Merhaba.Benim sorunum eskiden XP ile kurduğumda sorun çıkarmayan Mandrake 10.0'ın bahsettiğim diğer sistemlerle birlikte kurduğumda sanki garezi varmış gibi sadece XP'yi bozması.Aklınızı karıştırmadan basitçe anlatayım. Dün canım sıkıldı acaba kaç sistem birden kurulabiliyo bi deneyeyim dedim ve 98,2000,XP ve Mandrake'yi kurmaya karar verdim.HDD bölümlerim şöyle 17GB(NTFS)=XP, 5GB(FAT32)=2000, 5GB (FAT32)= 98 , 3GB(NTFS)=Depo(Deep freeze'den kurtulmak için), 800MB(Swab)=Linux ve kalanı (8 falan herhalde)=Linux kök.( / ) İşte bölümler böyle.Sonra 98,2000 ve XP'yi sorunsuz kurdum ve sorunsuz çalıştırdım tek tek.Ama işin içine Linux girince bakın ne oldu: İlk önce Lilo (Yani Linux'ün sistem seçme "aygıtı" .Umarım yanlış yazmıyorumdur) geliyor.Burda sadece Windows seçeneği var Win'ler ile ilgili.Yani Win'lerin herbiri için ayrı seçenek yok.Burdan Linux'e sorunsuz geçebiliyorum.Veya Windows'a bastığımda bildik Windows'un siyah seçim ekranı geliyor ve 98,2000 ve XP sıralanıyor.Burdan 98 ve 2000'e de sorunsuz geçip başlıyorum.Ama XP'ye girmek istediğimde aşağıdaki uyarıyı alıyorum: "Windows aşağıdaki dosya eksik veya bozuk olduğu için başlatılamadı: <Windows root>\system32\hal.dll. Yukarıdaki dosyanın bir kopyasını yeniden yükleyin." ( hal.dll. 'yı doğru yazdım yani sonunda nokta var)
İşte sorunumun biri bu.Daha az önemli sorunum ise durumu düzeltmeye çalışırken kurduğum her yeni XP'nin adının seçim ekranına geçersiz oldukları halde sıralanmaları. Bu geçersiz isimleri nasıl silebilirim.Ve birde yukarıda anlattığım durumu nasıl düzeltebilirim.Bir de mümkün mü bu yapmaya çalıştığım 4 farklı sistem olayı. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Bu forumda yeniyim konularda bulamadım böyle bir örnek umarım ikinci defa sormuyorumdur. Herkese tekrar teşekkürler.
boot olayı hdd de karışmış xp cd sini tak recovey konsoldan boot olayıbı düzeltirsin "bootfix"
ok sağol bi deneyeyim...:)
bence o makinayıkomple formatla xp ni kur geç. merakınu-ıda tatmin edeyim ben 5 ay önce eski makinama (P4 2,4 512 ram 80gb hdd) win98, win me, win 2000, win 2000server, winxp tr, winxp ing, win 2003 server kurdum diski 8 e bölmüştüm daha fazla inat etmedimmmm.
Keşke bir de Linux kursaydın ozaman merakım tam geçerdi. :) Winler kendi içlerinde sorun çokarmıyor da işte Linux olunca acaba neden öle oluyo...Benim esas derdim o...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme