@klimaks27 ve @wolfhonda 96-01 üretim hondalarda 1,4 ve 1,6 larda devir 7,200 de kesiyor benim bildiğim 01-06 üretimlerde 6,200de devir kesiyor 06-? üretimlerde ise 7000 lere çıkıyor biliyorum.
Öncelikle yeni arabanız hayırlı olsun. Bizim daha önceki arabamız civic 1.6 ies idi. Benim bildiğim kadarıyla o araçta sorun olarak söylenebilecek depodaki şamandıra probleminden dolayı yolda kalmak. Bu durum ne kadar doğrudur bilmiyorum başka bir forumda kullanıcılar söylüyordu. Sonraki nesillere göre biraz fazla yakar alt devirler biraz cansızdır. Böyle şeyler arabayı aldıktan sonra pek söylenmez ama 1.4 ile 1.6 arasında yakıt açısından pek fark yoktur keşke 1.6 alsaydınız.
arkadaşlar biz 15000-17000 arası araba alacağız ve civic le ilgileniyoruz 2000 model 14.is ve 1.6ies e ler olabilir ama bunlar km de ne kadar yakıyor yakıt bizim için çok önemli çünkü babam ümraniyede çalışıyor ve biz gaziosmanpaşada oturuyoruz (ben 17 yaşındayım benim için performansta önemli :D) Cevap bekliyorum...
Benim 1,4 otm. vites ist. şehir içi 8-9 lt civarı yakıyordu. Uzun yolda 6-6,5 arası değerleri yakalıyordum. Performansı pek çok 1,6'dan iyidir. Sorunsuz denebilecek bir motor, şanzıman ve mekanik aksamı var. 1,6'lar ise ort. 8-10 lt civarı yakar; performans elbette 1,4'ten daha iyi. Otm. vitesi çok rahat, düzü hızlı bir araçtır. Üzmez
quote:
Orjinalden alıntı: chelick
arkadaşlar biz 15000-17000 arası araba alacağız ve civic le ilgileniyoruz 2000 model 14.is ve 1.6ies e ler olabilir ama bunlar km de ne kadar yakıyor yakıt bizim için çok önemli çünkü babam ümraniyede çalışıyor ve biz gaziosmanpaşada oturuyoruz (ben 17 yaşındayım benim için performansta önemli :D) Cevap bekliyorum...
quote:
Ben 1.6 motor için değerler vereyim şehir dışı dikkatli kullanım 6 lt civarı,şehir içi 9-10 lt yakar. Ben istanbulu pek bilmem ama anladığım kadarıyla fazla km yapılacak. O zaman eğer imkanınız varsa 2001 den itibaren çıkan civic ten almaya çalışın. Hem performanslıdır (0-100km 9.2 sn) hem alt devirleri daha canlıdır çok daha az yakıt tüketimi vardır.
+ 2001 sonrası daha iyi bir seçim olur.
quote:
Orjinalden alıntı: serrikoc
quote:
Ben 1.6 motor için değerler vereyim şehir dışı dikkatli kullanım 6 lt civarı,şehir içi 9-10 lt yakar. Ben istanbulu pek bilmem ama anladığım kadarıyla fazla km yapılacak. O zaman eğer imkanınız varsa 2001 den itibaren çıkan civic ten almaya çalışın. Hem performanslıdır (0-100km 9.2 sn) hem alt devirleri daha canlıdır çok daha az yakıt tüketimi vardır.
selam arkadaşlar bende 2000 model bir civic 1,4 is almaya karar verdim yarın bakıcam arabaya nelere dikkat etmeliyim söyleyebilirmisiniz ? araç 86000 km de metalik gri. fiyat olarak da ne önerirsiniz. kaça pazarlık yapmam doğru olur. 15,450 ytl dedi.. pazarlık yaparız dedi...
Çok fazla söylemiş fiyatı. O fiyatı verecek kadar temiz mi kullanılmuş araba?? 14.500 en fazla derim ben. Hiç bir masraf çıkarmayacaksa tüm bakımları yapılmışsa lastikler yeniyse, vergileri ödenmişse 15000 YTL . Dikkat etmen gereken en önemli nokta motor aksamı tabiiki. Götür baktır güvendiğin yerlere. Önden darbe yiyip yemediği Mesela biz aldığımızda ön sağ tekeri bi yere vurmuş adam Jant çok kötü durumdaymış bundan haberimiz yok ama aldığımız adam bi rot balans ayarı yapılması gerekiyor demişti. Bize fazladan jant düzeltme sorunu çıktı, rot balansla düzelcek bi durum değildi. Elektrik aksamı çalışıyor mu,klimalıysa kliması çalışıyormu bunlara dikkat et. Bi klima sorunu bile çok masrafa neden olabiliyor. Şimdiden hayırlı olsun
Tüm bakımları ve kartları mevcutmuş. yedek anahtarıda mevcutmuş. klimalı. sigara içilmemiş. 1,4 is bunlarda abs oluyor mu? vede 16 valve mi ?
eski hondacı olaraktan bildiğim kadarıyla cevap vereyim zevkli bir araç vede 16Valf'tir.. abs genelde airbag olan araçlarda oluyor ama sanırım 2000 model ve sonrasında airbag olmadan sadece abs ve klima olarak modelleride mevcut..basit kontrol yöntemi kontağı açtığında ışığı yanıyorsa vardır..şimdiden hayırlısı olsun..
quote:
Orjinalden alıntı: senturk041 Tüm bakımları ve kartları mevcutmuş. yedek anahtarıda mevcutmuş. klimalı. sigara içilmemiş. 1,4 is bunlarda abs oluyor mu? vede 16 valve mi ?
Teşekkür ederim. Pazar günü aldım arabamı. Çok zevkli bir kullanımı var. aracım çok temiz görünüyor. 80000km bakımı yapılmış 90000km bakımı var şimdi hepsi servisinde yapılmış faturaları dahi var. Yani orjinal km de araba.
triger kayışı 120000km de deniyor doğrumudur. kimileri 100000km de diyor bilgisi olan varmıdır.
quote:
Orjinalden alıntı: ramsay
eski hondacı olaraktan bildiğim kadarıyla cevap vereyim zevkli bir araç vede 16Valf'tir.. abs genelde airbag olan araçlarda oluyor ama sanırım 2000 model ve sonrasında airbag olmadan sadece abs ve klima olarak modelleride mevcut..basit kontrol yöntemi kontağı açtığında ışığı yanıyorsa vardır..şimdiden hayırlısı olsun..
quote:
Orjinalden alıntı: senturk041 Tüm bakımları ve kartları mevcutmuş. yedek anahtarıda mevcutmuş. klimalı. sigara içilmemiş. 1,4 is bunlarda abs oluyor mu? vede 16 valve mi ?
bende 100bin diye biliyorum..
quote:
Orjinalden alıntı: senturk041 .................... triger kayışı 120000km de deniyor doğrumudur. kimileri 100000km de diyor bilgisi olan varmıdır. ...............
Hayırlı olsun dostum; 3 yıl kullandığım ve Accord'a rağmen özlediğim bir araçtır. Dikkat; triger değişimi 100 bin km ya da 5 yıldır; hangisi önce gelirse. Hemen değiştirmelisin. Özel servislerde 300 YTL civarı hallolur. Ankara veya İstanbul'da isen servis önerebilirim.
quote:
Orjinalden alıntı: ramsay
bende 100bin diye biliyorum..
quote:
Orjinalden alıntı: senturk041 .................... triger kayışı 120000km de deniyor doğrumudur. kimileri 100000km de diyor bilgisi olan varmıdır. ...............
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme