Bildirim
Q6600 ve Asus P5K-SE ile overclock
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
quote:
Orjinalden alıntı: TaVa
Sistemi yeni aldım.
Q6600
Asus P5K-SE
2x1Gb Corsair 6400 800mhz
Overclock için yardımcı olursanız sevinirim.
Aynı işlemci aynı kart 7x450 1.34 volt 3.150ghz DRAM:FSB oranı 1:1 yanı 900mhz 4-4-4-12 de ramler 2.2 volt orthos da 3 saat satabil tabi bunlar stok fanla iyi bir soğutman varsa çok rahat 3.6 yi günlük kullanman mümkün
Açılmış konular var oralardan faydanalabilirsin Asus p5k-e wifi kullananlar başlığında.. -
Amibios 'ta hangi değerleri, ne yapmalıyım.
Yardımcı olursaniz sevinirim. -
hocam hazirci olmasak biras biseyler yaptikdan sora yardim istesek -
quote:
Orjinalden alıntı: gokh
hocam hazirci olmasak biras biseyler yaptikdan sora yardim istesek
Yardımcı olmak yerine, boş mesajlarla ve polemiklerle uğraşmasak. -
quote:
Orjinalden alıntı: theistman
quote:
Sistemi yeni aldım.
Q6600
Asus P5K-SE
Aynı işlemci aynı kart 7x450 1.34 volt 3.150ghz DRAM:FSB oranı 1:1 yanı 900mhz 4-4-4-12 de ramler 2.2 volt orthos da 3 saat satabil tabi bunlar stok fanla iyi bir soğutman varsa çok rahat 3.6 yi günlük kullanman mümkün
Açılmış konular var oralardan faydanalabilirsin Asus p5k-e wifi kullananlar başlığında..
theistman,
dediklerini aynen yaptım ama sişstem 10 dakika sonra reset attı.
ramlar 5-5-5-12
fsb 430 getirdim, gidiyor şu an
1:1 olayını nereden yapıyoruz
başka yapılacak birşey mi var daben yapmıyorum acaba?
-
quote:
quote:
quote:
Sistemi yeni aldım.
Q6600
Asus P5K-SE
Açılmış konular var oralardan faydanalabilirsin Asus p5k-e wifi kullananlar başlığında..
theistman,
ramlar 5-5-5-12
1:1 oranını elle bir yerden yapmıyoruz bu anakartta işlemci çarpan katsayın ile reel ram değerinin birbirine oranı yanı ramleri 900 mhz de çalıştırıp işlemci çarpan katsayın da 450 fsb olursa 1:1 olmuş olur çarpan 400 fsb ram 900 mhz olursa 5:6 gibi yani onu ram mhz değerine verdiğin oran lar belirliyor
Soğutma iyi ise işlemci voltajini artır azar azar yada tam tersini yap 1.5 ver yavaş yavaş düş en stabii yakalayana kadar ama bu işlemciyi oc edeceksen bir soğutucu almanı tavsiye ederim ben stock fanla 3.2 yi geçemedim günlük işlemcinin hakkı 3.6 günlük iyi bir soğutma ile
-
quote:
quote:
quote:
quote:
Sistemi yeni aldım.
Q6600
Asus P5K-SE
theistman,
ramlar 5-5-5-12
1:1 oranını elle bir yerden yapmıyoruz bu anakartta işlemci çarpan katsayın ile reel ram değerinin birbirine oranı yanı ramleri 900 mhz de çalıştırıp işlemci çarpan katsayın da 450 fsb olursa 1:1 olmuş olur çarpan 400 fsb ram 900 mhz olursa 5:6 gibi yani onu ram mhz değerine verdiğin oran lar belirliyor
Soğutma iyi ise işlemci voltajini artır azar azar yada tam tersini yap 1.5 ver yavaş yavaş düş en stabii yakalayana kadar ama bu işlemciyi oc edeceksen bir soğutucu almanı tavsiye ederim ben stock fanla 3.2 yi geçemedim günlük işlemcinin hakkı 3.6 günlük iyi bir soğutma ile
theistman,
benim anakart seninkiyle aynı değil galiba.
Bendeki SE sendeki Wifi versiyonu.
Ben şu anda 430x7=3010 kullanabiliyorum, stok fan ile.
Bu anakart ile soğutucu alıp 3,6 kasmaya değer mi sizce.
Veya bu değer için bile soğutucu almak gerekir mi?
-
3.00 da kullanacaksan bence gerek yok kasan biraz havadar olsun stock fan işini görecektir ama bu işlemci çok rahat 3.6 günlük kullanılıyorken ve 3.6 il e3.0 arasında dağlar kadar fark varken 50-75 ytl ye bir soğutucu alıp QX serisine yakın performas almak bence daha iyi iki gün önce vatan bostancı şubesinden TT BIG TYP aldım 10-15 derece düşürdü sıcaklıkları yük altında tavsiye ederim . -
ramlar hariç sistemimiz aynı ben 8*400 de orjinal voltajı 1.30 ile stabil olarak 3.2ghz de gayet güzel kullanıyorum
benim sorunum bukartta kuzey güney köprülerinin voltajını arttıramamk 3.2 de kaldık 3.4 de yapıyorum ama sistem şaşıyor
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X