Herhangi bir sogutucu olmadan sadece ekran kartının üzerindeki fanla ne kadar o/c yapabilirim acaba.
ilk başta oc yapacak bir program lazım varmı elınde rivatuner.
yoksa google arat sonra download et.
denemeden bilemezsin...
valla asus imzamdaki deyerlere kadar cikiyor ama bu degerlerde goruntude bozulmalar basliyor pek boyle kullanilmaz herlade :) kart o/c siz cok ii is cikariyor
var tabii ki elimde o/c programı riva tuner kullanıyorum ama benim merak ettigim extra cooler olmadan ne degerlere cıkarım artifactsiz ve takılmadan mhz olarak yazarsanız sevinirim Max degerler olması sart degil assa yukarı kac olur?
mir ekran kartı icin herhangi bi cooler falan kullanıyomusun yoksa kullanmadan mı cıkıosun o degerlere bu arada kart HİS Excalibur 9600xt 128mb
ekran kartinin uzerinde ekstradan hic birsey yok geldigi gibi yanliz 590/710 da artifact var 590/690 artifactler kayboluyor
Bellekler çıplakta mıydı o kartta ?
belleklerin üzerinde heatsink var ama ne kadar sogutur onu bilmiyorum fan da idare eder gibi görünüo
on belleklerde hs var arkada yok ve bence cok gicik bir durum
Bir yerde o şekil bir soğutmanın daha iyi olduğunu okumuştum, ikitarafta da HS olunca yarardan çok zararı var falan diyorlardı v.s. Ondan olabilir, yoksa arkaya HS koymamalarının daha mantıklı bir açıklaması olacağını sanmıyorum.
yani asus gibi bir markanin arka tarafa konacak 2 kirik hs nin maliyetinden kacip kar etmeye calisacagini sanmiyorum:)
bisey daha sorucam ekran kartını o/c yaparken biostan voltajıyla oynuyormusunuz?
hayir ben korktum oynamaya 66 33 bisiyler var ama bilmedigim seylerle oynamiyorum artık 2 tane board 1 cpu 1 vga 2 ram yandi :P
o 66 ve 33 olan seyler foltaj deil agp veya pci frekansı bu arada ingilizcem super degildir ama infonda system owner by ... seklinde biseyler yazmissin o owner by degil owned by olamsi gerekio oyle deil mi :) bu arada agp voltajiylada hic oynamiyorum
Çömek ekran kartın hayırlı olsun :) Rivatuner i açıp ufaktan ufaktan artırarak değerleri kendi sınırını bulabilirsin burda başka kimsede yok sanırım 9600 xt tahminimce 450-480 / 650/690 ları bulabilirsin sende voltaj verme bence agp frequency'i auto yaparsan o fsb'ye görekendi değerini çıkaracaktır bu arada bende ekran kartını asus 9600 xt ile değiştiricem sanırım
şimdi tweaktown ' a baktım senin kartı için şöyle demişler
HIS Excalibur 9600XT evidently does not feature the same dual-PCI thermal solution as the 9800 IceQ, yet it packs a strong enough single speed fan and <b>a well sized VPU heatsink </b>to allow HIS to pre-overclock their entire line of Radeon 9600XT’s an extra 150MHz. <b>Impressive!</b>
birde benim burdan görebildiğim kadarıyla ram sogutması çok iyi aletin
son tahminlerimce [^] 500/700 de kasmaksızın çalışır o alet
imzamda goruldugu gibi 9600xt 590/714 yapiyor ama bu deyerlerde kullanilmasi riskli