creative audigy value 7.1 ses kartım var eskiden windows xp kullanıyordum . yine bu sorun vardı ses ayarlarından spdif ı/o , mikrafon vb. sesleri kısınca düzeliyordu.
windows 7 de (tabi windows 7 driveri yükledim) öyle bir kontrol paneli yok ses kalitesini 48khz ye düşürdüm mü sorun olmuyor ama 96khz yaptım mı 4-5 saniye arayla pıt pıt ses geliyor logitech z-506 dan. bende onbord ses kartının driverlerini kurup çalıştırdım aynı yine pıt pıt pıt...
anlayamadım ses kartı sorunlu olsa onborda da aynı sorun . çözemedim gitti 4-5 gündür bunla uğraşıyom denemediğim driver kalmadı. halbuki eski xp li sistemde hiç bi sorun yoktu
yardımcı olursanız çok iyi olur
sorunu çözdüm . ön panele ses taşıyan hdaudi jakını ankarttan çıkarınca düzeldi .
quote:
Orijinalden alıntı: bilal1390
creative audigy value 7.1 ses kartım var eskiden windows xp kullanıyordum . yine bu sorun vardı ses ayarlarından spdif ı/o , mikrafon vb. sesleri kısınca düzeliyordu.
windows 7 de (tabi windows 7 driveri yükledim) öyle bir kontrol paneli yok ses kalitesini 48khz ye düşürdüm mü sorun olmuyor ama 96khz yaptım mı 4-5 saniye arayla pıt pıt ses geliyor logitech z-506 dan. bende onbord ses kartının driverlerini kurup çalıştırdım aynı yine pıt pıt pıt...
anlayamadım ses kartı sorunlu olsa onborda da aynı sorun . çözemedim gitti 4-5 gündür bunla uğraşıyom denemediğim driver kalmadı. halbuki eski xp li sistemde hiç bi sorun yoktu
yardımcı olursanız çok iyi olur
kardeşim aynı kart mevcut bende de. hangi sürücüyü kullanıyorsun? pcyi yeniledim eski pcde xp vardı ve bu kart ile harika ses alıyordum. arka hoparlörler de dahil. pcyi yeniledim ve 990xa ud3 anakartlı bi pc topladım. önce kendi onboard ses kartını denedim karttaki ama sb 7.1 value nin yanından bile geçmez. çok kötü. hiç bir ayarını yapamadım çünkü realtek dolby filan demiş orada ama yanından geçmez sb 7.1 valuenin. bende gittim eski pcden söktüm benim value yi ve yeni pcye taktım. ama nerede o eski xpdeki ses!!!!!!! pıt pıt sesler geliyor. surround çalıştıramadım. arka hoparlörlerden ses gelmiyor. ayrıca en önemlisi de win 7 64 bit kullanıyorum ve görev çubugunda creative çalışıyor görünmüyor. simgesi yok orada. program filestan kısa yol oluşturdum masa üstüne oradan açıyorum. ama exa ayarı cmss ayarlarını yapsam bile hiçbirşey değişmiyor. sonra aygıt düzgün çalışmıyor diye bir yerlerde ( tam hatırlamıyorum baya bi kurcalamıştım) gördüm. bu arada biostan onboard ses kartınıda disable yaptım ki sb 7.1 valueyi tam görsün bir çakışma olmasın diye. ama hala high definetion audio aygıtı aktif görünüyor. ayarları da oradan yapıyor gibi. yani sb 7.1 in driver ı yüklü ama boş gibi. onboard ses kartına hiç bir girişi takmadım. tüm girişler sb 7.1 value üzerinde ve doğru yere takılılar. win 7 64 bit mi bütün bunların sebebi. yardım edebilen biri çıkarsa sevinirim. Ne güzel xpde tek bir tık sesi olmadan 128 kb şarkıları dinliyordum ve filmlerde sesler resmen dolby gibiydi. :(
aynı anakarta sahibiz pıt pıt ses sorununu çözdüm . anakartın üstünde kasanın ön tarafına ses taşıyan kabloyu cıkardım sorun düzeldi . seskartı konusunda baya araştırdım bir sürü driver denedim hiç biri xp deki gibi güzel olmadı.