Şimdi Ara

Sorun!!--Arkadaşlar ÖNEMLİ ÖZellikle DFI anakart kullananlar....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilenler bilir sistemi topladığımdan beri ram ler ile başım belada...En son şey deniyordum ram i tek taktım yani sadece 512mb olarak.Yalnız üstteki sarı slota takmıştım.Sonra üstteki turuncu slotu da denedm.Biraz önce alttaki slotları deniyeyim dedim(işlemciye yakın olan) taktım rami ilk önce sarıya bilg. açılmadı öttü... Daha sonra turuncuya taktm yine aynısı.Sonra iki ram i da alttaki slotlara taktm yine öttü. Şimdi korkum acaba analartamı bişiler var.Alltaki ram slotlarımı bozuk acaba Yalnız ram leri dual takınca yine açılıyodu da yalnız mavi ekran veriyoduda zaten onn için ramleri böyle değişik varyasyonlar la takıp deniyorum Ama şimdi korku doldu bana anakart ta sorun varsa kötü olur.Hiç olmasa ram de olsa garantiden gelene kadar idarelik bir ram bulunabilir....Bu arada anakartı gigatek den aldm garanti sistemi nasıldır kartımı çok beklermiyim????.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhat16 -- 6 Haziran 2006; 23:24:59 >

• Arkadaşlar lütfen bir cevap yazabilecek kimse yok mu?Anakart ı garantiye yollayacam ama onada tırsıyorum kimbilir nekdar bekleteeckler beni???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhat16 -- 6 Haziran 2006; 23:53:40 >
  • Ark senin anakartta 4 tane ram yuvası var bunlarda dual ram çalışır yani turuncu ya takarsan 1 çift te 1 çifte de turuncuya takaçaksın
    eger 1 de sarıya takarsan 2de de sarıya takacaksın

yani T+t ** S+s şeklinde olacak yoksa sarı turuncu olursa zıınnn diye öter

ben bukadarının biliyorum yoksa o anakartta kolay sorun çıkmaz üstüne basmassan
  • seninkide aynımıdır bilmiyorumda benim boardta ram lar çıkarıp takınca biosu temizlemek gerekiyo belki sendede böledir bi dene istersen.
  • Arkadaşlar başka bir bilgisi olna yokmu bu konuda????
  • Bu anakart ı kullanan başka arkadaşlarımız yokmu aramız da yaaaa
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çözüm:

1.Remleri çıkar
    2.Biosu clear_cmos jumperından temizle
    3.remleri(sarı+sarı veya turuncu+turuncu şeklinde)tak
    4.Sistemi aç...

eğer açılmazsa:
    tek rem olarak dene,yine açılmazsa başka marka-model rem dene(dfi bazı remlerde cold bug yapıyor)

eğer açılırsa:

hemen bios versiyonunu remlerinle uyumlu bi biosla değiştir...
  • selam aynı anakarttan bende de var. ben 4 tane 512 lik ram kullanıyorum 2si twinmos cl2.5 diğer ikisi kingston cl3 ve bir sorun yaşamıyorum kullanırken. bios olarak en son resmi bios yüklü. bence bir dene yanlız bios update yaptıktan sonra bios'u clear-cmos jumper'ı ile sıfırlaman lazım yoksa sistem açılmıyor. sanırım güvenlik amaçlı.birde biosta ram değerlerine bak ramlerini 1t kullanıyorsan sorun çıkabilir belki 2t olarak çalıştırmayı dene.
  • Arkadaşlar yazdıklarınız için teşekkürler....Ram ler zaten normalde Turuncu + turuncu da duruyordu yalnız mavi ekran veriyordu daha sonra denemek amacıyla ramleri üstteki sarı+turuncu ya taktm.Herhangi bi hata almadım ama.Daha sonra tek ram leri tek tek üstteki slot larda denedm.Bilg. açıldı sonra ram i tek olarak alltaki slotlara taktm açılmadı bilgisayar...Bi yerlerde duymuş veya görmüş gibiyim tek ram kullanıcaksak şu slotlara takmamız gerekir gibi.Neyse ben bir bios uptade edeyimde bakalım ne olacak.Şu anda ram ler 1T çalışıyor
  • Bu arada 512*2 Kingston CL:3 ram ler için hangi bios önerirsiniz ??? şu anda 3.10 u yükledm ama uptade etcem şimdi winflash dan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhat16 -- 8 Haziran 2006; 17:58:36 >
  • Ve yine mavi ekran ve yine reset bios en son olan 3.29 yükledm ondan önce de 3.10 yüklemiştim ama olmadı mavi ekranı okuyamıyorum da hemen reset
  • msn e bi gelsene sen

veliekiz@hotmail.com
  • dfida alttaki slotlarda tek ram çalışmaz cpuya uzak olan slotlara takıcakksınız ramleri..ramleri dual çalıştırmak sarı veya turunculara 2şerli olarak takıcaksınız..
  • fenomenhaa, içimi rahatlattınız çok teşekkür ederim bende bu cevabı bekliyordum ki sorun şükürler olsun anakartta olmadığı biraz daha kuvvetlendi.Şimdi bir yerlerden dual ram bulmam gerekiyor ki ram leri deniyeyim teşekkürler...
  • Yalnız hâla ram leri dual çalıştırırken oyunlardan hata raporu göndererek atıyor ve bazen mavi ekran verip resetliyor....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.