Bence adam Türkçe değil İngilizce katili saygılar.
Hayırlı olsun, arkadaşım. Ben Başkent Oto sanayiide (şaşmazın karşısı Batıkent tarafı) Üstün Oto LPG ye taktırdım. Sadece taktırdığım gün gittim, inan bir daha şikayet için filan gitmedim.Yani şu an sorunum yok.1500 km yaptım, 2000km olunca kontrole gidecem. Atikeri öneririm.
quote:
Orjinalden alıntı: Ahmet Uzun
Peugeot 306 'tıma lpg taktıracağım, yardımcı olursanız sevinirim
Şunuda belirtmek isterim bu arada, sabahları ilk gaza geçişte hafif bir titreme ve birkaç saniyeliğine gaz yemez gibi oluyor ve düzeliyor. (full grup olduğundan maalesef böyle olurmuş) sonra gün boyu lpg ye geçişlerde motor sıcak olduğundan 5 sn benzinde çalıştıktan sonra gaza geçiyor ve hissetmiyorsun bile.
Bu adresten mi bahsediyorsun, çünkü üstün oto ile başlayan birçok yer var ÜSTÜN OTO ÖNDER TİCARET CEMAL ŞAHİN ERGAZİ MAH. 248/7SOK. NO:55 MERKEZ ANKARA yada bu mu *** ÜSTÜN OTO SERVİSİ - SÜLEYMAN DANA *** BÖLGE DİSTRÜBÜTÖRÜ Tel: 0312 278 34 74 Adres: BAŞKENT SAN.SİT248/6 SOK.NO:10 Yenimahalle/Ankara bir de öğrenmek istediğim proje ve diğer belgelerede eksiklik var mı? iş bitince hemen projeni veriyorlar mı? atiker fıorumunda proje ile ilgil sorun yaşayanları okumuştum. bu arada fiyat ne? teşekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: 306ankara
Hayırlı olsun, arkadaşım. Ben Başkent Oto sanayiide (şaşmazın karşısı Batıkent tarafı) Üstün Oto LPG ye taktırdım. Sadece taktırdığım gün gittim, inan bir daha şikayet için filan gitmedim.Yani şu an sorunum yok.1500 km yaptım, 2000km olunca kontrole gidecem. Atikeri öneririm.
quote:
Konu kalabalığı olmasın diye burada sorayım, Aşağıda ki terios'un stepnesi yerine simit lpg takılabilir mi, takılabilinirse ruhsata işlenebilir mi?
Saygılarımla
sanmam hocam izin vermezler gibime geliyor. çünkü bariz oalrak dışarıda diyebilirler.
olmaz hocam bagaç açılıp kapanıyor harketli aksam
quote:
Orjinalden alıntı: Ebu Zer Gıfari
Konu kalabalığı olmasın diye burada sorayım, Aşağıda ki terios'un stepnesi yerine simit lpg takılabilir mi, takılabilinirse ruhsata işlenebilir mi?
Saygılarımla
bu atiker ne saçma bişey anlamadım ben türk malı diye gidiyoruz bi tarafı polonya yazılım ybancı anlamadım bişey bide plastik enjektörler ve malzeme bana güven vermöedi sölim dedim ben bi müddet daha italyandan şaşmayalım diyom
quote:
Bu adresten mi bahsediyorsun, çünkü üstün oto ile başlayan birçok yer var ÜSTÜN OTO ÖNDER TİCARET CEMAL ŞAHİN ERGAZİ MAH. 248/7SOK. NO:55 MERKEZ ANKARA yada bu mu *** ÜSTÜN OTO SERVİSİ - SÜLEYMAN DANA *** BÖLGE DİSTRÜBÜTÖRÜ Tel: 0312 278 34 74 Adres: BAŞKENT SAN.SİT248/6 SOK.NO:10 Yenimahalle/Ankara bir de öğrenmek istediğim proje ve diğer belgelerede eksiklik var mı? iş bitince hemen projeni veriyorlar mı? atiker fıorumunda proje ile ilgil sorun yaşayanları okumuştum. bu arada fiyat ne? teşekkürler
quote:
quote:
Evet Üstün Oto Ankara Distribütörü, montajı yapanda Alpay Dana, proje sorunu yok aynı anda projeyi alıp direk gaz sızdırmazlık(30 YTL galiba) testine oradanda Araç muayene istasyonuna(105 YTL) gidiliyor Birde arabanın üzerinde ceza, vergi borcu varsa bilgisayarda göründüğünden o paraları faiziyle almadan muayene yaptıramıyorsun.Düzelttirmek için Yeğenbeye gitmek zorundasın. Arabanın ağırlığı projede 1100 Kg dan 1165 Kg. a çıktığından 2 ruhsat yaprağıda değiştiriliyor.(Çift yaprak 58 YTL, 10 YTL doldurtma parası)Yani toplam 210 YTL ek kırtasiye masrafı. Bu arada Atiker de Bonusa 120*10=1200 YTL. + 10 YTL ilk gaz parası. Fakat Ostimdeki gaz sızdırmazlık testi çok kalabalık oluyor. Bide oradaki ayakçılara tespit kağıdı doldurtturuyorsun (ki Araç Muayenede lazım oluyor). Sonra direk araç muayene istasyonuna gidiyorsun rezalet bir kuyruk en az 2 saat kuyrukda beklemek zorundasın. Trafik seti ve gerçek 1 kg.luk yangın söndürme tüpün yoksa muayene yapmıyorlar. Tedarikli gitmenizde fayda var. Çünkü orada pahalı satiyorlar. Yani bayağı bir zahmetli ve 2 gün uğraştırıyor. Ama sonunda ekonomik olarak rahatlıyorsun. Şimdiden kolay gelsin.
Merhaba Arkadaşlar ;
Aracım 1999 model 306 1.8 XR Yaklaşık 20 gün önce Tartarini Sıralı sistem taktırdım. 4 depo yol yaptım. Son depo ile yaptığım yol hesabı şu . 48 YTL gaz aldım. 315 km. yol gitti. Yani 152 kuruş yakıyor. Şükür bi sıkıntısı yok ve çok güzel gidiyor.Ne gidişinde problem var nede çalışmasında. Kocamustafa paşa da OKCAN oto da taktırdım. Aydın ustadır sorumlu kişi. Taktırmak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim.
Asıl saçma olan senin bu yorumun. Senin bildiğin italyan markaların birçoğu Atiker le aynı enjektörleri kullanıyor (tartarini vs). Dünyada zaten bu sistemler için geliştirilmiş 1-2 tane yazılım var ve bu yazılımları bütün markalar ortak olarak kullanıyorlar. Sence aynı malı İtalyan markası altında 1500 ytl ye almak yerine Atiker markasıyla 1100 ytl ye almak çok mı saçma?
quote:
Orjinalden alıntı: cryincry
bu atiker ne saçma bişey anlamadım ben türk malı diye gidiyoruz bi tarafı polonya yazılım ybancı anlamadım bişey bide plastik enjektörler ve malzeme bana güven vermöedi sölim dedim ben bi müddet daha italyandan şaşmayalım diyom
quote:
quote:
quote:
Enjektörlerin Valtek marka olduğunu biliyorum, enjektörler nasıl neresi plastik bilmiyorum. Ama eğer plastikse diğer markalarda plastiktir o zaman emin olun. Lütfen konu hakkında bilgisi olanlar emin olanlar cevaplasın. Kulaktan dolma bilgilerle milleti yanıltmayın. Ben 1500 km dir kullanıyorum halen sorunum yok, sorunum olsada 2 yıl garantisi var.
bugün üstün oto ile görüştüm. atikeri tavsiye ettiler. aradığım her yer farklı bir markayı tavsiye ediyor. kafam karıştı. LPG sistemine oldukça güvendiğim ivedik organizedeki Sait Usta e-gas'ı tavsiye ediyor. sizden öğrenmek istediğim atiker taktırmaktaki düşünceniz; 306'ya en uyumlu sistemin atiker olması mı yoksa diğerlerinkinden hiçbir farkı olmayıp boşuna fazla vermektense atiker taktırmak mı? bir de diğer forumlarda enjektör kablolarının atiker montajında kesildiği mesela brc'nin soket sistemi kullandığı.
quote:
Enjektörlerin Valtek marka olduğunu biliyorum, enjektörler nasıl neresi plastik bilmiyorum. Ama eğer plastikse diğer markalarda plastiktir o zaman emin olun. Lütfen konu hakkında bilgisi olanlar emin olanlar cevaplasın. Kulaktan dolma bilgilerle milleti yanıltmayın. Ben 1500 km dir kullanıyorum halen sorunum yok, sorunum olsada 2 yıl garantisi var.
306 larda hangi markayı seçersen seç önemli değil. sorun 306 ya uygun ayar yapabilmekte.. tam bilmiyorum ama gaz ile benzin aynı degerlerde çalişmalı .tam anlatamıyorum ama bilene sormak lazım.yoksa arıza lambası devamlı yanar. sıkıntı yaparr.
arkadaşım bir ara forumda fransız arçlarına en uyumlu kitin landi oluğu yazıyordu. çünkü enjektör hızını yakalayabilen tek marka buymuş sözde ne kadar doğrudur orasını bilemem.
quote:
Orjinalden alıntı: bhe
arkadaşım bir ara forumda fransız arçlarına en uyumlu kitin landi oluğu yazıyordu. çünkü enjektör hızını yakalayabilen tek marka buymuş sözde ne kadar doğrudur orasını bilemem.
enjektör hızıyla tam olarak alakalı değil landi renzo ustaısının teşhisi uygun değil. hepsi LPG Lpg diyor. pug dedin mi ıı şeyy şu buu. hiç takmamışlar 306 ya. hep getir taktım götür bitti.
hocam ben gecen cumartesı zavoli taktırdım.ogunden berı arıza ısıgı sonmedi. Bılgı almaya gıttıgım baska bır usta yenıden ayar yaptı. ıkı gundur arıza ısıgı yansın dıye gözlüyorum. hala birsey yok. düzgün çalışıyor. bu pejolar hassas ayar istiyor. bileni bulmak lazım. bundan 15 gün önce atiker taktıran birisinde hiç bir sorun yaşanmamış.( onunki platinum serisinden.) ankaradan forum da bılgısı olan 306ankara rumuzlu arkadaşda atiker taktırmış.onunda sorunu yok. bence atikeri düşünmenizi tavsiye ederim.fazla para vermeye gerek yok. önemli olan ayarı tutturan birini bulmak... atıker le konusun. sanırım onlar yenı program gelıstırmıslerr. pejolara uyuyor...
hocam benım anlamadıgım fransız dedıgınız markalar arasında renault yokmu. renaultun nıye hıc sorunu yok.yıllardır kullanıyor memlekette. bu bana bıraz uydurmaca geliyorrr
quote:
Orjinalden alıntı: 306oktay
hocam benım anlamadıgım fransız dedıgınız markalar arasında renault yokmu. renaultun nıye hıc sorunu yok.yıllardır kullanıyor memlekette. bu bana bıraz uydurmaca geliyorrr
olay fransız araçlarıyla alakalı değil zaten. enjektör eksilerinin ayrı ayrı veya tek eksiyle bağlanmasıymış. 306 lar tek eksiye bağlanınca sıralı olmuyomuş.
Yarın bizde bi konuşmak pazarlık yapmak için gidiyoruz Üstün Oto'ya.Bakalım babam ikna olursa taktıracağız.(İkna oldu tabi yoksa niye gidelim)
Ondan önce de arabaya uzaktan kumanda taktıracağız.Orjinalini galiba bizden önceki kaybetmiş.Yetkili servisde 200tl civarı fiyat çekmişti.Bizde tabi gerek yok diye yaptırmadık.Şimdi de Desi Alarm'ın uzaktan kumandasını taktırmayı düşünüyoruz.Cam kaldırma kiti de var.Basıyosun düğmesine hem kapıyı kilitliyor hem camları kapatıyor.İnternetten baktığım kadarıyla montaj dahil 130tl gibi bir rakam çıktı.Bakalım yarın onun bayisine de gideceğiz işte.