Şimdi Ara

Asus P5K-SE Anakart'tan CPU'ya Verilen Voltaj Neden Düşer

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Asus P5K-SE Anakart'ta cpu voltajını 1.45 volt ayarlıyorum. FSB 500 ve üzerinde olduğu zaman bilgisayar açılıyor ama cpu'ya giden voltaj herhangi bir test programı çalıştırılınca düşmeye başlıyor. Taki 1.29 volt civarında ya kitleniyor veya restart atıyor.
    CPU E6550 2.33 o.c. ile 3.5 ghz ama cpu voltaj sorunlu
    Anakart Asus P5K-SE (son bios güncellemeli)
    PSU Silver Power 400 Watt (gerçek 400 watt olanlarından) başka psu ilede denenim (300 watt fsp ile sonuç aynı)
    Ekran Kartı MSI 8600
    Ram Kingston 800 Mhz * 2

problem ne olabilir.
    Saygılarımla

• biosta c1e fonksiyonu açık olabilir
  • Konu cpu voltaj dalgalanması olunca 2 şüpheli vardır;
    1 - Anakart;
    2 - PSU;
    Bence senin sistemde şüpheli olan psu; ben her ne kadar lüzumsuz watt çıkışına sahip psu'ların karşıtı olsamda sendeki durum budur kanımca. Ha birde aklıma gelen bios'ta cpu voltajı auto yapmışındır, kafasına göre aşağıya çekiyodur. Manuel yapıp icabında 0,05 voltta fazladan verirsin olur biter...
  • bütün sistemlerde öyle dalgalanma olur bende hiç olmuyor diyen yalan söyler özellikle çok pahalı psu ve anakartlarda bu dalgalanmalar çok az olur. ayrıca hangi işlemci ile 500 fsb denediğinide söylersen daha aytınlatıcı bilgi verebilirim. çünkü 500 fsb gerçekten çok yüsek değer mesela bendeki E6750 481 fsb ile çalışıyor 1.45 v da 500 de çalışması için en az 1.55 v gerekiyor onda da stabil olmuyor
  • P5K SE 1.50v üzerlerinde sapıtıyor. Şuan unuttum ama eski konularımda vardı en ideal ve en yüksek voltajı hangi değeri seçerek bulduğumuz. E6550 ile bende 3500mhz çalıştırdım bench falanda aldım ama p5k se ve 6550 bu ikili ile günlük 3500 biraz zor gibi gözüküyor.
  • dostum sahip oldugum GİGABYTE EP45-DS3R bile bu voltaj dalgalanmasını yaşıyor. Bence anakart droop yapıyor. Sizin yapacağınız tek şey drop un yaklaşık kaç volt oldugunu bulup ona göre voltajı biraz daha artırmanız. Everest ile işlemci voltajını anakartınızın verdiği şekliyle net bir biçimde görebilirsiniz. Ben GİGABYTE EP45-DS3R ile 1.55 v verdiğimde cpu z ve everest 1.475 gibi değerler alıyordu. bende işlemciye 1.5 voltaj verebilmek için biostan 1.625 gibi bir değere ayarlamıştım ve sorunum çözülmüştü. Umarım bir fikir verebilmişimdir.
  • eğer imkanın varsa psu yu değiştir veya çift psu kullan ki sorunun güç kaynağından olup olmadığını öğrenirsin yok eğer güç kaynağıyla alakalı değilse sorunu çözmek için anakarta yönelmelisin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    z87-a Anakart için ram sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Q6600 ve Asus P5K-SE ile overclock
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar benimde benzer bir sorunum var bilgisayar donup kendi kendine reset atıyordu.Cpu-Z programı yükledim işlemciye gelen voltaj en fazla 1.30 oluyor ve 1.24 e kadar düşüyor.İşlemcim Intel Celeron 2.66 775 pin. daha güçlü bir power var bende taksam işimi görürmü? veya sizler ne önerirsiniz

bu arada bazı sistem değerlerini değerlendiriseninz çok sevinirim

Cpu Sıcaklığı:71 santigrat derece
    Sistem Sıcaklığı:36 santigrat derece
    Cpu Vcore:1.224 ile 1300 arasında değişiyor.

Not:bu değerleri biostan aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk_inceoglu -- 23 Ekim 2008; 10:24:05 >
  • Bende bununla ilgili bir konu açmıştım. Bendeki durum biraz daha vahim. 1.39 - 1,41 - 1,43 volt olarak voltaj arttırmam gerekti. Yani anakart gittikce stabiliyeti kaybetti. Thermaltake 750watt psu kullanıyorum, daha öncede 450watt asus kullanmıştım. Benim sorunum kesinlikle anakart. Ben anakartın son nefesini vermesini bekliyorum....
  • lanet bi anakart kesinlikle ölsün bnde atacam fotoğrafçılık mesleğini yapıyorm bi gn pc ye format attım 500 gb hdd dem 128 gb oldu bölümler vs herşeyim uçtu tüm arşivim
    geri getirmek günlerimi aldı asus un 450 w psu sunu kullanıyorum servise yolladım psu nu değiş dediler sitem gereksinimim 600 w miş saygı değer çizgi elektronik güney köprüsünün bi yongasının yanmış oldunu söledi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.