Şimdi Ara

C# ve Php aynı anda gider mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaz tatilinde C# ve php öğrenmeye karar verdim. Şimdilik elimde yeterli olacak kadar eğitim setleri var. Günde bir video izleyerek C#'da değişkenleri bitirdim sayılır. Hem uygulamasını yap hemde anlamaya çalışması zor oluyor.

Bu sabah php eğitim setine 2dk baktım. İsmi kadar zor değil ilgimi çekti, yaz tatili sürecinde nasıl çalışmam gerektiğim hakkında bilgim yok. Birden hızlı çalışıp kendimi zorlamıyorum. Bu aralar gözlerim ağrıyor. 26 temmuza kadar stajım var. Eve gidince 3 saat uyuyup geceleri çalışıyorum. Öğrenmek istediğimi araştırarak öğrenebiliyorum. Bir kişi bana saatlerce anlatsın uygulama yaptırsın öğrenmem zorlanıyor. Bir kaç gün önceki kodları aklıma getirmek biraz zor oluyor tekrar bakıyorum yaptığım çalışmalara..

• c# ı adam akıllı öğrenene kadar php ye geçme derim. 2 side çok farklı plartformlar. Örneğin değişken tanımlamalar vs. farklı hangisi hangisinindir diye karıştırabilirsin
  • yürütmek zor bir alana yönel java öğreniyorum bende ama php ne zorlukta bilmiyorum özetle ilk C# öğren
  • Öncelikle C# diyorsunuz. Değişkenler gerçekten başımız etini yedi 3 gündür onlardan başka bir şeye çalışamadım. Bu yaz tatilinde öğrenmek istediğim bir çok şey var..

En zor olanlardan başlayayım demiştim. Bugün Php bakacam sonra C# baktım karıştı Php ara veririm. Lisede gördüm Php unuttum kolayıma gelir diye düşünüyorum.
  • Acele etmeden hergün bir konu öğrenerek devam et. ilk önce Console uygulamasından başla ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeliMachine

c# dan önce c ++ öğrenmen gerekir.c++ temeldir çünkü onu öğrendin mi java php c# falan 2 haftada kaparsın yazılımları.İlk önce c++ da basit yazılım yazacaksın sonra nesne tabanlı programcılık yaptıktan sonra tamamdır.

Şimdi iyice karıştı, birine daha sordum önce C# dedi. Birde şöyle sorunum var kimisine kolay gelen şeyleri yapmakta güçlük çekiyorum. İnşallah bıkmam. Baktım hiç biri olmuyor ara verip C++ denerim...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ßeyaßan

quote:

c# dan önce c ++ öğrenmen gerekir.c++ temeldir çünkü onu öğrendin mi java php c# falan 2 haftada kaparsın yazılımları.İlk önce c++ da basit yazılım yazacaksın sonra nesne tabanlı programcılık yaptıktan sonra tamamdır.

Şimdi iyice karıştı, birine daha sordum önce C# dedi. Birde şöyle sorunum var kimisine kolay gelen şeyleri yapmakta güçlük çekiyorum. İnşallah bıkmam. Baktım hiç biri olmuyor ara verip C++ denerim...

c++ zordur ilk başlarda zaten ilk öğrenen için sıkıntıdır.sana tavsiyem bir kitabını al.internetten c++ developerını indir.Tek tek yazmaya başla kod ekranında ve birazda algoritma bilgin olsun yoksa işin yaş
    Dediğim gibi c++ öğrenirsen c# java delphi fortran html php falan filan 2-3 haftanı almaz öğrenmen.

Anladım, yorum yapan arkadaşlar sizde aynı düşüncede misiniz.. Bu şekilde çalışmaya başlayacağım. 3 ay kadar zamanım var okula bir şeyler öğrenerek başlamak istiyorum.

Elinizde güzel kaynak varsa Pm yoluyla verebilir misiniz inceleyim..

• Ben de javayla başladım. Pek zor değil gibi. Ama bazı çok basit yerleri karıştırdığım oluyor.
  • Bir kişide çıkıp ne yapmak istediğini sormamış ve üstüne bildiği bütün dilleri şöyle böyle öğrenmeli diyerek sıralamış. Bilgi kirliliği hat safhada.

2007'den beri yazılımla amatör olarak uğraşıyorum. Lise'de her ne kadar pek işime yaramasa da teknik bölümde okudum ve yazılım eğitimi aldım. Ama daha da önemlisi bir hevesli olarak bu konular hakkında ciddi bir araştırma yaptım ve çok fazla kaynağa göz attım. Bu konularda takdir edersin ki belirli bir birikimim tecrübem var. Benim görüşüm önce ne yapmak istediğini kararlaştır. Yalnızca web ile uğraşacak adamın oturup baştan C, C++, ASM falan öğrenmesine lüzum yok. Ne iş yapmak istiyorsan ona uygun bir dil seçmeli ve sadece o dili öğrenmelisin.

Herşeyi öğrenemeyeceğini sakın unutma. Her dilden biraz öğrenirim, herşeyi bilirim, çok iyi yazılımcı olurum diye bir şey söz konusu değil. Zaten bahsettiğin C# ve PHP'yi ustaca kullanabilecek seviyeye gelebilmen için uzun bir süre harcaman gerekecek. Şu an değişkenler, tanımlamalar, döngüler vs. gibi konuları ezberleyerek öğrendiğini sanıyorsun ama altındaki mantığı kavramadan bu dillerde ilerleyip iyi bir yerlere gelmen çok zor. İyi yazılımcı kodların tanımlarını bilmez, kodlar çalışırken hangi yollardan geçiyor, hangi değerleri nasıl işliyor ve komut hangi rotayı izliyor bunu hayalinde canlandırır. Sadece bu yetiye sahip birisi iyi proje geliştirebilir. Çünkü bir projeyi hayalinde kurmak ve tasarlamak yazılımda herşeyden önce gelir ve en önemli konu budur. Kod yazma kısmı hayalini kağıda resmetmek gibidir. Senin bir hayalin olmazsa istediğin malzemeyi kullan, malzemelerin istediğin kadar kaliteli olsun hiçbir şey ortaya çıkartamazsın.

Eğitim setlerine pek fazla bel bağlama. C# ile ASP.net kodlayacaksan MSDN gibi engin bir kaynak var. PHP için zaten kendi sitesindeki documentation bölümü var. Başkasına ihtiyacın yok. Eğitim setlerinde genellikle birkaç proje üzerinden bilgi ezberletme yoluna gidilir. Başlangıçta elbette birşeyler öğrenirsin fakat çok fazla ilerleyemezsin.

tahribat.com
    ceviz.net

Bu iki sitede işinin ehli ve piyasada yıllardır aktif şekilde rol oynayan uzmanlar var. Buralardaki başlıkları ve anlatımları bir gözden geçir. Ama önceden de söylediğim gibi ilk olarak bu işi nasıl yürütmek istediğine kadar ver. Ondan sonra dil seçimi ve ilerleyeceğin yol kendiliğinden gelişir.

@ßeyaßan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnussen -- 26 Haziran 2013; 9:34:50 >

• farklı amaçlara hitab eden diller.

c# dediğin dil java nın aynısı, ben olsam java ya çalışırdım.

yazım olarak kıyaslayacaksak; java (yada c#) esnek olmayan, çokça kuralı olan bir dildir. buna karşılık php oldukça esnektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gözlerim ağrıyor demişsin, flux isimli programı kullanıyormusun? kullanmıyorsan hemen yükle, vazgeçilmez bi program. gözlere çok iyi geliyo.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.