Şimdi Ara

98 megane anahtar problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 98 megane rte aracımın iki anahtarıda çalışmıyor.servise gittim yeni anahtarların fransadan geldiğini ve tanesinin 4oo ytl olduğunu söylediler.acaba piyasada bu bozuk anahtar tamiri yapan kişiler var mı?
    çünkü sonuçta bi anahtar bu kadar para etmemesi gerek

• hani renoydu, hani yerliydi, hani parçası ucuzdu?

hepsi ortada uyanmamız lazım.

quote:

Orjinalden alıntı: altan_

98 megane rte aracımın iki anahtarıda çalışmıyor.servise gittim yeni anahtarların fransadan geldiğini ve tanesinin 4oo ytl olduğunu söylediler.acaba piyasada bu bozuk anahtar tamiri yapan kişiler var mı?
    çünkü sonuçta bi anahtar bu kadar para etmemesi gerek
  • acu___men o geçmişte kaldı, artık sadece arabanın kendisi ucuz, asıl voleyi serviste vuruyolar, ayrıca elektronik devre yumağı haline getirilmiş araçların ne kadar kısmı yerlidir o da tartışılır...
  • Allah Allah

biz de renault servis açısından ucuz zannediyorduk...

acaba alman arabalarında anahtar kaç papel????
  • ford mondeo'nun orjinal uzaktan kumandalı anahtarının yenisini servisten 143ytl ye aldım. 2 çift anahtarın bulunduğu bir kutuda geldi. İkisi de Uzaktan kumandalı. Ama 16 gün beklettiler beni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arismo -- 26 Aralık 2006; 3:46:38 >
  • arkadaşlar anahtarın pahalı olmasının nedeni içindeki mikrocip tir.Motorunuzun seri numarasına göre fıransadan geliyor ortalama 7-10 gün arasında.ama ankarada ulus semtinde yapıldığını duydum ama emin değilim.birde elinizdeki anaktarın içinde pil var onu kontrol ettirin
  • Kaskon varsa anahtarı karşılar.
  • Durum sakat bende aynı araç var ve yedek anahtarım yok anahtarı kaybedersem yandım demektir arkadaş bana yedek anahtar için 500 ytl isterler demişti demek ki doğruymuş vay beeeee
  • 98 meganlarda anahtarın aracı çalıştırması için kapıların uzaktan kumandayla açılması gerekir ama uzaktan kumandası arızalanırsa aracı çalıştırmak için 4 haneli bir kodu merkezi kilit tuşundan araca girmek gerekir
    quote:

Orjinalden alıntı: yalcin 01

Durum sakat bende aynı araç var ve yedek anahtarım yok anahtarı kaybedersem yandım demektir arkadaş bana yedek anahtar için 500 ytl isterler demişti demek ki doğruymuş vay beeeee
  • bende de 99 megane var, anahtarların biri kayıptı,

önce piuasada bu işi yapanlarla gittim, bu anahtarı yapamadıklarını , sadece reno servisinin getirttiğini söylediler.

bence 25 gün önce yenimahalledeki çetaş reno servisine gittim, 325 ytl + işçilik nakitte %10 indirim dediler, araştırayım dedim, Oradan neziroğluna gittim, 325 + işçilik nakitte %5 indirim, stokta da var isterseniz hemen yapalım dediler. bende hem tavırlarını beğenmediğimden hemde %5 extra indirim için çetaş a gittim. siparişi verdim. anahtarın 2-3 hafta içinde geleceğini söylediler.

3 gün sonra beni aradılar anahtarınız geldi diye, c.tesi günü gittim. önce araca bakılması için 1 saat bekledim. sonra birkaç kez söylememden sonra biri ilgilendi. depoya gitti anahtarı aldı, bir süre inceledikten sonra anahtarın fransadan yanlış geldiğini söylediler ( anahtar fransadan 3 günde nasıl geldiyse) neziroğlundan çekmişlerdir kesin

neyse, yeni anahtarın 348 ytl olduğunu yanında işçilk de olduğunu söylediler. bende farkı kabul etmediğimi söyledim. 1 saat beklediğimi filan söyleyince oradaki sorumlu 315 ytl ye , işçilik de almadan yapacaklarını söyledi.tamam dedim.

10 gün sonra aradılar, yine c tesi gittim , başka biri baktı arabaya, anahtarı çıkardı, çalıştırıp çalıştırmadığına baktı , sonra muhasebeye yolladı beni 348+25 işçilik fiyat söylediler.bana o gün bu fiyatın verilmediğini söylememden sonra, bir süre konuştuk ve 315 ytl gibi bi rakam a anahtarı aldım.

bu anahtar fransadan direk benim arabanım şasi numarasına göre gelmiş , adamların size jest yaptık işçilik ücreti almadık filan demeleri de aslında dürüst bir davranış değil bence.

• ben araştırdım,hiçbiryerde yapamıyorlarmış, yurt dışında bu anahtarların programlanmamış olanları satılıyo 30-50 euro ya ancak programlayacak cihaz yok türkiyede. zaten talep bu kadar azken kimse de getirtmez bunu.

ancak şöyle bi teklif sundular,

isterseniz aracın immobilizerini sökelim, yerine yeni bi imobilizer takalım, size 150- 160 ytl ye mal olur dediler.bende kabul etmedim tabi.

quote:

Orjinalden alıntı: hayrican

arkadaşlar anahtarın pahalı olmasının nedeni içindeki mikrocip tir.Motorunuzun seri numarasına göre fıransadan geliyor ortalama 7-10 gün arasında.ama ankarada ulus semtinde yapıldığını duydum ama emin değilim.birde elinizdeki anaktarın içinde pil var onu kontrol ettirin

• bendede aynı araçtan var benimde radyo kaetçaların baglı bulunduğu elektronik gösterge arızalı banada 297 ytl çekti servis (aracımız yetkili serviste güvende diye reklam vardı ya:)))) PEKİ CEBİMİZ NERDE GÜVENDE

kolay gelsin kardeş
  • Arkadaşlar belki biraz alakasız gelebilir ama bu anahtar Fransa'dan geliyorsa servisi devre dışı bırakıp Fransa'da yasayan bir vatandaş aracılığı ile Fransa'da Renault ile irtibata geçirilip bu şekilde alınsa daha ucuz olur mu acaba.Büyük bir parça değil sonuçta.Bu imkanı olanlar bu şekilde yapabilir mi acaba
  • bu benimde aklıma geldi ancak sadece parça olayı deği, aracın şasi numarasına göre programlanması lazım anahtarın. anahtarı almak için fransa reno nun aracı senin olduğuna kanaat getirmesi lazım ki bizi, elimizde ruhsat olsa bile kaale alacaklarını zannetmiyorum. fransa ya ruhsatı yollayacaksın, üstüne artık vekalet mi isterler bilemiyorum.birde o belgeyi götüren arkadaşın fransızca bilmesi lazım. fransızlar ingilizce konuşmuyorlar. bence bu işlemi reno servisinden yapmak daha kolay gibi, e biraz pahalı ama zaten 1 kez veriyorsun o parayı da.

quote:

Orjinalden alıntı: deniz_han

Arkadaşlar belki biraz alakasız gelebilir ama bu anahtar Fransa'dan geliyorsa servisi devre dışı bırakıp Fransa'da yasayan bir vatandaş aracılığı ile Fransa'da Renault ile irtibata geçirilip bu şekilde alınsa daha ucuz olur mu acaba.Büyük bir parça değil sonuçta.Bu imkanı olanlar bu şekilde yapabilir mi acaba

• arıza tesbiti yaptırabilirsen, arızalı parçayı çıkmacılardan bulabilirsin yada elektronikçiye tamir ettirebilirsin. servisler "değiştirelim abi" mantığıyla çalıştıkları için hem parça dan hemde işçilikten kazanıyorlar. birde bu araçların modelleri eskidiği için parçayı yurtdışından gelmesini bile beklemen gerekebilir.

quote:

Orjinalden alıntı: vatos73

bendede aynı araçtan var benimde radyo kaetçaların baglı bulunduğu elektronik gösterge arızalı banada 297 ytl çekti servis (aracımız yetkili serviste güvende diye reklam vardı ya:)))) PEKİ CEBİMİZ NERDE GÜVENDE

kolay gelsin kardeş

• Eğer İstanbuldayasan Vatan Caddesinde İstanbul Anahtar isimli firma bu sorunu anahtara göre makul fiyata hallediyor.Hemde ömür boyu garantili...
  • yukarıda yazılanları okursan görürsün.
  • DEMEKKİ MEGAN ALIRKEN YEDEK ANAHTARI VARMI DİE SORACAZ YOKSA ALMIYACAZ , BUNU ÖĞRENMEM İYİ OLDU GERÇEKTEN ARKADAŞLARADA SÖYLERİZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendel50 -- 2 Eylül 2009; 6:48:16 >
  • tespitler yerinde... yil 2010 ve anahtarin fiyati hala 400 ytl. : )) normalde reno parcalari ve servisi cok pahali degil bu durum biraz spesifik. renoda infraredli immobilizer kisa bir donem kullanilmis sonrada kalkmis.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.