Şimdi Ara

980 mi 970 mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
1.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • NVIDIA Maxwell kulübünde yazdığım bir yorumu buraya alıntılıyorum.

GTX 780 - 970 SLI performansı sunan GTX 980Ti gibi bir karta normal bir OC ile GTX 780Ti yetişir vs. olur gibi yorumlar yapıyorsunuz, yapmayın arkadaşlar. GTX 980Ti'ı falan ne kadar hafife almışsınız anlamadım ki ? Tamam parası fazla olan bir kart ama performans olarak öyle yabana atılacak bir kart değil. Herkes hotwire mod veya sıvı nitrojen ile kart kullanmıyor. Normal OC koşulları altında değerlendirmek lazım.

YORUMUM:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

Tek kart rahatligi cidden iyi.980 ti guzel kartta yeni seri yaklasirken bu kadar para veresi gelmiyor insanin.1080p icin yani buyuk cogunluk icin 970 rahatca yetiyor.Bazi oyunlarda goruntu farki hissettirmeyen ayarlari kisarak 60 fps uzeri alinabiliyor.bf4 multi hrsey full ucuyor.bu dediklerim icin intel islemci sart.kart kuvvetli.%50 fark dedigim 980 icin olabilir.uzun zamandir uzagim testlerden :))

Anladım.

GTX 980 için tabii dediğin gibi bazı durumlarda %50'ye varan farklar olabiliyor. Ama GTX 980Ti'ın fiyatı ne kadar yüksek olsada performans olarak GTX 970 SLI ve 780 SLI benzeri performans vermesi de ortada ve tek kartta bu yakalanıyor. Bunun en büyük nedeni; cuda çekirdekleri, doku üniteleri, bellek veriyolu gibi detayların fazla ve keplervari oluşu olması.

Burada güzel bir inceleme paylaşmışlar mesela göz atabilirsin.

http://www.pcgamer.com/nvidia-geforce-gtx-980-ti-review/

Ufak bir spoiler verelim;

980 mi 970 mi

gamegpu.ru sitesinden de sürekli paylaşılan oyun testlerine göz atılabilir bu konuda. Örnek olarak;

980 mi 970 mi

Ben de forumdan ve netten bir süre uzak kalınca kafam karışık halde olaylara bakabiliyorum haklısın. Gamegpu.ru bu konuda iyi mesela, sürekli güncel testleri detaylı tablolar ile yayınlamaları iyi bir piyasa dönütü sağlıyor bizlere.

Bazı arkadaşları konu ile alakalı bilgi görmeleri açısından haberdar ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 27 Ekim 2015; 0:33:19 >

• Hem NVIDIA hem de AMD tarafından yapılan bu ''yeniden isimlendirme politikaları'' insanların kafasını anlaşılan o ki bayağı karıştırmış. Uzun zamandır bunu gözlemliyorum. Maxwell ne kadar yeni bir mimari gibi görünsede GTX 980Ti ve güç tüketim verimliliği hariç aşırı bir şey ifade etmiyor. Tabii ki kartlar iyi güzel ama NVIDIA kendi ağzıyla hedefimiz GTX 600 serisi kullananlar diye bas bas bağırırken, şu geldiğimiz konum yazık cidden.
  • kardeş ben 780 ti oc olunca 980 ti oluyor demedim hatda 980, 980 ti yide geçerde demedim
    ayrıca hotwire modu bilmiyorum onun için sana soruyorum 980 hotwire mod yapılsa 980 ti yi geçebilirmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: patren

kardeş ben 780 ti oc olunca 980 ti oluyor demedim hatda 980, 980 ti yide geçerde demedim
    ayrıca hotwire modu bilmiyorum onun için sana soruyorum 980 hotwire mod yapılsa 980 ti yi geçebilirmi ?

Demediğinizi biliyorum.

Mesajımın sonunda yazdığımı okumadınız anladığım kadarıyla ? Diyenler belli zaten.

GTX 980'nin hotwire mod konusu hemen forumda var. Yetişebilir deniyor ama yine pek sanmıyorum ben. SLI bile bazen aynı oluyor, bazen geçiyor. Asıl olan GTX 980Ti'ın hafife alınmaması. İnsanların kafası çok karışmış cidden.

Bu arada i5 4460 60Hz yenileme hızına kadar GTX 980Ti'yi besler diyebiliriz, o da yine tam olmaz multi oyunlarda. 60 Hz üzeri yenileme hızına sahip modellerde belli bir FPS'ye kadar besler, sonrasında tıkanır. Amacımız en son , en üst işlemcileri alıp para saçmak değil. Sadece %99 - %100 doğruluk payı verilen durumlarda tam bilgi vermek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 3dmark tan arattim bmw standart 980ti ye 1000 puandan fazla fark atmis 780ti ile

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 980 alınmaz max 10 fps oynuyor o da çok az oyunda alacaksanız 980ti alın ki oda çok pahalı bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

3dmark tan arattim bmw standart 980ti ye 1000 puandan fazla fark atmis 780ti ile

BMW'nin konusunda izin olursa bakalım bir açıklık getireceğiz bu olaya.

Ama hotwire mod normal kullanıcıların işi olmayacağı için, normal OC koşullarını dikkate almak lazım.
  • Bence 2 tane 970gtx al sl olsun. 1300 den 2 tane 2600 yapar. 980gtxler 2500 tl ve bence 970gtx sl daha iyi performans verir
  • bence 4k veya 2 k monitor kullanmıyorsan gtx 970 gerçekten iyi bir kart. sonradan sli yaparakta daha az masrafla günün oyunlarına yetişebilirsin. kullandıgın işlemci oyun olarak günümüz şartları icin ideal. sli performansındada cok büyük kayıplar getirceginide düsünmüyorum ki dx 12 sayesinde daha verimli kullanırsın. aradaki fiyat farkına bakınca 500 tl ortalama bir fiyat farkı gozukuyor ki bence 980 icin degmez
  • cw olayı biraz şans işi ve son durum nedir acaba neye kara verdiniz karar verdiyseniz.. tabi

eğer 980 970 göre iyi olmasa veya 980ti 980 göre iyi olmasa fark olmasa
    fiyat farkıda olmaz dı aralarında o zaman herkez niye en iyisi en yükseğini almak istiyorki tabi fark var aralarında
    tabi değer mi bu kişiden kişiye değişir..
    ne kadar o.c yapılırsa yapılsın şimdiki oyun larda belki 4 gb yeterli ama yeni oyunlarda ve yakın zamanda çıkacak oyunlarda 4 gb yeterli olmazsa o.c işe yarıyacak mı peki ..
  • 970 e geri karar verdim. Hem bosuna butceyi sikmak istemedim hemde ilerde sli yapmak mantikli geliyor. Onerileriniz icin tesekkurler.

• Bir arkadasim r9 390 israr ediyor sizce haklimi yoksa nvidia ile devammi. 390 in oc potansiyeli az diye biliyorum. Isinma cok enerji harcamasi yazilim destegi v.b iddalar yerindemidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreshCloud -- 27 Ekim 2015; 10:23:52 >
  • açıkcası r9 390 la gtx 970 arasında 1080 p de ahım şahım bir fark yok. oyunlara baglı olarak ya gtx onde yada r9 ama r9 380 8 gb v ram mevcut ki 1440p de gtx 970 den onde, ama r9 390 birazdaha fazla güc tüketimine sahip
    kısacası r9 390 da pişman etmez seni ama sonradan cf yapmak sli a gore daha fazla güce ihtiyac duyacagından anakart ve psunun ozelliklerine gorede karar vermen gerekebilir
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pro-2000

Bende +200mhz gpu +500mhz bellek oc ile kullaniyodum ayni oranda 980 e oc yapsam yine onde olacak degilmi

oc yapan biriyseniz 2.el 780ti alin 900/1000 tl ye saglam oc ile 980ti performansi alirsiniz yok sifir alicaksaniz ve oc yapicaksaniz 970 zaten yeterli 980 e gerek yok

970 yerine 980 almak biraz parayi sokaga atmak gibi oluyo hani 980ti alsaniz ciddi fark var anlarimda

Yok devenin nali 780ti nereye 980ti i yakaliyor bios oynayarak o degerlere zor gelir 780ti stok hizda 970 ile yarisiyor ki yeni driverlardan sonra yapilan dusurulmeyle 970 one gecti ki gtx 980ti 970 in neredeyse 1.5 2 kati 780ti a %kac oc yapacaksinizda o degerleri alacaksiniz ?

• quote:

3dmark tan arattim bmw standart 980ti ye 1000 puandan fazla fark atmis 780ti ile

Evet asic degeri %95 ve uzeri bir kartin biosundaki voltajlari 2 kat yukseltip karta ekstra sogutucu blok koyup hotwire yaparak ve islemciye ekstrem sayilabilecek derecede oc yaparak gecmis

Sor bakalim bu forumda kac kisi hotwireyi gec kartin biosunu degistirmeyi asic degerini biliyor
    Abuk subuk konusuyorsun oc bu kadar tanrilastirilmax be kardesim insanlari yanlis yonlendiriyorsun ayip be

• quote:

Orijinalden alıntı: pro-2000

Bir arkadasim r9 390 israr ediyor sizce haklimi yoksa nvidia ile devammi. 390 in oc potansiyeli az diye biliyorum. Isinma cok enerji harcamasi yazilim destegi v.b iddalar yerindemidir?

390 in tek avantaji 8 gb vrame sahip olmasi tdiger bakimdan dusunursen berdeyse 100 watt fazla tujetiyor ve tukettikcede daha fazla isiniyor oc kapasitesi yok denilecek kadar az driver soylememe gerek yok herkes biliyor txaa ganeworks hairworks esperience gibi teknilojiler amd ye yok denecek kadar az
    390 alacagina 290x al neredeyse ayni kart zaten tek farki vram bike diyebiliriz

• quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

OC manyağıysanız HotWire mod ile 780Ti'dan TitanX performansı alabilirsiniz

Ama alırken dikkat edin ASIC Quality'i %92'den aşağı olmasın.

Tamam kartin dibini koklayarak asic ve oc performansini anlar.Ayrica diplerden alsin kotulerini uste koyuyorlar.2 vursun tok sesde geliyorsa tamamdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oggy20

quote:

Evet asic degeri %95 ve uzeri bir kartin biosundaki voltajlari 2 kat yukseltip karta ekstra sogutucu blok koyup hotwire yaparak ve islemciye ekstrem sayilabilecek derecede oc yaparak gecmis

Sor bakalim bu forumda kac kisi hotwireyi gec kartin biosunu degistirmeyi asic degerini biliyor
    Abuk subuk konusuyorsun oc bu kadar tanrilastirilmax be kardesim insanlari yanlis yonlendiriyorsun ayip be

illa o kadar yüklenmedende 780ti iyi bir hava sogutma ile oc yapılarak ve cpu ya iyi denecek düzeyde oc ile 980ti yi yine aratmicaktir.
    söylediginiz durumda zaten 980ti ye 1000 puandan fazla fark atıyordu 500 puan az alsın bu durumda ne farkeder biraz matematik çalışın sonra gelin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Oggy20

quote:

illa o kadar yüklenmedende 780ti iyi bir hava sogutma ile oc yapılarak ve cpu ya iyi denecek düzeyde oc ile 980ti yi yine aratmicaktir.
    söylediginiz durumda zaten 980ti ye 1000 puandan fazla fark atıyordu 500 puan az alsın bu durumda ne farkeder biraz matematik çalışın sonra gelin.

benim matematiğim gayet iyi kardeşim 2+2 yi 4 olarak buluyorum ancak hava soğutmayla bios vs kurcalamadan gtx 980ti e yetiişilebileceğini samkan 2+2 yi 5 sanmak gibidir
    http://forum.donanimhaber.com/m_94344919/tm.htm
    en basitinden şu konudaki 780ti ile 980ti puanını karşılaştırın

• Arkadaslar 970 aldim bunda da az ses var ama olsun o kadar yardimlariniz icin tesekkurler

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.