Şimdi Ara

PC'de 2 tane windows kurulu birini nasıl silebilirim..2'side (C:) de..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
7.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadaşlar şirket bilgisayında şuanda açılışta 2tane windows kurulu gözüküyor ve bunların
    2 side C:/ kurulu galiba çünkü D:/ eskisi gibi olan veriler aynen duruyor ve başka bir şey yok

ve ben bunlardan biri nasıl silebilirim......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _bertuğ_ -- 20 Temmuz 2005, 21:24:14 >

• Bu konuda daha geniş bilgi vermen gerek.İşletim sistemleri nedir?Aynı partition üzerine kurulu olduğundan eminmisin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NetKeePeR

Bu konuda daha geniş bilgi vermen gerek.İşletim sistemleri nedir?Aynı partition üzerine kurulu olduğundan eminmisin?
    ikisininde c de olması mümkün değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: NetKeePeR

Bu konuda daha geniş bilgi vermen gerek.İşletim sistemleri nedir?Aynı partition üzerine kurulu olduğundan eminmisin?
    işletim sistemi XP SP1 FAT32 lisanslı exper bilgisayarın ürünü
    ben sorunlu olan windowsu onarmak istedim ve experin vermiş olduğu xp cd sini taktım
    ben normal kurulum olacağını beklerken.... oda ne hiçbir seçenek çıkmadan kurulum yaptı
    bende müdahale etmedim daha doğrusu edecek seçenek yokta reset atmaktan başka.....
    her şey bittikten sonra sistem açıldı ne göreyim 2tane sistem var pc de işte sorun bu
    şimdi nasıl silebilirim son yükleneni ve nereye yükjlenmiştir çünkü D de yok....
  • quote:

Orijinalden alıntı: _bertuğ_

ben sorunlu olan windowsu onarmak istedim ve experin vermiş olduğu xp cd sini taktım
    ben normal kurulum olacağını beklerken.... oda ne hiçbir seçenek çıkmadan kurulum yaptı
    bende müdahale etmedim daha doğrusu edecek seçenek yokta reset atmaktan başka.....
    her şey bittikten sonra sistem açıldı ne göreyim 2tane sistem var pc de işte sorun bu
    şimdi nasıl silebilirim son yükleneni ve nereye yükjlenmiştir çünkü D de yok....

Alıntıları Göster
    evet arkadaşlar fikri olan varsa lütlen yardımcı olsun...

• quote:

Alıntıları Göster
    C surucusunde bulunan boot.ini notepad ile acip bir bakiver. 2. windows un nereye yuklenmis oldugunu boot inin icindeki satirlardan ogrenebilirsin. Eger dogru calisan windows un hangisi oldugunu biliyorsan. Diger windows satirini siliver. Sonrada bilgisayari yeniden baslat ve diger windows klasorunu de kendi elinle temizle...

• quote:

Orijinalden alıntı: BlueICE

C surucusunde bulunan boot.ini notepad ile acip bir bakiver. 2. windows un nereye yuklenmis oldugunu boot inin icindeki satirlardan ogrenebilirsin. Eger dogru calisan windows un hangisi oldugunu biliyorsan. Diger windows satirini siliver. Sonrada bilgisayari yeniden baslat ve diger windows klasorunu de kendi elinle temizle...

Alıntıları Göster
    boot.ini yi notdefteri ile açtım bu yazıyo ben bişey anlamadın yardımcı olurmusun...

[boot loader]
    timeout=30
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Home Edition" /fastdetect

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

boot.ini yi notdefteri ile açtım bu yazıyo ben bişey anlamadın yardımcı olurmusun...

[boot loader]
    timeout=30
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Home Edition" /fastdetect

Alıntıları Göster
    birde C de 2 tane windows klasörü var ben bunları normal yolla silsem sorun çözülürmü yani hangisinin
    bana lazım olduğunu biliyorum .....
  • quote:

birde C de 2 tane windows klasörü var ben bunları normal yolla silsem sorun çözülürmü yani hangisinin
    bana lazım olduğunu biliyorum .....

Alıntıları Göster
    fikri olan yokmu arkadaşlar..................
  • quote:

fikri olan yokmu arkadaşlar..................

Alıntıları Göster
    illa birini sileceksen başın agrımasını istemiyorsan bence kullanıcagın butun dokuman program ne varsa d ye kopyala ve c ye format cek gitsin hem sonradan silme ile olucak problemlerden de kurtulursun en temizi yeniden windows u yuklemendir.. diger sekilde birisini sileceksin birisi kalacak durumları ise tam guvenli bulmuyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: holywars

illa birini sileceksen başın agrımasını istemiyorsan bence kullanıcagın butun dokuman program ne varsa d ye kopyala ve c ye format cek gitsin hem sonradan silme ile olucak problemlerden de kurtulursun en temizi yeniden windows u yuklemendir.. diger sekilde birisini sileceksin birisi kalacak durumları ise tam guvenli bulmuyorum..

Alıntıları Göster
    boot.ini dosyandan anladığım kadarıyla bir tane işletim sistemi kurulu görülüyor. Ancak iki tane kurulu diyorsun bu fikri windows ve windows.000 klasörlerini görünce çıkardığını düşünüyorum. Sana lazı olan windows hangisi doğru olarak biliyorsan diğer işe yaramaz windows klasörünü doğrudan silebilirsin bir zararı olmaz....

• quote:

Orijinalden alıntı: pacman

boot.ini dosyandan anladığım kadarıyla bir tane işletim sistemi kurulu görülüyor. Ancak iki tane kurulu diyorsun bu fikri windows ve windows.000 klasörlerini görünce çıkardığını düşünüyorum. Sana lazı olan windows hangisi doğru olarak biliyorsan diğer işe yaramaz windows klasörünü doğrudan silebilirsin bir zararı olmaz....

Alıntıları Göster
    bende de benzer durum var. c:de d:de xp sp2 var. ancak d: üzerindeki windows manuel silinmiş. açılışta görünüyor ve bekliyor. nasıl düzletebiliriz

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest

bende de benzer durum var. c:de d:de xp sp2 var. ancak d: üzerindeki windows manuel silinmiş. açılışta görünüyor ve bekliyor. nasıl düzletebiliriz

Alıntıları Göster
    kardeşim siyah boot ekranında enson yüklediğin işletim sistemi seçeneğinden girişyap sen eskisinden giriş yapıyorsun sanırım... ilkinde görmazsin anca ikinicide çıkar boot.ini dosyasında diğer iki isistemde orda ilkini yanı eski sistemini seç ve bilgisayarım.. başlangıç ve kurtarma ..işletim sistemleri gösterim süresi ..0 yap tekrar başlat böylece eski işletimine kavu şursun ötekide kalsın 400,500 mb yer kaplar sadace

• quote:

Orijinalden alıntı: hüküm

kardeşim siyah boot ekranında enson yüklediğin işletim sistemi seçeneğinden girişyap sen eskisinden giriş yapıyorsun sanırım... ilkinde görmazsin anca ikinicide çıkar boot.ini dosyasında diğer iki isistemde orda ilkini yanı eski sistemini seç ve bilgisayarım.. başlangıç ve kurtarma ..işletim sistemleri gösterim süresi ..0 yap tekrar başlat böylece eski işletimine kavu şursun ötekide kalsın 400,500 mb yer kaplar sadace

Alıntıları Göster
    şu konuyu bilen bi arkadaş biraz daha açıklayıcı anlatsa çok iyi olacak...

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: chiller

Bak dostum sistem acılısta ikitane işletim sistemimi gorunuyor eger oyleyse İkiside acıyormu once onu bana soyle ona gore yardımcı olacagım ok

Mumkunse bi dene....

• quote:

Orijinalden alıntı: TuSuB@sA

quote:

Orjinalden alıntı: chiller

Bak dostum sistem acılısta ikitane işletim sistemimi gorunuyor eger oyleyse İkiside acıyormu once onu bana soyle ona gore yardımcı olacagım ok

Mumkunse bi dene....

Alıntıları Göster
    evet ikiside açılıyor bir tananesi eski windows diyeri ise yeni kurduğum ama yeni olanı silmek istiyorum şimdi..
    C:/ de 2 tane windows klasörü var bir tananesi windows00 yazıyor yeni olan olması lazım...

• quote:

evet ikiside açılıyor bir tananesi eski windows diyeri ise yeni kurduğum ama yeni olanı silmek istiyorum şimdi..
    C:/ de 2 tane windows klasörü var bir tananesi windows00 yazıyor yeni olan olması lazım...

Alıntıları Göster
    1-ikinci işletim sisteminin dosyalarını manuel sil (bu arada birinci işletim sistemini kullanıyor olman lazım)

2-Baslat/calıstır/"msconfig" Yaz enterl la

Boot.ini Sekmesini tıkla

Multi (0) Vsvs uzun iki tane yazı olmalı Onlardan Birini sec "Tüm on yukleme yollarını denetle" Butonuna tıkla Silmek icin Onay istemesi lazım Eveti tikla

• quote:

Orijinalden alıntı: holywars

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: holywars

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: astral32

quote:

+1

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: astral32

quote:

+1

Cok acıklayıcısın Senin gibi biri Lazım bu foruma Tebrikler dostum Engin tecrubelerinden Faydalanmak isterim.....

• quote:

Orijinalden alıntı: TuSuB@sA

quote:

quote:

+1

Cok acıklayıcısın Senin gibi biri Lazım bu foruma Tebrikler dostum Engin tecrubelerinden Faydalanmak isterim.....

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: TuSuB@sA

quote:

quote:

+1

ortak ne yapıyım aynı seyleri yazmaktansas böyle daha iyi olur dedim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.