işlemci ve kasa fanları devir yükseltmiyor
Herkese merhaba, bir süredir fark ettiğim üzere kasa ve işlemci fanlarım sıcaklığa bağlı olarak devir yükseltmiyorlar. Çözüm amaçlı BIOS güncellemesi ve temiz Windows kurulumu yaptım fakat değişen bir şey olmadı. BIOS üzerindeyken fan eğrisindeki değişikliklerim anında kendisini belli ediyor fakat Windows'a geçtiğimde hangi devirde kaldıysa öyle devam ediyor. Hwinfo ile fan devirlerini izlerken elimle her bir fanı yavaşlattım ve ölçümlerde sıkıntı göremedim. Windows 11 son sürüm, X570-A PRO anakart, 5600X işlemci kullanıyorum.
Wake on Lan ve Wake on Wan hakkında
Herkese merhaba. Bir süredir bilgisayarımı uzaktan açılmaya hazır hale getirmekle uğraşıyorum ve yaşadığım birkaç sorunu aktaracağım. Amacım, gerektiğinde ev ağı dışından bilgisayarımı başlatmak ve uzak masaüstü ile kullanmaktı. BIOS'tan PCI cihazları ile uyandırmayı açtım, Windows'tan Realtek bağdaştırıcımın wake on magic packet ayarını açtım, modemden bilgisayarıma her zaman aynı IP vermesini sağladım, gerekli port yönlendirmelerini yaptım, public IP adresimi dinamik DNS ile bağladım (CGN sistemine dahil değilim). LAN üzerinden hiçbir sıkıntı olmadan bilgisayarımı açabiliyorum fakat sıra WAN üzerinden açmaya gelince bilgisayarımı kapattıktan kısa bir süre sonra uzaktan açamaz oluyorum. Araştırmalarım sonucu iki ihtimal olduğunu düşünüyorum, sorun ya ARP tablosunun güncellenmesiyle bilgisayarımın bilgileri modemden siliniyor ve uyandırma komutu bilgisayarıma ulaşamıyor ya da uzaktan başlatma bilgisayarın tam kapalı olmasıyla uyumsuz (uyku modundan sorunsuz çıkartabiliyorum). Sorun ARP tablosuyla ilgiliyse bu konuda rehber bulamadım, yardıma ihtiyacım olacak. Yok sorun ARP değil de bilgisayarın tam kapalı olması ise LAN üzerinden neden hiçbir sorun olmadan açabiliyorum?
Modem: ZTE ZXHN H298A V1.0 (Türk Telekom'un FTTH kullanıcılarına verdiği modem)
Anakart: Msi X570-A PRO
Uzaktan başlatmak için kullandığım Android uygulama: WolOn
hard disk donma sorunu
|
bu sistem olmuşmu
5000 tl oyun sistemi toplama
|
980 mi 970 mi
|
vatan bilgisayar garanti süreci
|
bilgisayarım kend kendine açılıyor
|
Coil whine icin iade?
|
gta 5 sorunu
|
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 169
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 9.494 (Bu ay: 66)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 12 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware