Şimdi Ara

9800 GX2 lansman sonrası tüm sonuçlar tek başlıkta (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: scientist8

düşük fps li oyunlarda x2 ye iyi fark atmış. mesela crysis de 28 fps alırken x2 18fps almış bu aradaki fark oynanabilirliği çok değiştirir. ama yüksek fps lerde aradaki fark çok az. hemen hemen aynı. kullanıcılarda test etsin sonuçları bekleyip görelim.

x2 sağlam sistemle nette gördüm 49 fps görmüş crysiste

ve diğer arkadaşa duyduğuma göre tweaktown 8.1 ile test etmiş
  • Arkadaşlar şu dikkatimi çekti.

iki resim arasındaki farka bakın 4xAA/16xAF basıldım 3870x2 nasıl öne geçmiş
  • 8.1 ile test edildi ise sonuclar normal sadece milleti salak konumuna dusurmusler hepsi o kadar....

not:eger testler gercekten 8.1-8.2 ile yapıldı ise bu testleri yapan tum sitelere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F.@.T.İ.H -- 18 Mart 2008; 19:23:26 >
  • emin değilim kimseyi yanlış yönlendirmeyeyim
  • Tweaktown'ın kullandığı driver 8.3
    Drivers: Catalyst 8.3, Forceware 169.25, Forceware 171.16, GX2 Forceware Beta 173.67

Anandtech 8.3
    http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3266&p=3

Guru3d ve Tomshardware'de 8.3 driver ile karşılaştırma yapılmış.
  • dh den de video inceleme bekliyoruzz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DISTURBED -- 18 Mart 2008; 19:29:48 >
  • arkadaşlar yemeyin bu kadar pahallı sandviçleri
    2 kartı koymuşlar arayada soğutucu sıkıştırmışlar millete kakalıyolar :P
  • Sitelerde zaten en iyi göstermek için yarışıyor.Birkaç site hariç diğerlerinin incelemesini pek kaale almıyorum.Zaten bu işi adam akıllı yapan birkaç site var.
  • arkadaşlar ön yargılarımızı bir kenara bırakıp bu test sonuçlarını inceleyelim. tüm siteler elbette güncel şekilde yazılım ve donanım kullanacaklar. sonuçta yaptıkları yanlı bir tutum onların varolmalarını da etkileyecektir. arada bir iki kusur olsa da genelinde herkes eşit bir duruş ile incelemelerini yapma gayretindeler. hatta inceleme yaptığım bir sitede cat.8.4 kullanmışlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: cenova

arkadaşlar ön yargılarımızı bir kenara bırakıp bu test sonuçlarını inceleyelim. tüm siteler elbette güncel şekilde yazılım ve donanım kullanacaklar. sonuçta yaptıkları yanlı bir tutum onların varolmalarını da etkileyecektir. arada bir iki kusur olsa da genelinde herkes eşit bir duruş ile incelemelerini yapma gayretindeler. hatta inceleme yaptığım bir sitede cat.8.4 kullanmışlar

Çok dürüst bir site olduğu belli.
    Onlara Hediye 3 tane 9800gx2 versinler de fps lerin nasıl coştuğunu görelim.

Şaka maka karar vermek için daha erken bence.

• Aleykümselam,

9800gx2, gerçekten çok iyi bir başarım göstermiş. Bu kadarını beklemiyordum açıkçası. Tek kartta lider olabileceğini düşünüyordum ama bazı oyunlarda 3'lü crossfire'ı da geçebileceğini tahmin etmiyordum. Gerçi anandtech'in testlerinde 1920x1200 ve altı çözünürlüklerde 3'lü crossfire ve gx2'den birinde biri ötekinde öbürü önde. Yani kesin bir netice yok. Bu gx2'nin 2560x1600 gibi çok yüksek çözünürlüklerin altında tam verim veremediğinin de bir göstergesi olabilir veya makalede belirtildiği gibi kullanılan Skulltrail sisteminin de etkisi olabilir.

9800 GX2 lansman sonrası  tüm sonuçlar tek başlıkta

Genel olarak 3870x2'ye, akıcı oynanabilecek en yüksek görüntü ayarlarında %33'den daha fazla fark atmış ve daha düşük güç tüketiyor tam yük altındayken.

Tebrikler nVidia..

Çıtayı gerçekten bir üst seviyeye taşıdın.

Bunun son kullanıcılara hayırlı olmasını temenni ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adacay -- 18 Mart 2008; 21:11:13 >

• quote:

Orjinalden alıntı: SavageWarrior

quote:

arkadaşlar ön yargılarımızı bir kenara bırakıp bu test sonuçlarını inceleyelim. tüm siteler elbette güncel şekilde yazılım ve donanım kullanacaklar. sonuçta yaptıkları yanlı bir tutum onların varolmalarını da etkileyecektir. arada bir iki kusur olsa da genelinde herkes eşit bir duruş ile incelemelerini yapma gayretindeler. hatta inceleme yaptığım bir sitede cat.8.4 kullanmışlar

Çok dürüst bir site olduğu belli.
    Onlara Hediye 3 tane 9800gx2 versinler de fps lerin nasıl coştuğunu görelim.

Şaka maka karar vermek için daha erken bence.

Anandtech ve Tomshardware en güvenilecek siteler arasındadır bildiğim kadarıyla. Bazı eksikler olsa da(mesela tomshardware'de 3'lü crossfire testlerinin koyulmamış olması büyük bir eksiklik. Ayrıca 1680x1050 çözünürlüğündeki neticeler de önemli.) buradaki sonuçlar kart başarımı ile alakalı yeterli bir bilgi verecektir diye düşünüyorum.

Bazı saçma veriler yayınlayan sitelerin varlığını da unutmamak ve her siteden alınan değerleri buraya koyup karmaşa oluşturmamak lazım. Kimi siteler ne kadar güvenilmez olduklarını geçmiş zamanlarda zaten kanıtlamış durumdalar. Yenilerini de kendilerini ispatlayana kadar çok ciddiye almamak doğru olacaktır.

• 9800x2 koymuş geçmiş arkadaşlar... Ha fiyatı yüksek ona bişey demem ama 2560 çözünürlükteki farklar gerçekten benim beklediğimin üzerinde... Nvidia 9800gtx ile de benzer bir sürpriz yapabilir gibi geliyor bana... Bkz. 9600gt nin performansı...
  • Kullanıcı testlerini bekleyin kullanıcı
  • yau arkadaslar

ATI X2 ye tek kart

2 islemci 1 plex ile yaparken isi

nvidia GX2 ye iki kart

araya fan ve baglanti yapmis hangisi daha iyi sizce

bence bu nvidianin tek kart uzerine cift gpu yu kullanamadiginin en iyi gostergesi

arkadaslar karar sizin

hee bir de bir oyun icin 5 milyon dolar hibe etsem yani desteklesem heralde o oyun firmasi benim paspasim olurdu

not kartin performasina sozum yok ancak ben bunu teknoloji acisindan soyluyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark_town -- 18 Mart 2008; 22:50:13 >
  • nvidia sürücü konusunda sanırım sıkıntılarını aştığını gösterdi. sitede test ne zaman yapılır bilemiyorum ama bu kartın ülkemize gelmesi tabi alacak kaç kişi olur bilmiyoruz, inceleme yapar mı
  • quote:

nvidia sürücü konusunda sanırım sıkıntılarını aştığını gösterdi. sitede test ne zaman yapılır bilemiyorum ama bu kartın ülkemize gelmesi tabi alacak kaç kişi olur bilmiyoruz, inceleme yapar mı

atide cf dururken kim alir bu karti tasina bir ek tas da ben koyayim bina hesabi.kullanici sistemlerinde 3870x2 ile gx2 hatta 3870 arasindaki farki ne kadar hissederiz?amdx2 kullanicilari var c2d 2*** 4*** kullanicilari var herkes quad kullanmiyor ki hani bir delilik yapip karti alsak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 18 Mart 2008; 23:36:17 >
  • alabilirim ama şimdi değil biraz beklemek lazım
  • Süper performanslı gerçekten. 3'lü crossfire'ı bile rahatça geçmiş Oblivion testi hariç bütün testlerde. Helal olsun valla. Performanslı olacağını tahmin ediyordum ama bu kadarını düşünmemiştim açıkçası.

8800 Ultra 8800 Gtx'e bu kadar fark atamıyordu ama buna rağmen forumdan 8800 ultra alanlar çıkmıştı.

Bu kartıda alan çıkacaktır kesinlikle.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sdurust

Süper performanslı gerçekten. 3'lü crossfire'ı bile rahatça geçmiş Oblivion testi hariç bütün testlerde. Helal olsun valla. Performanslı olacağını tahmin ediyordum ama bu kadarını düşünmemiştim açıkçası.

8800 Ultra 8800 Gtx'e bu kadar fark atamıyordu ama buna rağmen forumdan 8800 ultra alanlar çıkmıştı.

Bu kartıda alan çıkacaktır kesinlikle.

Kesinlikle. GTX $550 iken Ultra $800 filandi ve arada sadece 40MHz'lik bir Core clock farki olmasina ragmen neredeyse GTX'i olan kadar Ultra'si da olan vardi.

$650'ye degecek bir kart gibi gorunuyor, ozellikle cok yuksek (1920+) cozunurlukte oynuyorsaniz.

Ama tabii sonucta yuksek performans yine en mantiklisi NVidia chipsetli bir anakarta 8800GT ya da 9600GT SLI yapmak. Neden? Cunku ben oyle yaptim.

Sonucta 8800GT'ler ikinci el piyasasinin en aktif kartlari ve iki tanesini 575 YTL civarina alabiliyorsunuz. 9800GX2'nin ikinci eli yok, ve sifiri da TR'de en ucuz 950-1000 YTL gibi olur diye dusunuyorum. GT SLI'nin 9800GX2'den muhtemelen biraz daha yuksek performans verecegi, sicakliklar dolayisiyla da daha iyi OC olabilecegi de dusunulurse bence "illa Intel chipset" denmedikten sonra GX2 almanin pek mantigi yok gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi annihilator -- 19 Mart 2008; 1:00:03 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.