Şimdi Ara

965p ler Ölü yatırım mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bildiğim kadarıyla 965 chipsetli anakartlar fsb 1066 ya kadar çıkabiliyor
    ve dört çekirdekli Kentsfield işlemcilerini destekliyor.

ama Kentsfield in veriyolu hızı 333 MHz (FSB1333) olacakmış okuduğum kadarıyla.

şimdi alacağım 965 li bi anakart Kentsfiled i nasıl desteklicek fsb 1066 da?

ölü yatırım olmaz mı bu?

• olur
  • evet bide bazı anakartlar var 975 gx asus da var galiba 1600 e kadar cıkıyo fzb yi ama bende onu dusundum

bu 965 ler desteklesede dusuk fsb de calıstırcak ama 975 yonga setlil olanlara bak pahalı ama belkide bulursun destekleen yuksek fsb li
  • quote:

Orjinalden alıntı: amentes33

bildiğim kadarıyla 965 chipsetli anakartlar fsb 1066 ya kadar çıkabiliyor
    ve dört çekirdekli Kentsfield işlemcilerini destekliyor.

ama Kentsfield in veriyolu hızı 333 MHz (FSB1333) olacakmış okuduğum kadarıyla.

şimdi alacağım 965 li bi anakart Kentsfiled i nasıl desteklicek fsb 1066 da?

ölü yatırım olmaz mı bu?

olmaz kardes korkma
  • İntel performanslı olabilir ama gelecek için pahalı bir anakart almak gerekiyor. Bence intel alırken bir kez daha düşünün.
  • 965 975x e göre halihazırda zaten daha yüksek fsb yapmakta..eğer ölü yatırım sözkonusu olacaksa i975x daha yakın
  • arkadaşlar 975 965e göre daha eskidir. 965 daha sonra çıkmıştır bakmayın rakama. Ayrıca bahsettiğiniz işlemciler XE işlemciler gibi olacak bence çıktığı zaman yani o zaman onu alan zaten anakartıda değiştirir :)

Fakat fx57'nin açtığı konu başlığında 965'in 975e nal toplattığı testler var. Ben 965 kullanıyorum ve mutluyum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kafamdaki soru eğer desteklemeyecekse
    110 dolara 945 cipsetli bi anakart alıcam o yuzden
    aradaki farkıda ekran kartına yada rame yatırmayı düşünüyorum.
  • valla dostum sadece işlemci terfisi eskiden geçerli bir şeydi ama şimdi hiç bir geçerliliği yok. 6 ayda bir her şey değişmeye başladı. bence artık değişecekse anakart+işlemci+ram komple değişmeli. o yüzden sadece işelmci terfisi yaparım diye kendini kasma bence. fiat performansı iyi olan bir sistem al 2 sene kullan 2 sene sonra satıp yeni bir sistem al çok daha rahat edersin. şimdi 250$ bir anakarta versen 6 ay yada en fazla 1 sene sonra bu kartın yeni işlemciler için pek geçerliliği olmuyor. eskisinede para vermek istemiyor insan. işini görecek bir anakart ve işlemci al yeterli bence. 4 çekirdekliler çıkınca ve biraz ucuzlayınca anakart işlemci ve rami komple değiştirirsin olur biter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysroguz -- 26 Eylül 2006; 18:44:54 >
  • Dq6 zaten destekliyor ,p5b deluxe unde son biosunun açıklamasında quad core ile ilgili açıklamalar yazıyor galiba onunda biosu yavaş yavaş quad core a uyumlu şekile giriyor.
  • amentes eğer ben ileride o/c yaparım diyosan sakın ama sakın 945 alma derim. Ben 6 gün kullandım iad ettim gerçekten ich 7 nedeniyle sorunlar çıkarıyor o/c

MMXex bu arada sistemin gerçekten aslında oyun oynamayan birine 56 sene daha yetecek bi sistem....
  • quote:

Orjinalden alıntı: ysroguz

valla dostum sadece işlemci terfisi eskiden geçerli bir şeydi ama şimdi hiç bir geçerliliği yok. 6 ayda bir her şey değişmeye başladı. bence artık değişecekse anakart+işlemci+ram komple değişmeli. o yüzden sadece işelmci terfisi yaparım diye kendini kasma bence. fiat performansı iyi olan bir sistem al 2 sene kullan 2 sene sonra satıp yeni bir sistem al çok daha rahat edersin. şimdi 250$ bir anakarta versen 6 ay yada en fazla 1 sene sonra bu kartın yeni işlemciler için pek geçerliliği olmuyor. eskisinede para vermek istemiyor insan. işini görecek bir anakart ve işlemci al yeterli bence. 4 çekirdekliler çıkınca ve biraz ucuzlayınca anakart işlemci ve rami komple değiştirirsin olur biter.

evet artık durum böyle ne yazıkki

• quote:

Orjinalden alıntı: Zwandar

amentes eğer ben ileride o/c yaparım diyosan sakın ama sakın 945 alma derim. Ben 6 gün kullandım iad ettim gerçekten ich 7 nedeniyle sorunlar çıkarıyor o/c

MMXex bu arada sistemin gerçekten aslında oyun oynamayan birine 56 sene daha yetecek bi sistem....

Abi sistem güzelde win98 yükleyince sapıtıyor makina 95le idare ediyoruz , fifa200 i sorunsuz oynayabiliyorum yeterde artar bile
  • quote:

Orjinalden alıntı: SavageWarrior

İntel performanslı olabilir ama gelecek için pahalı bir anakart almak gerekiyor. Bence intel alırken bir kez daha düşünün.

Gelecek derken QC desteğinden mi bahsediyoruz. Eğer öyle ise P5B ler de destekliyor. Daha ucuz anakartlarda çıkacak yakında. Şu an zaten QCore lar daha çıkmadı çıksa bile öz<el uygulamaların dışında bir fark getirmiyor. Tamam çoklu işlemde falan çok fazla etkisi var ancak bizim evde aynı bilgisayarı 6 kişi (6 ayrı mause 6 ayrı klavye 6 ayrı monitör tek bir işlemci intelin dijital ev platformu) aynı anda kullanmayacak yani bizi daha doğrusu çok büyük bir çoğunluğu ilgilendirmiyor. Ayrıca konuyu açan arkadaş ölü bir yatırım olmaz arkadaşta açıklamış yeni çıkan bir i,şlemciyi taze fiyatı ile alacak parayı bulan kişi yeni anakartta alır.

He birde şu var anakartlar artık core2duo ların çarpanları ile oynayabiliyor o zaman sende çarpanı aşağı çeker FSB yi yükseltirsin (maksat sadece FSB yi arttırmak)( 1:1 333FSB DDRII-666 ). Yani kısacası üst seviye bir ürün kullanacasan ama anakart değişmek istemiyorsan (ya da bir yarışmadan kazanmış olabilirsin didmi ama nerde bizde o şans ah ahh öhöm neyse) en iyi yol bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 27 Eylül 2006; 9:31:17 >

• quote:

Orjinalden alıntı: MMXex

quote:

Orjinalden alıntı: Zwandar

amentes eğer ben ileride o/c yaparım diyosan sakın ama sakın 945 alma derim. Ben 6 gün kullandım iad ettim gerçekten ich 7 nedeniyle sorunlar çıkarıyor o/c

Abi sistem güzelde win98 yükleyince sapıtıyor makina 95le idare ediyoruz , fifa200 i sorunsuz oynayabiliyorum yeterde artar bile

sen hiç 15-2o ie penceresi açıp sörf yapmaz mısın?
    ayrıca cd çekerken ne yapıyorsun

• Zwandar senin aldığın 945 çipsetli anakat ne markaydı ve modeli neydi?
    benim aklımda olan gigabyte in 945p-s3 modeli

http://www.neoseeker.com/resourcelink.html?rid=128635

bu sitedeki inceleme ve testlerinde oc ve genel performansta baya iyi görünüyor.

valla arkadaşlar ben 3d işi ile ugraşıyorum o yuzden kullandığım programlar işlemciyi sonuna kadar kullanıyor. 965 ve 975 lerde Kentsfield olayını duyunca açıkçası amd lerdeki gibi uzun süre kullanacağımı düşünmüştüm. 3-4 sene önceki bir amd anakartı su anki bazı amd işlemcileri bile destekliyor.

1 aydır bilgisayar alıcam ama hala cipsete kara veremedim.
    eger 2-3 sene sonra hersey degisecekse veya 965 lerle Kentsfield a upgrade etmekte sorun yaşayacaksam bana 945 almak daha mantıklı geliyor. çünkü 965 lerle hemen hemen aynı performansı var.

• bence de kafana takma. q
    uad işlemciler yüksek fiyattan girerler zaten. Habirede chipsetler değişiyor.
    Eskiden aynı sokette anakartla idare edebniliyorduk. şimdi aynı sokette kaç chipset değiştirmek zorunda kalıyoruz
  • ben g kullanıyordum o yüzdendir p iyidir g :D

valla amentes 965 al derim hala merak etme
  • tabii ki ölü olur ama.
    Keinsfeld daha çıkmamış bir işlemci.İntel onun için 985 chipsetli anakartlar çıkabilir
  • Benim de bu konuda kafam karışık. Bugünkü kartlar resmi olarak 1333 desteklemiyor. Quad Core için yeni çipsetler çıkacağından da bahsedilmiyor?... Ben de 965 ile 975 arasında kararsız kaldım. (HD audio ve Dolby destekleri için Asus'un 975'i hoşuma gitti, ama 975'in "daha eski" olması soru işareti yaratıyor.)

Galiba şu an için, resmi olarak 1333 mhz desteklemeyen kartlardan hangisini alırsak alalım farketmeyecek. Bence bugünkü kartlar bios güncellemesiyle Quad Core'ları destekleyecektir. Ama ilerde Quad için "yeni anakartlar" çıkmaya başlarsa o zaman üzülürüz. :(

Galiba en iyisi arkadaşın dediği gibi, Quad Core hesapları yapmayı bırakıp, bugün için sağlam bir sistem kurmak. QC CPU'lar çıkınca da çaresine bakmak... (Aslında yeni PC toplamak için kötü bir zaman.)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.