Şimdi Ara

965p ler Ölü yatırım mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: amentes33

Zwandar senin aldığın 945 çipsetli anakat ne markaydı ve modeli neydi?
    benim aklımda olan gigabyte in 945p-s3 modeli

http://www.neoseeker.com/resourcelink.html?rid=128635

bu sitedeki inceleme ve testlerinde oc ve genel performansta baya iyi görünüyor.

valla arkadaşlar ben 3d işi ile ugraşıyorum o yuzden kullandığım programlar işlemciyi sonuna kadar kullanıyor. 965 ve 975 lerde Kentsfield olayını duyunca açıkçası amd lerdeki gibi uzun süre kullanacağımı düşünmüştüm. 3-4 sene önceki bir amd anakartı su anki bazı amd işlemcileri bile destekliyor.

1 aydır bilgisayar alıcam ama hala cipsete kara veremedim.
    eger 2-3 sene sonra hersey degisecekse veya 965 lerle Kentsfield a upgrade etmekte sorun yaşayacaksam bana 945 almak daha mantıklı geliyor. çünkü 965 lerle hemen hemen aynı performansı var.

Ben de 3D için kullanacağım. Tamamen seninle aynı durumdayım. (Quad Core'lar da bizim için biçilmiş kaftan doğrusu, ağzımı sulandırıyor. )

• En son model Anakart alsanda Ömrü max 1 yıldır.Mutlaka degisik cipset destekli bi model cıkar.Onun ıcın su an icin hangısı uygunsa Onu almak gerekir.
  • BENCEDE ÖLÜ YATIRIM OLUR
  • Arkadaslar bugün rastladığım bi sitede sanırım cevabı buldum çat pat ingilizcemle yanlış anlamadıysam.
    kentsfield Q6600 1066 da calısıyo alttaki linkte testleri var. sanırım bi sorun yasamıcaz gibi.
    sizde bir göz atarsanız sevinirim.

http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=4317

Dediğiniz gibi ileride yeni chipsetler cıkacak. Ama o zaman şimdi alacağım anakart yeni çıkacak işlemcileri destekleyecekse, yeni bir anakart almak çok mantıksız. Yeni çıkacak chipsetle %50 lik bir performance artışı yaşamıcaksın. Artış ya %3 ya %5 olacak. Bu farkı zaten bilgisayarı kullanırken farketmezsin bile. Yüzde 5 lik performans içinde gidip bi daha 100-150 dolarlık anakart almak çok mantıksız geliyor bana. 10 senelik bilgisayar kullanıcısıyım. Öğrendiğim bişe varsa bilgisayar konusunda işini görüyorsa değiştirmiceksin.benim bu kadar kasmamın sebebi sadece
    bu.

• çalışan sistemi kurcalamıyacaksın zaten

fakat arkadaşlar bu gün kaçımız 6600 işlemci alıyoruz bu gün kaçımız 4 çekirdek çıktığı zaman geçebilecek... Bunu maddi olarak soruyorum. Şu forumun harbi üyelerini bir tarayalım bakalım yüzde kaçı extrme edition işlemci kullanıyor? Biz konumumuzu almak için maddi anlamda 2-3 sene içinde ulaşamıycağımız sistemleri düşünmek yerine şu anı düşünmemiz lazım. Ha render yapan arkadaşlarıma multi-computing tavsiye ederim. Yapılabildiğini duydum ama nasıl yapıldığını bilmiyorum.

Olay şu 3-4 bilgisayarı birbirine bağlayıp tek bilgisayar gibi render yaptırıyorlar
  • zwandar benim içinde extreme ürünleri almak parayı sokağa atmaktır.
    Ama 2-3 sene sonra 4 çekirdekli işlemciler şu anki e6300 gibi alınabilir düzeylere inecek tahminimce.
    bugun alacağım bi e6300 beni o zamana kadar idare eder.
    Kentsfieldler de alınabilir düzeye indiğinde sadece işlemciyi değiştirerek yoluma devam edebilirim.
    bu topiği açmamim sebebide oydu zaten.
  • bak şu kadarını söyliyeyim ilk başlarda 945lerde de conroe uyumlu olacak dendi. Sonra revizyon gerekti... Artık senin gibi kullanıclar için giriş seviyesi anakartlar üretiliyor. Mesela AsRock PT880 VİSTA gibi işlemcimi takarım keyfime bakarım diyenler için o/c kapasitesi pek olmayan ama extreme de olmayan kartlar. Şimdi sen önümüzde ki 3 sene boyunca işlemci değiştirmeyi düşünmediğine göre 6300 alacağına göre bence 965 sana uyuyor. İleride 4 çekirdeğe geçeceğin zaman sistemini komple satar (çünkü üç sene içinde ddr3 de kullanılabilir bu da chipset uysa bile anakartı uyumsuz yapar) o parayla da işlemcinin bir bölümünü ve giriş seviyesi anakartını satın almış olursun. Tavsiyem hala 965... Eğer ddr3 gelirse değil 975 10075 olsa bile ölü yatırım olur. İlk okuldan beri bir pc sahibi olarak artık şunu öğrendim. Uzun soluklu yatırım yapmıyacaksın :D
  • o cpu çıkacak buraya gelecek paran yetmiyecek vs.. vs.. hani herkes ps3 beklio gibi bişey
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.