıt
    0.9 tce almak varken neden 1.2 ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ÖlüyenYörüler

0.9 tce almak varken neden 1.2 ?
    Öyle denk geldi hocam. Performansı daha iyi ve 4 silindir. Ayrıca 0.9 da joy paket alabilecektimşimdi aracımın paketi GT Line
    Memnunsanız hiç sıkıntı yok donanımlı bir araç almışsınız. Bütün konuda 0.9 tce muhabbeti dönmüş o yüzden sormak istedim. Güle güle kullanın.

• quote:

Orijinalden alıntı: ÖlüyenYörüler

Memnunsanız hiç sıkıntı yok donanımlı bir araç almışsınız. Bütün konuda 0.9 tce muhabbeti dönmüş o yüzden sormak istedim. Güle güle kullanın.
    Sağolun hocam. 0 araç alma niyetiyle bayiye girdim. 2.el kısmında böyle bir araç gördüm beğenince bunu aldım. Yoksa haklısın niyetimde 0.9 tce almak vardır :)
    hocam 5 serisi e30 varsa bende alayım bir tane
  • quote:

Orijinalden alıntı: celalozkan33

hocam 5 serisi e30 varsa bende alayım bir tane
    HOCOM BOŞ SOROSO EOTOZ VORSO BONDO OLOYOM BOR TONO
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.