Şimdi Ara

Micro SD de 2 tane Fat 32 yi PC ye nasıl tanıtırım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

T20 cep telefonu kullanıcısıyım. Elimdeki 4 gb class 2 micro sd hafıza kartımı aşağıdaki şekilde bölüp telefonumda kullanıyordum.

1. Bölüm FAT32 dosya sistemi (hafıza alanım)
    2. Bölüm ext3 dosya sistemi (telefon hafızası yetersiz olduğundan bu bölümü telefon, telefon hafızası olarak görüyor ve asıl telefon hafızam sürekli boş gözüküyor)
    3. Bölüm linux/swap dosya sistemi (bunu hiç kullanmadım ama ekstra ram sağlıyormuş telefona)

Sonra gittim yeni bir 32 gb class 10 bi micro sd kart aldım kendime. Amacım hafıza olarak kullandığım FAT32 alanını arttırmaktı.

Bölümlendirmeyi telefon üzerinden yaptığımdan nedendir bilinmez bu kartımda;

1. Bölüm FAT32
    2. Bölüm ext2
    3. Bölüm linux/swap dosya sistemi oluyor.

Telefon yine düzgün şekilde tanıyor sistemi ama ext2 alanına dosya atarken dosya sistemi bozuluyor. Bu nedenle telefonda hafıza sıkıntısı yaşıyorum. Farkettiğim bir güzel taraf 2. Bölüm olarak Fat32 oluşturursam PC den kart okuyucuyla bu alanıda telefon hafızası gibi tanıtabiliyorum telefona ama buda dosya atarken bozuluyor.

1. Bölüm FAT32
    2. Bölüm FAT32
    3. Bölüm linux/swap dosya sistemi şeklinde yaptığım tanımlamada windows 2. Bölümü tanımıyor. Bu şekilde bölünmüş bir karttaki ikinci bölüme PC ortamında nasıl erişebilirim? Linux kursam makineme her iki Fat32 yi gördürürmü bana?

• Telefoncu FAT sistemli bir sd kart verdi, telefonuma taktı. Bilgisayarda da kullabilirsiniz" dedi. Telefonları geçici de olsa ücretsiz güçlü antivürüs ile tarayabilirdim. Güçlü, geçici olarak antivürüs ile taradım. Yinelerse satın alırım.

Ama bilgisayarımda Win - Mic...Defender ile taramamda, tam temizlenemeyen Trojan hala duruyor. Kimi taramada engellendi, ek mesajda ise temizleme için "tamamlanamadı" yazıyor. Sorum. 1. Verilen ek FAT sistemli kartı bilgisayarıma taktığımda yalnız depolama işlevi mi görecek. 2. Oraya bilgi yığsam, bu kartın " denetle" kısmı var, tarasa, sorunlu dosya olursa temizler mi.

3. Bu fat sistemli, kart takılı olduğunda bilgisayara ne derece tarama yapar, ya da bilgisayar taraması ayrı olursa, sırf buradaki dosyaları mı denetleyecek?

4. Hafıza yettiği kadarıyla buraya dosya atmamın getirisi götürüsü ne olabilir?

Açık, basit, net yanıtlar alabilirsem sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.